Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2013: Netflix a Samsung zkouší streamování 4k videa, víme proč to zatím vypadá hnusně

Nemuzu souhlasit s tim ze 1080p je na youtube je prijatelny. Je to jako rikat ze VHS ma uzasnych 576p (protoze z cinchu leze prece PAL).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě je to kus od kusu. Pokud někdo nahraje překomprimované video v mizerné kvalitě, tak už mo to YT nevylepší. Pokus ale odešle dobře zpracovaný soubor s vysokým bitrate, tak to vypadá velmi slušně. Už i ten live stream rekordního skoku ze stratosféry byl v 1080p přijatelný.

Já teda nesleduju streamované filmy, ale hry, většinou Starcraft 2. Je to dost znát, když autor zvolí vysoký bitrate na 1080p. Ještě o něco lepší je, když sice streamuje 720p, ale při 60 Hz. Pro plynulost rychlých pohybů (bez motion blur), což je případ většiny her, je to podstatný rozdíl a vypadá to jako kdybych měl ten program spuštěný přímo na svém PC.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No to zas bude upscalovanych videii z PAL na 4K ;-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Clanek je zajimavy, ale chybi v nem naprosto dulezita informace: Jaky datovy tok teda to 4k video melo? Co kdyz tok byl 4x vyssi a presto ty barvy a kvalita stoji za .... starou backoru?
Coz muze byt klidne zpusobeno spatnou kompresi, spatnym zobrazovadlem, spatnym nastavenim zobrazovadla .... atd.
Treba si vzpominam na nekjake video, kde chlapek s univerzalnim ovladacem na vystave vse vypinal televizory .... chudaci predvadejici resili co s tim.
Treba nejaky vtipalek snizuje vsem TV na vystave saturaci barev .....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja tym predvadzajucim poradim: Kus niecoho nepriesvitneho na infracerveny senzor ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.