Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny Windows Vista oficiálně od Microsoftu

S 10k za systém pro PC za 15k si koledujou leda tak o torrent.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ceny krabicovych verzi? nebo OEM? jestli todle jsou OEM tak se asi po***li

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vidim, ze asi definitivne migruji na Linux, bo prachy na OS nemam, jelikoz sem si porizoval PC bez OS tak abych nemel problemy mi zbyva, bud vyplaznout 4200,- za OEM WXP, ktere nemam, a na VIstu, kdyz si budu chtit obcas neco poradne zagamblit tak abych mel 2GB Ram a vice :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsou ceny 32b, nebo 64b vere ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iLAMA: A proč bys jako měl do PC za 15KKč cpát nejvyšš verzi Windows? Já s těmi cenami nemám problémy. BTW většina lidí má XP, takže ber v potaz ceny upgrade a kdo bude brát nový počítač, bude mít určitě lepší cenu za OEM.
Spíš mně vadí pro mě dost blbě nastavené, co která edice obsahuje, takže to vidím na Ultimate. A kdo má vybírat z tolika verzí? :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to su ceny za krabice. OEM su podstatne lacnejsie, takze ti co ste mali na xp, cena je rovnaka ako u xp(dokonca je to pisane v clanku!) a ti co ste boli doteraz na upiratenom nebedakajte, ze je to drahe a, ze vas to nuti k linuxu. cena je rovnaka. a ultimate verziu vam nikdo nenuti-staci bud home alebo professional, teda ak mate zaujem
32b a 64b by mali stat rovnako

uprimne, u nas na SK sm este nevidel ani predavat krabicove verzie, kedze vsetci(ano, aj obycajni) obchodnici predavaju len OEM. ci uz s mysou alebo bez nej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Libb: Protože slušný (neherní) PC se dá pořídit za 15k celkem v pohodě. A lidi si nebou chtít kupovat "morálně zastaralý" XP (to neni muj případ, XP se budu držet jak jen to půjde:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

může mi někdo vysvětli proč je u home v krabici rozdíl 40 a upgr 60 doláčů? jestli si myslejí že jim to pude líp prodat tak se asi šeredně mýlejí sám jedu na beta visty a abych si zachoval jejjí vlastnosti tak 10 klacků dávat nebudu sic vše neviužiju ale na NB je to idel sys jak doma tak ve škole ale i jinde ale cenou to zabijou šmejdi skurvený chtělo by to udělat jak s opicema verze pro studenty jinak to bude mýt většina studentu tak leda upirátěný a u opic to pochopily že se jim to vyplatí ještě at dají na Vistu stejnou politiku a asi bude po 2k (z bazaru)další originál soft v tomto PC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Broblémy a drahota pomůže Linuxu. Mám Suse 10.1 a jako začátečník si začínám zvykat čim dál více a časem přejdu úplně. Tato verze je velmi dobrá jen ovladače,ale i to příjde a Windows půjdou do hrobu. Stačí vyskoušet OpenOffice org 2.0, který pochází z Linuxu a dnes je uvolněný i pro Windows a zdarma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ty ceny mohli bejt lepsi, ale aspon tak. Videl jsem horsi predpovedi.

haf: OpenOffice pochazi z Linuxu :-))) . To byl dobrej vtip. OpenOffice je vicemene zmodernizovaná jedna ze starsich verzi StarOffice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ty ceny byly v korunách, bylo by o čem přemýšlet, i když soft, který z majitelů počítačů dělá nesvéprávné idioty je na pováženou. Ale takhle, ať jdou kukat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az skonci technicka podpora XPcek , tak se poohlidnu po nejake verzi Visty bud Home nebo Premium. Mimochodem ty uvedene ceny jsou pro krabicove, a jak koukam na nektere prispivajici zde, tak by kupovali hned tu nejvyssi verzi :)) Fakt nekteri jsou "Trotlikove" uz od narozeni, pritom trosku staci premejslet, ze ? PS : iLAMA neverim ti , ze ty zrovna mas originalni MS windows a ze nekdy ho budes mit :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

haf : ja bych rekl, ze windows sice jednoho dne zanikde to je bez diskuze, ale spis zanikde obchodni znacka windows jako takova, ale bude se to jmenovat uplne jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

de oem verze upgradovat? mam dojem ze ne
takze kdo si nekoupil dneska krabici za 10k musi si koupit pristi za 10k nebo za pulku oem
divny
taky ty ceny nechapu, vyvoje je hooodne nakladnej to chapu, ale ceny jsou moooc velky, kdyby byly nizsi bylo by min warezu
vono je to stejne vsechno na <> pac clovek vrazi kdozny prachy do hw a jeste daleko vetsi do sw

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slyšeli jste někdy že kvalitní OS by stál výc než dolar??? Většina kvalitních OS je zdarma a jede tam vše buď 2x a nebo i výc rychlejc než na WIN a ten OS málo zatěžuje i PC a co VISTA Rychlejší než XP ale náročnější než XP Co se asy stane když na viste spostíte hru a pak jí spustíte v XP že hra jede rychlejc ve win 98! Takže OS od Microsoftu je asy tak 200x dražší než od jinných OS (LINUX) (V čr je rozdíl až 1000x).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AD: Prodej OEM verzí s myší již dávno není možný, jen s kompletním počítačem. Kromě jedné (dočasné) výjimky:
http://www.microsoft.com/cze/windows/legalizace/default.mspx
http://www.microsoft.com/slovakia/windows/legalizacia/default.mspx

haha: OEM verze lze upgradovat, ale výsledná licence platí pořád pouze na ten počítač, ke kterému byla zakoupena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lord: No ty vole, tak takovej brutální pravopis jsem už dlouho neviděl... Být tebou, tak se raději ani nevyjadřuju a zalezu někam do kouta poladit látku ze 3. třídy ZŠ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Lord_Hell: Nervi vole nikdo ti nic nenuti.... Jak maly decko...
I kdyz podle toho vyjadrovani to tak na 4-5 tridu ZS vypada....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mimochodem - az budou hry pro Vistu tak si bud velmi jisty ze jinde si je nepustis :)))
A proc? Takova mala drobnost - DirectX 10

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi znamo, tak oem windows se da koupit i samostatne, ale jakmile ji nainstalujete a do 30 dnu softik telefonicky zaregistrujete, tak se to vztahuje na ten dany pocitac (zakladni deska, procesor), takze update techto komponent neni mozny, jedine pri zakoupeni dalsi oem licence. A to jeste musite polepit case certifikatem pravosti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ariael : co je to za blbost s temi hrama pod dx10 ? Nejspis to bude od programatoru her osetreny, a ze tu hru spustis, ale budes ochuzen o nektere graficke a jine prvky, ktere bys mel pri DX10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-Neználek-: Blbost to neni. I dnesni hry vyzaduji SW DirectX 9.0c + inovace i kdyz bezi v HW DirectX 8 modu. To by museli naprogramovat dve nezavisle hry!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je čas přejít na Linux: www.linuxexpres.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.