Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2006: ViewSonic chystá 1ms LCD monitory

A kdy mi daj zaruku na ty vadny body toho se asi nedoziju :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u toho nejlepsiho modelu, neni ten jas moc nizky, vzhledem ke kontrastu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta tabulka se mi nejak nezda vzhledem k prezentovany obrazkum.
VA2012 mi prijde jako normalni 1600x1200, VX2025 jako wide v 1680x1050.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám v práci model VA902 a celkem příjemě mě překvapil. Nativně 1280*1024 . Možná bych si ho koupil i domů, ale chybí mu digitální vstup. Nechápu proč ViewSonic nemá modely s digitálním vstupem bez zabudovaných reproduktorů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dotaz:
Pokud je uroven cerne nizka, pak pro patricny kontrast nemusi byt vysoky jas. Coz je jen dobre, protoze prilis jasny monitor ocim moc nesvedci.

Hon_za:
Myslim, ze "w" bude proste "wide". http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/aseries/va...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ MildaIV - dneska 19-tka bez digitalu je podprumer; hmm, vsak je to z rady 'economy'. Nikdo te snad nenuti ty chrchlatka na panelu pouzivat, ne?
Ja zase nechapu, proc Acer udelal 24" pouze s analogovym vstupem - 1920x1200 na analogu bude pekne rozmazany. Kdyby tam byl pouze digital, tak rozumim, ale takhle?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: Nenutí, ale kazí to vzhled. To LCD uz ztratí tu krásu. Navíc model VA912 je o 2000 dražší a to mi přijde za DVI vstup trošku moc. Jestě chvíli zůstanu u své 17" CRT ADIny. Třeba zatím slevní model VX924, kterej se mi celkem líbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela bych uvital, kdyby se vyrobci prestali honit za odezvou a zlepsili podani barev. Je docela problem koupit lcd s vice jak 250 000 barvami (5-6 bit na kanal).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Hnizdo: Tak se ale nesmíš koukat na superlativy typu "1ms", ale na technologii panelu. 3*6 bit TN s overdrive těžko bude mít poctivých 24 bitů (+10 až 14 bit LUT) jako S-PVA nebo IPS panely... (Eizo, NEC, Samsung...). Ale o tom spíš na jiném serveru, tady si tak leda honěj milisekundy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skvely pockam si este do cervence 2007 a pak si do poradneho kompu pustim :) ted este ne nejsou na to haky :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dotaz: Mam eizo jas 250, kontrast 1000:1, jas mam stazeny na 25%, jinak by mi to snad vysmahlo oblicej. Takze asi tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zostanem este pri CRT, kym sa na LCD nezlepsi obraz v malych rozliseniach, nove hry na takych rozliseniach nerozbehnem,pripadne si pockam na OLED ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: Hon_za:
No ten 24" Acer je hrozná sračka. Měli jsme ho na otestování. Podání barev = hrůza, pozorovací úhel asi 178 stupňů = ha ha možná tak že je něco vidět ale barvy jsou v kelu, jo a našim spektrofotometrem něšel zkalibrovat a vracel si vlastní hodnoty nazpátek. Vrátili sme ho a připlatili za Apple display.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Hon_za:

mám 1920x1200 (dell 24") na analogu a je to docela v pohodě, rozhodně to není rozmazaný

karty který umí tohle rozlišení se objevily až nedávno a navíc jen na pci-express a zatím jsem neměl na to abych updatoval... ale určitě to udělám :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslel jsem karty který umí tohle rozlišení na DIGITÁLNÍ vstup
jenom pro jistotu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak to já si ještě ten rok počkám, až budou konečně ty 0 ms monitóry ... :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen houst a vetsi kapky, svoje CRT hodlam vymenit za neco placateho a rozhodne sirokouhleho, konecne alespon nekteri vyrobci pochopili, ze to nejen vypada dobre ale lip se na tom i pracuje....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ Bigam - prace na 24" nemusi byt takova slast, jak si predstavujes - jednim pohledem totiz nelze bezne pojmou cele rozne pole, takze na se monitoru musi obcas trochu "hledat". ALe jinak na sazbu A4 oboustranne publikaci v Quarku 1:1 je to super. Ale napriklad 24" od Eizo je super na filmy.
@ azazel - jo, LDCka dnes dohani moznosti beznych grafickych karet. Taky jsem mel chut na 24", ale nakonec jsem sel do 21" EIZO, ktere je [nejspis] nejlepsi LCD na grafiku na trhu a urcite jsem neprohloupil. Na oci je to labuz :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Hon_za: no ja mel na mysli 20 palcu to je tak akorat, na vysku jak klasicka 19ka a na sirku o neco delsi coz me osobne by dost vyhovovalo, ale uznam ze na velkem sirokouhlaci uz muze clovek ztracet prehled kde se zrovna nachazi :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám Viewsonic VX912 a jsem spokojený. Černá sice není ve tmě černá, ale to není u žádného TN+film panelu a na moje použití (filmy, hry a sem tam něco v GIMPu) mi bohatě stačí. Má 12ms a žádný problémy s mazáním nemám, takže podle mě je všechno pod 12ms v pohodě a pak už záleží jenom na kvalitě obrazu a nejsem si zrovna jistý jestli tyhle nové super rychlé panely mají aspoň stejnou kvalitu obrazu jako ty starší 12ms apod. Ale třeba se pletu.

Každopádně pokud chcete vědět jak to vlastně s tím posuzováním kvality a rychlosti panelu je, tak se rozhdně podívejte na tenhle supr článek
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/lcd-guide.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.