Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2013: kterak z loňské Samsung TV udělat Smart TV pro rok 2013

Nemyslim ze sa tie kitu budu bohvieako predavat. Kupujici takmer nevyuzivaju smart funkcie TV (zdroj : statistiky na webe)
BTW ja si SECAM pametam ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším na upgrade mé ledničky Samsung z roku 2012 - přidáním tohoto kitu se prý trvanlivost potravin zvýší o 20% a při otevření dveří přehraje MP3. A co to teprve udělá v pračce, to bude teprve mazec. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je na SECAMu tak starodávného? Pokud se pamatuju dobře, přecházelo se na PAL někdy v letech 92-93. Přivítal jsem to, neboť můj "monitor" pro Commodore64 (alias prohnilá západní TV) měla jen modul pro PAL a SECAM byl dobastlený tak, že TV vysílání v SECAM zobrazoval pouze černobíle. Ostatně SECAM na tom s barvami byl sám o sobě dost blbě, protože nepřenášel plný RGB, ale jedna složka (tuším že modrá) byla komplementární k tuším červené. Proto to barevně vypadalo vyblitě (např. ve srovnání s vysíláním ORF, srovnáváno na socialistickém "etalonu" Tesla Color 110 první série :-) - ještě s japonskou obrazovkou..)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vypadalo to vyblitě proto, že celé vysílání v Secamu mělo nižší kontrast. Sytost se dala nastavit stejná. Pro barvy používal Secam stejný postup, jako dnešní mpeg2/4 - tedy 4:2:0, v jeden čas se přenášela jen jedna složka, druhá se četla v dekodéru z "paměti".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, také pamatuji SECAM... nejpikantnější na tom je, že studiové řetězce (kamery RGB nebo RGBY s kodérem PAL) a odbavení (režie TESLA z VURT) probnýhalo v PAL-u a až na výstupu byl transkodér do SECAM-u :-)
A1200 s Blizardem jsem měl jako suprový titulkátor se Scalou... to byl nářez oproti PC... v té době nějaká 386DX/40... jj, to už je 20 let?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, Blizzard 1230+FPU, následně BlizzardPPC 240MHz + SCSI řadič + BVision (tuhle sešroubovanou monstrkartu ještě mám) :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hod nekam fotku pro poteseni vsech :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odbavení v Palu bylo výsledkem konce 60. let - tehdy byl Pal vybrán i pro vysílání - k tomu už však díky rusákům nedošlo. Díky tomu nebyly žádné problémy s výměnou pořadů se zahraničím ani s technikou (kromě deviz :-) ). Navíc byla mnohem větší kvalita obrazu - problémem Secamu totiž je, že se v kompozitní podobě nedá režijně zpracovávat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proto SECAM-ové režie měly vždy dvě "trasy" červenou a modrou...
Měli jsme to v přenosáku Likino (Magnolia)... motor ZIL... spotřeba 100/100 :-)
Pak jsme to upravili přidáním trasy na pokusnou složkovou režii... po výměně elytů to bylo i spolehlivé...
Prostě technologický unikát... výplod techniky jejich kosmického výzkumu... v audio mixu to již tenkrát mělo všude v napájení toroidy... na šavlích to nemělo poťáky, ale magnet a "kontakty z jazýčkových relé" s odpory (žádné praskající poťáky)... v každé šavli to mělo i indikátor úrovně (elektronka alá magické oko)... až na to sovětskoje provedení to bylo super:-)
Mimochodem secamoskop z tohoto vozu mám ještě funkční v dílně... i

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde se to používalo? Myslel jsem, že Kavky měly přenosáky od Tesly/VÚRTu, později pak Bosch/BTS.
Předpokládám, že to byla vlastně složková režie, kde v jedné trase byla Y a v druhé R-Y/B-Y ob řádek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem v 91 přišel na VA Brno, tak už to v ATS bylo... původem z ČST, myslím si, že z Brna. Klasická složková režie to právě nebyla, pokud se nemýlím, tak jednou trasou šly "modré" a druhou "červené" SECAM-ové půlsnímky, protože už na výstupu z kamerových řetězců to mělo na sekamoskopu ty modulované "barvonosné zvony"
Za mě jsme pak pořídili LIAZ z Ostavy a tam už byla tebou zmiňovaná Tesla + 306-ky kamery se Schneider-ama, dvojitý synce s automatem + genlock, už to mělo i ty nové PAL kodéry (3 na šířku racku), ve zvuku ta černá klasika...
Dole ve studiu jsme měli dokonce původní prototypy 306 ještě s Varotaly... teď jsou v Brně v Technickém muzeu, dali jsme jim i filmový přepis Bosch - Marconi s tou optickou kostkou... prostě na VA Brno (UNOB) přišly gumy z Vyškova a to byl konec ATS na klubu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teslácký PAL kodér byl nezmar. Ještě před pár lety jsem ho měl zapojený za složkovým výstupem GeForce 6600 a běžel přes to kanál pro kabelovku. Díky kodéru byl signál zcela v normě :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já měl od Blizzardu 1240... Skoro musím zatlačit slzu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

smart tv to je dalsia blbost, ktoru pridali do TV. Uz sa tesim na dobu, ked nekupim telku bez to smart.
Na TV pozeram len TV (alebo nahram, ked to ide v zlom case) a neriesim nic ine.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, vám přijde jako blbost přidávat smart do TV, mě zas přidávat TV do baráku. Každej jsme nějakej. 0:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam pre Vas upgrade KIT, ktory je pre akukolvek nonsmart TV od roku 2006 :-) ale mozno aj strasiu :-) a istotne je lepsi.... http://www.alza.sk/gwl-mk802-iii-4gb-d372833.htm#popis

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Málem jsem to bjednal - za cca 50 Korun. Pak mi došlo, že je to není v českých, ale nových slovenských, tedy v Jurech :-) Mám trochu problém s tím, že jak přecházím mezi weby, nevnímám v jakém jsou jazyku, pokud to zvládám číst sám (CZ, SK, EN, trochu RU).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pominu-li, ze je to z alzy (tam bych si uz u urvaneho predrazeneho zeleneho zmetka nekoupil ani podlozku pod mys) , tak to urcite neumi prehrat MKV a tudiz za ty prachy drahe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak neviem kde si na to prisiel ale ludom to prehrava MKV, samozrejme nie vsetky, treba si stiahnut dobry prehravac ale bezne ano, no problem, je toho plny net, ide ti google? napriklad http://www.youtube.com/watch?v=kcjBZrQ9Qys

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

este jeden link konkretne na tento typ http://www.youtube.com/watch?v=pzFU-UOVdrQ

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"treba si stiahnut dobry prehravac" .... WTF? To nema nejaky super optimalizovany prehravac videi v sobe? To je treba tahat nejaky bastl v jave do androidu??? Jako od TV sticku bych cekal minimalne perfektni prehravani videa. Ale kdyz jsem videl specifikaci, tak jsem neveril, ze to mkv zvladne, pokud jo, tak OK. Nicmene to musi prehrat uplne vsechno, bez rozdilu .... prehravat vsechny streamy, multicast, proste vsechno, jinak je to tv stick na strceni leda tam, kde zada ztraci slusne jmeno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v sebe samozrejme ale mas tam android market, cize obchod play a mozes si tahat co chces keby ti nieco neslo... je tam operacny android ked vies co to je, je to o tom markete....... do telky za 50 euro je to supe, ty si kup nieco ine... posli nieco co sa tebe pozdava nech kuknem...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemam nic v pozdavani:) Ja jen, ze bych cekal, ze to umi plynule prehrat vsechno a ne, ze se budu muset fidlat s nejakyma jinyma prehravacema. Jako ta cena je urcite zajimava, to asi jo no.
Osobne bych si asi sestavil neco s integrovanym CPU a GPU ... treba AMD nema vylozene spatne kousky kolem 1500. Trochu pameti, zdroj, celkem kolem 2-2.5k. Nejaky disk pres SATA (lepsi nez flashka) nebo boot ze site a je to. Veskrze plnohodnotny pocitac za suprovou cenu jako HTPC.
Ale ano, i ten tv stick za 1200, i kdyby neprehral uplne vsechno, by se dal. To je fakt krasna cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ma to wifi, vie to obsluzit bezdrot klavesnicu a mys, cez wifi to pripojis na siet a uz len cumis na TV alebo pripojis 1TB prenosny HDD plny filmov... z FullHD sa posrat netreba, aj klasicky DivX, Xvid staci nato, aby som vecer dobre zaspal, rozlisenie mi film nespravi....mam 4-tu plazmu a viem o com rozpravam... grafika je tam Mali400 ktora nieje zla.... , deti si zahraju hry z marketu, zena si pusti cez den youtube, beha to svizne, len to vopchas do USB na telke koli napajaniu a prepojis do HDMI a ani ti netreba zdroj ak mas USB na TV... neviem, mne zase netreba k telke plnohodnotne TV... osobne to nevlastnim ale obdobnu vec som videl v prevadzke a paci sa mi a su aj vykonnejsie verzie...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SECAM-PAL, to bylo tehdy, kdyz Husak na ruskem Rubinu zcernobilel:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Snad Havel, ne? Za komančů se jelo v Secamu, na PAL se přepínalo až 1992-3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.