Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kolik bude stát Office 365 a Office 2013?

Zaplať pánbůh za LibreOffice. :-/ Nejsou sice tak "in" a "v cloudu", ale aspoň se kompletně nemění GUI ob jednu verzi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Office 365 nejsou az tak uplne GUI, nebo o upravach skrze web Excel/Word, ale primarne o propojeni Sharepoint, Outlook, Exchange, Lync, Active Directory = v tomto smeru je jejich sila. Takovou provazanost nenahradis a proti Google Apps to funguje naprosto precizne a ma to malou vyhodu, data jsou vase, coz v pripade Google rozhodne neni pravda. Jedine co u soucasne varianty Office365 skripe je prevod domeny, se kterou Microsoft tak nejak pocita pod sebou a sprava DNS jako takova tam je hodne "zjednodusena na A a CNAME".

Samozrejme se bavime o P1 - Small Business/Professional $7 mesicne + Office 2010 Professional a takto elegatni reseni snadno nenahradis.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak jste to myslel s tou doménou, že je pod MS? Máme vlastní doménu, vlastní DNS server a provozujeme P2.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale zase ne každý takovou provázanost potřebuje (zvlášť v domácnosti), my ve firmě používáme OpenOffice a nikdo si nestěžuje :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak otázkou je, jestli si uvnitř firem primárně spíš potřebují posílat excely v mailu a vystavovat si je navzájem na Sharepointu, nebo by pro ně bylo lepší nějaké projektově orientované prostředí. Já teď používám Chiliproject a jako vnitrofiremní komunikační platforma mi to přijde o dost silnější, než tady to "usnadněné sdílení", co přináší Office 365 od MS, i když je to samozřejmě úplně něco jiného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Testuju doma preview Office 2013 a zatím to vypadá, že s upgradem z Office 2010 pospíchat nebudu. Nový Office má řadu příjemných vylepšení, ale tři věci mě prozatím odrazují:

1) práce není plynulá, aplikace často zamrzává na sekundu či dvě, někdy při operacích, kdy bych to nečekal - vložím odstavec holého textu, vložím slovo do buňky a chci se přesunout kurzorem na další

2) štve mě, že když dám Ctrl+S a mám přednastavené ukládat na disk, stejně musím kliknout na Computer a až pak se zobrazí ukládací dialog

3) samotné ukládání souboru je straaaašně pomalé

Snad to bude ve finální verzi jinak.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to samé mi vadí také. Nechápu to, Metro má být svižné za každých okolností. Příjde mi to, jakoby vzali office 2010 a dali na to jiny skin, ale to ještě není vysvětlení té neuvěřitelné pomalosti. Člověk zmáčkne file a půl vteřiny čeká, další půl vteřiny animace a pak se to ještě mírně škube...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak podle cen to vidim, ze budu opet instalovat ze sve oblibene videopujcovny:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdou soudný vysvětlit k čemu domácnosti potřebují Office za dva a půl tisíce korun? Na prohlížení vetšinou stupidních příloh mailů stačí free viewery a na nějakou normální práci Open/Libre Office. Abych pravdu řekl, nejak tu nevidím nutnost MSO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je tím, že tu ona nutnost není. Není ani nikým deklarována, avizována ni diskutována.

Soudný

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Výchozí úložiště v cloudu ..."

To zní dosti varovně a strašidelně. Takže opět přibude něco, co je potřeba po nainstalování striktně vypnout, než se PC přenechá uživateli?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to samozrejme jak pro koho..Ale mam priklad, kdy se takoveto sluzba obecne hodi:
Clovek v praci neco dela, pise maily, pise dokumenty, vytvari objednavky...
Pak sedne do auta, nekam jede, zjisti, ze se potrebuje uprostred poli podivat do mailu...
Pak vecer prijede domu, a potrebuje pokracovat v rozdelane praci...
(klasicky priklad nejakeho obchodaka)

Samozrejme jsou ruzne moznosti, jak to resit, a tohle je jedna z nich. Bracha to takto pouziva, a i kdyz to ma jiste nevyhody (zavislost na rychlosti net pripojeni, zvlaste uprostred toho pole to obcas neni idealni), tak zase je vyhoda, ze nemusi resit, u jakeho zrovna sedi Pc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem specialne s tim 365 je trochu neprijemne kdyz ti vyprsi predplatne a tvoje dokumenty zmizi ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si je nezálohujete jinam, což každý soudný u důležitých souborů stejně dělá. A po reaktivaci jsou tam dokumtenty opět přístupné. MS nemaže soubory na zrovna neaktivních účtech okamžitě, ale až po měsících. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se, že MS je s cenami několik let pozadu. Dnes už je trochu jiná doba, odpovídající cena za MSO pro domácnost je podle mě 500, maximálně 1000 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro domácnost, kde nikdo nepodniká je to zadarmo drahý :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak :) Samozrejme studijni ucely se uz vyplati :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ok, za 500 to beru ..... ale musi to jit nainstalovat na vic pocitacu a hlavne to nesmi byt jenom na rok, ale na furt!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc mne straší představa kolik licencí nakoupila (nakoupí) státní správa a radnice po celé zemi. Kolikrát licence stojí víc než samotný PC a stejně spešl fíčury ouředníci nevyužijí... :(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takze Outlooku za rozumnou cenu pro domacnost se zase nedockam. Jinak ta neprenosna licence predpokladam OEM, cili jen na jedne pocitac. A posilat firemni data automaticky na internet take asi nebude nejlepsi napad.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.