Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2006: SanDisk předvádí nové miniSD a microSD karty

ja uz se v tech formatech zacinam ztrace. Nestacolo, ze byly SD a MMC, ktere se temer nelisily, ale ted uz je to peknej bordel. SD, MiniSDF, MicroSD, MMC, MMCplus s vic kontaktama, RS-MMC, to urcite neni vsechno. Prictem konkurencni formaty a vse to vypaa jak hra, aby si lidi mohli kupovat ctecku 94in1, zatimco soused ma jen 87in1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dyt je to fuk. Ctecku stejne nemam zadnou, pac pripojuju primo zarizeni a ke kazdymu si beztak kupuji kartu novou (neni to tak moc casto), takze si proste koupim co tam pisou a pecu na to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Erkil: jenze vetsina rozumne uvazujicich lidi by radeji mela kartu na vice nez 1 pouziti a navic ctecky byvaji na kopirovani vice dat lepsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam za pet let akorat dva fotaky a do nich dve ruzne karty, to se snad da prezit. Vic dat myslim doma kopirovat netreba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Erkil: Vem si takovou normalni domacnost. Otec ma pda, matka mobil s kartou, dcera mp3 prehravac a syn treba komunikator. Pri standartizaci karet staci, kdyz si jeden koupi novou velkou kartu a ostatni ji jen vymeni za tu prebyvajici. Dnes ovsem musi vsichni vsechny karty vyhodit a koupit nove. Tomu rikam ekonomie/ekologie provozu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

::: Nox > Tvůj problém je, že uvažuješ jako slušný člověk se selským rozumem, to už se dnes nenosí :-) Ve skutečnosti tu jde samozřejmě o to, aby se muselo kupovat vše stále dokola. Navíc, pokud si nějaká firma vymyslí a prosadí dostatečně svůj proprietární formát, má velkou šanci později žít slušně z licencí a patentů. A zákazník jako ty nebo já jsou u toho za debila. Ve slušné společnosti by to lidé prostě bojkotovali a nekupovali a donutili tak výrobce dohodnout se. Bohužel, dnes už takhle nikdo neuvažuje a všichni se postupně podvolují i takovým prasárnám, jako je zmiňovaný chaos v paměťových kartách.

Za sebe mohu říct, nekoupil bych foťák, který neumí fotit na CF, i kdyby byl sebevychytanější. Nehodlám nainvestovat mraky peněz do haldy GB na jakýchsi podivných exotických xD Picture Card, nebo jak se to smetí jmenuje (a spol.) a za pár let to všechno smést do odpadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.