Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2011: Je libo 20metrový USB 3.0 kabel?

"Rozhodně bychom doporučovali, aby USB zařízení připojené na druhém konci tohoto USB tunelu, mělo vlastní napájení, i když Icron tvrdí, že na uživení USB hubu to stačí."

Na základě čeho doporučujete pouze zařízení s vlastním napájením?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"že na uživení USB hubu to stačí"

No to hej, ale nehovoria nic o (ne)pripojenych zariadeniach :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja mam 2 pocitace v jine mistnosti a mam 2x5m noname USB (celkem 10m) kabely v liste spolu s asi 20ti dalsima kabelama a jede to naprosto v pohode:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sice mozne, ale clanek je o USB 3.0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On chtěl spíš asi poukázat na to, že maximum 5 m dle specifikací (2.0) nemusí nutně platit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Maximum dle specifikace pro USB 2.0 je 30 metrů (5 hubů, 5 kabelů), větší vzdálenosti se už musí přemostit jinak. Dva 5metrové kabely zapojené přímo za sebe (bez hubu mezi nimi) by ale taky měly být v pohodě, v praxi tak máme u zákazníků na několika PC zapojené druhé klávesnice a myši a zatím s tím problém nebyl. U náročnějších zařízení by to ale chtělo (aktivní) hub

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, já myslel čistě jenom PC (hub)-->kabel-->zařízení z pohledu specifikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skôr si miyslím, že reagoval na vetu v článku "Pokud máte trošku povědomí o tom, jak dlouhé kabely lze standardně pro USB použít, pak možná víte cosi o třech metrech, ...".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze to funguje. A akou rychlostou prenasas data medzi zariadeniami? Dosiahnes aspon 8MB/s?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby mezi ty dva kabely dal USB hub, tak by to mělo přenášet plnou rychlostí. Předpokládám ale, že tam má připojené takové zařízení, kde ho potenciální snížení rychlosti netrápí (třeba ta klávesnice a myš)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud máte trošku povědomí o tom, jak dlouhé kabely lze standardně pro USB použít, pak možná víte cosi o třech metrech"

Podle wikipedie jsou ty 3 metry jen odhad na měděném vodiči (kvůli proudu) a při využití maximální přenosové rychlosti (kvůli minimální latenci), ale samotná specifikace USB 3.0 délku neomezuje. Takže i těch 20 metrů by šlo udělat úplně pasivně a ještě to neimplikuje, že v kabelu musí být nějaké součástky (pokud současně negarantují nějaké přenosové rychlosti, což nevím, zda tento výrobce dělá)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem se osobně setkal s tím, že na 3,5 metru dlouhém kabelu (2m + 1,5m) tiskárna nefungovala (nadetekovala se, instalace proběhla, ale neprošel do ní tisk). Zkrácení pod 3 m pomohlo. Mohl být samozřejmě problém v přechodu mezi oběma kabely, nicméně oba kabely jsem zkoušel samostatně a fungovaly zcela v pořádku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je právě v onom nastavování délky. Pokud je kabel v celku, tak je to většinou ok. Výjimku tvoří takový hodně tenký USB kabely.
Takže pokud je ten kabel takový tenký šunt, nebo je nastavovaný, tak třeba ve winxp může vyskočit místo skutečné detekce zařízení něco jako "neznámé zařízení", nebo může blbnout tisk, jednou to jde, podruhé ne.
Kupujeme tlustý(já říkám odstíněný) 5m USB kabely a s nimi není žádný problém u žádného zařízení.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám podobnou zkušenost.

Skutečně hodně záleží na kvalitě kabelu. Nicméně přes oněch 5m (od čipu k čipu) se lze dostat jen s něčím.

Myši a klávesnice používající pomalejší režimy USB občas fungují, Webkamery, scannery, tiskárny, HDD a jiná úložná zařízení jsou na kvalitu a délku kabelu obvykle citlivější.

Např. HDD napájené z USB (odběr přibližně okolo 2,5W) občas mají problém se roztočit/detekovat/komunikovat i na krátkém kabelu jsou-li připojené přes mizerným kabelem prodloužené USB na čelním panelu PC.

Každý konektor v cestě (přechodový odpor, impedanční nepřizpůsobení) má vliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, také mohu z vlastní zkušenosti říci, že opravdu přenosné HDD nefungují skoro s ničím, jen s originálním ucaprcaným kabílkem, tam je to sakra znát.
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, chce to kvalitní kabel. Já měl ty samé problémy se skenerem - fungoval úplně normálně na starším pentiu III s USB 1.1, pak jsem ho připojil k novějšímu PC s USB 2.0 a najednou se hlásil jako neznámé zařízení nebo se nedal detekovat a že by pracoval, tak to už vůbec. Chvíli mi trvalo přijít na to, že to je kabelem (a to měl asi tak dva metry).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.