Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CES 2006: Plány SD Card Association

Výhled SD Card Association do roku 2007

Sdružení SD Card Association stojící za standardem paměťových karet SD prezentuje na výstavě v Las Vegas své plány do budoucna. Momentálně se dokončují specifikace „SDHC“, které nám tak trochu přejmenují karty na SDHC, miniSDHC a microSDHC a které pod sebou sjednocují tři substandardy pro video, zvuk a telekomunikace.

SD-Audio má sloužit k jednoduché výměně zvukových souborů mezi celou škálou produktů, používajících SD paměťové karty (mobilní telefony, autorádia, přenosné přehrávače a další) včetně ochrany obsahu CPRM zabudované v každé kartě. SD-Video ve své specifikaci podporuje přehrávání a záznam MPEG2 a H.264 videí v mobilních telefonech. SD-Binding zahrnuje technologie zabezpečení obsahu, staženého v síti daného mobilního operátora, znemožňující neautorizované kopírováni dat do jiných přístrojů. Specifikace tohoto standardu jsou určeny právě mobilním operátorům. Přenosové rychlosti by se měly dostat na 2, 4 a 6 MB/s podle typu karty.

Kromě toho tu máme plány sdružení z hlediska kapacit paměťových karet SD(HC). Již příští rok bychom se měli dostat na 8 GB u SDHC, 4 GB u miniSDHC a 2 GB u microSDHC.

Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CES 2006: Plány SD Card Association

Pondělí, 9 Leden 2006 - 22:45 | Anonym | o par radku niz nadavam na pocet odvozenin SD/MMC...
Pondělí, 9 Leden 2006 - 21:02 | Anonym | Mě teda rozhodně chybí ještě ochrana zařízení,...
Pondělí, 9 Leden 2006 - 16:40 | Erkil Poirot | Zaplatpanbuh za ochranu autorskych prav primo na...

Zobrazit diskusi