Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2006: Slovo má Toshiba a HD DVD

Ten cenovy rozdiel oproti Pineer je fakt dost velky. Bude v najblizsej dobe HD DVD mechanika? Ceny je to celkom dobra. Ved stolne prehravace s HDD stoja tolko a este aj viac...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když krom šílené ceny BR připočtu ještě šílenéochrany na BR, které budoutradičně bránit nebo přinejmenším komplikovat použití i pro vlastní homevideo např. v původním AVI/DV z dig.kamer, podobně jako s tím dodnes zápolí mnoho uživatelů u DVDvideo formátu a SONY v tom má praxi: MiniDisc (SONY technologie) byl také blokován pro jiné použití než jen pro audio a nebyla možnost ani vlastní nahrávky kopírovat jinak než 1x a jen budto analogovým audio výstupem/vstupem, digitálně pak je optikou, ale také jen 1x a nikoliv obecná PC data!..., jak u mizerného lineárního páskového katetáku... čímž svoje dítě vlastně zabil hnet na počátku a nepomohlo ani dodatečné odblokování technologie před několika lety, kdy konečně pomocí USB šly kopčit nejen Mp3, ale i jiná PCdata!... (Přesto to byl alespon 1. digitální nelineárně pracující audiorecorder).  Bojím, že BR bude mít stejné potíže, neb SONY vůbec nezminuje, že by šlo krom chráněného videoformátu také i o obecné velkokapacitní medium pro volný zápis libovolných PC souborů, dat!!!!!... Několik velkých výrobců (např.- HP!) se však již ohradilo, proti překotným ochranám u BR technologie!!!!!!!! Toho se obávám nejvíce! Chci si zálohovat moje vlastní data na DHH a nemíním je převádět utilitkou do něčeho stravitelného pro BR! Podobně jako DVDvideo udělá z mojeho jediného souvidlého AVI souboru chaos souborů na mediu  a zdlouhavě převádím do mizerného empegu MPEG-2 s ještě mizernějším zvukem mpg LayerII... s mnoha fragmenty .VOB... Raději si vlastní video zálohuji prostě jako dig. fotky-jako AVI (jako PC data!) :-) Při nástupu DVD vypalovaček mi nikdo nebyl z IT techniků scjhopen ještě dlouho potvrdit, že DVD néni jen spjaté s videem, ale že na něj prostě zazaálohuji přímo datat jak na CD-R!... Musel jsem tehdy riskovat investici 10.000 do mechaniky a zjistit si to sám v praxi! To je ale historie :-) Obětovat ale 40.000 a zjistit, že je to blokovaný systém, jako stolní DVDvideorecordery, pro jiná datat než pro video, nebo stačí když by byl problematický a nesvobodný (pod. jako DVDvideo authoring a MPEG-2!!!...) asi by mě trefilo!...
 Proč se na DVD-R v DVDvideo obalu uvádí např: 120min a HiFi???... Je to pro idioty???...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako vzdy cena muze pohrbit dobrou technoilogii - viz. VHS a Hi8.

Jestli bude Bluray tak drahe, tak to muzou zabalit (v porovnani s HDDVD)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NEC uz HD DVD mechaniky davno ma, akorat je zatim nechce dodavat do distribuce a tudiz ani do CR  :-(  No ale snad uz konecne v Q1 nebo v Q2 budou.....  Pravda, ceny ze zacatku moc lidove nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony je jako schizofrenik, technici přijdou s dobrým nápadem (např. Blu-Ray, minidisk) a marketink je přebije (ochrany bych ještě bral, ale nechápu nasazení MPEGU na filmy).

Jak to je u HD-DVD filmů? Doufám, že budou ve formátech H.264 a (teď nevím) VC1?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me spis zajima, na cem si jako mame ty filmy poustet ? to jako na stavajicich tv s analogovym vstupem a soucasnym pal rozlisenim ? nebo mi snad uniklo ze jsou na trhu taky tv ktere nestoji nekolikanasobne vic nez ty _prehravace_!!! , ale maji technologii aby se na to dalo koukat a neco jsem z tehle novych filmu taky mel ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzdalena budoucnost :) ale myslite, ze je sance aby v hddvd a br recoderech byly dvb t,c,b tunery ? nebo tam nechaji revolucni analog jako je tomu dodnes v dvd rekorderech ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak a je to potvrzeno.
I nový X360 bude podporovat HD DVD mechaniku, kterou bude možno k této konzoli připojit extérně, takže na ní NEBUDOU uloženy žádné herní tituly (ty zůstávají na Dual DVD - 8,5 GB), ale bude možno na ní přehrávat HD DVD tituly.
Jasná (a logická) odpověď ze strany MicroSoftu o podpoře nástupce DVD.
Všem je přece jasné, že by si přece MicroSoft přece sám neházel klacky pod nohy externí podporou BluRay Disc-u, když jí má využívat konkurenční konzole PlayStation 3, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

david_lister  -ano, uniklo vám něco! Např. Okay elektrospotřebiče maj v obchdě skladem poměr klasické TV:velké LCD displeje(zpravidla LCD neexistuje ne-HD!) a plazmy i s HD rozlišením (považujme za HD od 1280x720!), nejen ty sice vznešeně znějící playsmy, ale jen s 480 řádky pixelů svisle..., tedy hůře než analogová CRT TV obrazovka!...,  skoro již v poměru 50%:50%!!! Na mnohých tam běží dokonce i HDV prezentace z PC typu Barbone po DVI video OUT známého z PC techniky a LCD monitorů! ceny od 35.000,-Kč (Ty od 19.900 s 480 řádky samo nebrat!...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ODSakEda:s tím tvým prvním příspěvkem musím naprosto souhlasit, dobrá technologie se dá pohřbít jak cenou, tak, ale i ochranama, který k tý ceně něco přidaj:) Jinak taky nechápu, ty výkřiky na potisku DVD typu 120min(přežitek z VHS), či 4,7Gb (ale doopravdy je tam max 4488MB u DVD-R a asi o mega, či dvě méně u DVD+R) a takový to Hifi apod. taky vyvolá úsměv.
No pokud to bude, ale možno, já přejdu rád na DVD-9, které snad ještě zlevní s příchodem novejch formátů a občas vyzkouším HD-DVD, pokud mechanika s diskem nebude stát majlant:) Mimoto budu pevně doufat, že do novejch přehrávačů nestrčej nějaký speciální ochrany co poznaj mí pálený filmy na DVD-Video.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

for...ODSakEda ..
protoze se pocita stim ze delame video ve VBR tudis 4900Kbps pro 120min. tot vse noumo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdko my dělá a jaké video???! Neexistuje jen obsatrožní DVDvideo formát!!!
Já dělám video hnedle 4000, ale i 8000kb/s! Proč zrovna 4900???! A bez teho noumy by to nešlo??....
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.