Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny DDR3 stále rostou, aktuálně o 4 % týdně

Hlavně lidi nezačněte zmatkovat a honem nakupovat.Cíl tohoto je jediný vyvolat poptávku že mohou být ještě dražší, vyprázdnit sklady a ještě se napakovat. Tohle bago já s nimi hrát nebudu :-)).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

On většinou člověk musí - nová sestava se bez pamětí neobejde a stará kde paměti odešly taky ne. Případně když zjistíš, že už ti současná pamět nestačí, tak jak dlouho budeš čekat na další pokles cen?

Já před necelým měsícem reklamoval polovinu pamětí a teď jen čekám, jestli mi přijdou zpět paměti nebo peníze ;( A jestli to budou peníze, tak určitě nebudu čekat na mikuláše až mi s martinem na bílém koni přivezou levnější paměti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to váš rozum, vaše rozhodnutí a vaše peníze. S tou reklamací ale souhlasím, tam jste v pasti, známý takhle dojel na reklamaci HDD.Vrátily mu peníze a on musel koupit jiný o 1 200 Kč dražší protože bez HDD počítač funguje poněkud blbě :-)). Možná že průmysl s kurvítky objevil nový potenciál ve vydělávání peněz.Prodám pak zdražím a při reklamaci vrátím peníze a ty si kup jiný produkt ale dražší :-)).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidis a me prijde hloupy clovek ten, co nezna svoje prava. Pri reklamaci muzes odmitnout penize a muzes chtit adekvatni model. Pokud nemaji adekvatni, tak musi dat lepsi. Resp. Penize se vraci na zadost zakaznika a ne na zadost obchodu :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžu požádat o odkaz na právní předpis, který toto tvrdí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam ale není ani čárka o tom, že by prodejce byl povinen dát lepší produkt. Naopak, "Jde-li o jiné vady neodstranitelné a nepožaduje-li výměnu věci, má kupující právo na přiměřenou slevu z ceny věci nebo může od smlouvy odstoupit." Tzn. pokud není možné produkt opravit ani vyměnit, přichází na řadu sleva (u nefunkčního zboží z hlediska zákazníka postrádá smysl) nebo odstoupení od kupní smlouvy = vrácení peněz. Prodejce skutečně nemusí dát za porouchanou věc jinou lepší a pokud to už udělá, tak jde o dohodu (nikoli povinnost), ke které prodejci/dodavatelé zpravidla přistupují jen za podmínky, že by museli vracet více peněz, než jaká je pro ně nákupka u lepšího modelu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tezko rici. Adekvatni zbozi je temer vzdy a nestAva se, ze by se za 2 roky to zbozi neprodavalo. Prvni dotycny mel mesic ramky a maj vadu- tam tezko prodejce bude rikat, ze je nema. V druhem pripade s disky to jde obkecat. Sam jsem to zazil, pred povodnema jsem koupil disk a pak chteli vratit penize, 10min rozhovoru s vedoucim a vymenil kus. A prodejce rad da adekvatni zbozi, nebot i pri zdrazeni ma na tom marzi dost vysokou :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nemá prodejce stejný model výrobku jaký jste si koupil a jaký reklamujete nemusí vám dát jiný a může vrátit peníze.Samozřejmě že pokud má můj reklamovaný model v nabídce těžko okecá že ho nemá.Jak píše No-X prodejce vám navrhne to co je pro něj výhodnější.Samozřejmě v drtivé většině případů je to k oboustranné spokojenosti ale právo na to není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není pravda - můžeš požadovat řešení reklamace výměnou za ten samý model, opravou nebo vrácením peněz. Pokud první dva body nejsou možné (výrobek už se nevyrábí), tak zbývá jenom vrácení peněz. Výměna za jiný model je pouze na dobré vůli prodejce, to nejde natvrdo požadovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tam je zavada do 3 mesicu od koupe, tak se to bere jako vada, ktera byla pri koupi. Pokud ti prodejce neprokaze opak (coz tezko), tak mas narok na vraceni ci vymenu. Pokud se jedna o neodstranitelnou zavadu, tak ti ten narok vznika taktez. Neodstranitelna zavada je ta, ktera by prodejce stala vic jak je cena niveho zbozi. Pokud je to neodstranitelna zavada, ale neomezuje funkcnost, tak mas narok na slevu nebo vraceni zbozi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pekne to motas... ta vada se bere do 6 mesicu od koupe. Tam mas pravo diktovat si podminky, jake chces (penize / vymena / oprava) a nemuze ti je diktovat obchod. Teda pokud si to nenakoupil "pres ICO", tam potom plati uplne jine podminky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bavim se o obcanskopravnim konfliktu, tudiz zadny ico :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, nevím, ale jaký má smysl nekupovat v situaci, kdy není známý budoucí statut? Pokud šlo o HDD, které zdražily po povodních, tak bylo zřejmé, že cena po nasycení trhu zase půjde dolů. Podobně tak u grafik, pokud má např. vyjít nová generace. Jenže s pamětmi řada výrobců skončila a ti zbylí tlumí výrobu. Není důvod předpokládat, že se v dohledné době cena vrátí na úroveň předloňských Vánoc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s argumentem že nevím kde se to zastaví a kam se to případně vrátí. Tady jsem na vodě to máte pravdu.Zákon nabídky a poptávky ale říká zvýšená poptávka po zboží u kterého jde cena nahoru působí z pohledu zákazníka jako kontraproduktivní. Cena se méně rozkmitá pokud nedochází k nárazům na trhu.Další problém je že zdražováním komponentů PC v okamžiku kdy je pozorován odklon od platformy si příliš nepomohou a klesající atraktivitu PC tím ještě díky ceně prohloubí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Klesající atraktivita PC je aktuálně výrobcům pamětí někde, protože na těch samých linkách se dělají paměti do mobilů, tabletů a dalších ptákovin (cenu paměti dělají hlavně chipy, vliv toho zbytku okolo jako je plošňák a osazení není moc velký). Aktuální vývoj cen je následkem nedávno proběhlé cenové války, kdy ceny poklesy neúnosně nízko, pár výrobců to zabalilo a ti ostatní snížili výrobní kapacity. V současné době platí poučení z krizového vývoje kdy výrobci jsou značně neochotní navyšovat výrobu a vzestup cen jim vyhovuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V lednu jsem nakoupil 8x8GB za 6400, tak teď můžou klidně zdražovat, s tímhle vydržím ještě dlouho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je tezky, lidem bylo lito koupit 1x8GB modul za 800,- (kdyz tolik staly) protoze tolik pameti nepotrebuji, ale pak na kazdem druhem kroku slysime jak hrozny browser, hrozna java apod. zerou pamet a vsechno je to strasny smejd. Az to nakonec skonci krachem nekolika firem a raketovym zdrazenim... takze muzeme fnukani poslouchat dal, no je tohle normalni? :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem 2x4GB a nadavam dal, protoze mam pocitace dva a do toho starsiho DDR3 nejdou :-).

Cena pameti neni omluva pro to, aby kazda dalsi verze produktu byla nenazranejsi nez ta predchozi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.