Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CEO Nvidie vysvětlil, komu je určen Titan Z

ta cena je proste fail, uz sou jak samsung, zkousi co lidi vydrzi, ma dalsi grafika bude od AMD, stejne sou vykonnejsi za lepsi prachy

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

tak na Samsung jeste nemaji.

Vetsinu funkci noveho Galaxy S5 zvladaji i nektere lowendove telefony, ale neplati,ze by se lowendove graficke karty blizili k Titanu Z. Takze Samsung nabizi levne dostupne vlasnosti za prehnanou cenu.

I kdyz je tu nezanedbatelny rozdil: Galaxy S5 16000,- a Titan Z 60000,- (lowend tezko dozene neco za 60táců)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Huang vysvětlitl akorát to že ta karta je opravdu defakto neprodejná. :)

Když má někdo třeba X79, oclé 6 jádro a chce honit hry v 4K na dnešních 28nm GPU (které na to prostě nemaj) tak tam může dát tři GTX780TI 6GB. Tři více taktované GK110 pojedou mnohem lépe jak 4 méně taktované kdyby tam dal dva Titany Z... + ten rozdíl v ceně. Kdyby dotyčný chtěl výkon v DP tak místo 780TI Titan black no. Ale Z je useless. Kdyby měl cenu o tolik % vyšší o kolik bude rychlejší než Titan black bylo by to ok. Takhle ne. Nvidia si ani u Tesel a quader nedává u top modelů takové pálkové případly vůči jejich předchůdcům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha! Už to chápu! Ale nerozumím tomu! :D

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jestli on Huang neuvazuje stylem "udelame to silene drahy, jinak by to lidi nekupovali". To by svedcilo o tom, ze zcela ztratil kontakt s realitou. I kdyz jestli nekdo koupi tu zrudnost 295X2, mozna koupi i tohle.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

při jeho výdělcích bych se tomu vůbec nedivil. Takový člověk ztratí kontakt z realitou velmi snadno. Stačí se podívat na krásný příklad , který tu máme přímo v česku. Naše politiky :o)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To má být narážka na Janulku? :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nechapes? Je to presne prave postavene na image `silene drahy` oproti racionalnej hodnote -> a prave preto tych par tisic kusov zarucene rozchytaju ludia, co chcu demonstrovat a honit si ego prave tym ze `si tomozu dovolit`!

Je to presne rovnaka schema ako u ineho luxusneho tovaru, ved jaky by uz malo zmysel kupovat si napr. pravu kabelku od nejakeho buzzeranta ci zarucene pravy obraz od nejakeho majstra (casto dokonca aj skaredy vid picasso) - na ktore si potrebujes najat X znalcov aby ti povrdili, ze to nie je len kopia???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ona historie ukazuje, že spousta kupujících se racionálně nechová, resp. že společenský status, který získají viditelným zakoupením předraženého artiklu, jim za ty peníze prostě stojí. Pokud společnost takto reaguje na podobné kupující, asi by bylo takovéhle chování možné kvalifikovat aspoň jako kvazi-racionální (totiž jako oportunistické využití iracionálního chování ostatních).

http://en.wikipedia.org/wiki/Conspicuous_consumption
http://en.wikipedia.org/wiki/Pricing#Premium_pricing

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Este by som dodal, ze ani za tym nemusi byt spolocensky status - kludne staci aj samotne `sukromne` ego...
Prikladom bud nielen takato karta (tazsie ju bude niekto viditelne vystavovat na obdiv), ale napr. aj kupa spomenutych obrazov pochybneho povodu (napr. ukradnute), ked je dokonca primarny zaujem noveho majitela, aby sa o jeho `prirastku` nikto nedozvedel... ;o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

:D to su tragédi :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co když vypustili tu šílenou 3k USD cenu jen proto, aby to pak vydali za polovic/dvě třetiny a byli za ty "hodné"? :-D

ehm ok to byl špatný vtip....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Poznámka, ale houbeles DP proti AMD kartám, ale CUDA. A ta často používá jen SP.... O to se tu jedná. A je to drahé, o tom žádná. A je pravda, že 780Ti s GB Ram jsou lepší volba. A nejde ani tak o takty, ty nehrají v případě výpočtů až takovou roli. Nebo tak významnou roli...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.