Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2014: Netflix bude točit všechny pořady ve 4k, zahltí ještě více internet

Nejsem si teda zcela jist, jestli netflix je zrovna tim, kdo by mel kdovi jak velkou a kvalitni vlastni tvorbu:)
Nechapu, kdo ma co s tim 3D .... aktivni smecka na lidi tu byly uz pred 20ti lety na CRT za par stovek .... pasivni je skutecna revoluce v 3D, ale ze by to nejak trvalo nebo bylo na ustupu? Pocitam, ze vse nove se toci v 3D a ze dnes uz snad nikdo ani jinou TV nez s (pasivnim) 3D nekupuje ..... bez 3D se uz snad televize ani nevyrabi. A nekvalitni aktivni smecko snad ma uz jenom tamtung ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nekvalitní pasivní šméčko si snad dneska někdo kupuje? Pro 3D je podstatná úhlopříčka. Na malé to nemá smysl a na velké je dnešní "půl HD" pasivních panelů málo. Osobně stále vidím užitek 3D max ve hrách. Filmu to tolik nedá když není na plátně.
4k je na doma taky zbytečnost.

Kdyby radši ty chytráky napadlo konečně sjednotit fps filmové produkce na nějaké rozumné hodnotě kolem 60.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, chtelo by to vyzkouset:) Treba 42" LG je bomba:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to vyzkousej. 42" fakt neni bomba. Ja jsem pred svatky zprovoznil svuj w1070 na 92" a behem Vanoc dorazily bryle. Vcera jsme meli vecerni seanci u 3D Avatara. Mmch. w1070 opravdu promita 1080/24p na 144Hz (LRLRLR/snimek), takze stejne jako velka 3D kina - zadne blikani, zadny crosstalk, absolutni detail - koukame z cca 3m.
3D v televizi proti tomu vypada jako loutkove divadlo. 3D jsem videl na TV 65" - nuda.
Potvrdil jsem si, ze 3D na TV nema valny smysl (mam 50" ne-3D plasmu). Do deje Vas to nevtahne a efekt je "legracni". 90+ palcu na platne - to je jina kava.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja tyhle blikaci legracky nemam rad .... taky mam DLP a obcas mi i vadi rainbow efekt a kdyz si predstavim aktivni 3D, uz jenom z toho pomysleni me boli oci a hlava:o)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ty vidis blikani na 72 Hz per oko? Pak ano, pak mas smulu. Ja na 72 Hz nevidim ani blikani, ani RBE. Vidim ho na 1080/50i z televize, ale na to ten projektor nemam.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

72Hz? To je pekne slideshow:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

72 fps slideshow? A kolik si myslis, ze mas v kine?
Prosim, uz to nehul, nedela ti to dobre.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jinak je to 72 fps na jedno oko, celkem zobrazovaci frekvence 144Hz, coz je vic nez vetsina LCD (100/120 Hz), komiku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A tos vymyslel hlavou?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No, ty jsi zrejme presvedcen, ze 200 Hz televize ti promita 200 snimku za vterinu. Ok, klidne si tomu ver. Divne ovsem je, ze ja na tech 200 Hz televizich vidim trhani, ale 24/48 Hz obraz v kine vidim plynuly. Hm, zahada...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jo, kdyz jsem byl naposled v kine (10 let olymie za 10Kc), tak se na to z treti rady nebo co, nedalo divat jak mi to v koutku oka blikalo, shit ......
Zkus si 72Hz na CRT a poseres se:o) Navic tam je nejaka latence luminoforu, tady tyhle shutter bryle se zavrou okamzite a mas proste tmu-svetlo-tmu-svetlo-bolest_hlavy-kybl-zvratky-pohotovost ...... tyhle detske technologie fakt ne ...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Hm, v kine pred deseti lety jsi nejspis videl 24, maximalne 48 Hz (dvojita zaverka). Ten BenQ ma defacto trojitou zaverku, ale budiz.
Pro tebe je samozrejme mnohem lepsi, kdyz ti to blikani zakreje televize (v half-FullHD) nejakym vymyslenym obrazkem a 5+ms G2G.
Ja chapu, ze pokud vnimas blikani 72 Hz, tak pro tebe ten system neni a musis koukat na omalovanky na LCD. Jenom prosim netvrd, ze je to bomba, kdyz objektivne neni (subjektivne pro tebe mozna).
Ja mam to stesti, ze 72 Hz blikani nevidim a muzu si proto uzivat kvalitni aktivni 3D na kvalitnim projektoru.
Ja taky nesnasim LCD TV, protoze mi vsechny trhaji (vcetne nejvyssich modelu). Nastesti nevidim ani sum subpixelu, ani green ghosting, tak jsem si mohl koupit odpovidajici plasmu.
Kazdemu co jeho jest.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ad 72 Hz CRT: roky jsem koukal na 50 Hz CRT (a jeste interlaced) a nebyl jsem zdaleka sam, kdo se z toho neposr...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

50Hz CRT, tim asi myslis televizi .... ono na neco koukat z 5ti metru a z pul metru lustit pismenka je taky uplne o necem jinem .... navic ty doby analogovych ruskych rubinu jsou uz desitky let pryc ....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty souhlas, konecne clovek, ktery zije v realite.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já si nemůžu pomoc, ale jako šméčko mi přijde passivní 3D.
U 3D aktivního, pociťuju určitě mnohem hezčí obraz protože u pasivního pozoruji ostré hrany a celkově mi obraz přijde velké snížení kvality obrazu u 3D se tento pocit nedostavuje. Navíc u aktivního 3D vnímám prostorový efekt více než u pasivního. nevýhoda je snad jen v tom že se dostavuje větší únava u aktivního než u pasivu, ale celkově mi přijde 3D jako blbost.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Treba takovy avatar je bomba:) O tom, jestli pasivni nebo aktivni, mluvi fakt, ze aktivni kina uz snad nikde nejsou:) Prave u aktivniho je peklo v prechodech scen, kdy to proste trva nez oci navyknou, je to takove proste hrozne, ja to nemam rad, boli z toho oci. Taky proto to asi pred tema 15-20ti lety zavrhli, protoze sice sis mohl za par stovek koupit VGA propojku s dratem do bryli, ale bolely z toho oci. Pasivni 3D je 3D pro masy.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to pasivní 3D v kinech funguje s plným rozlišením, zatímco pasivní 3D v TV má rozlišení poloviční. Navíc ho má poloviční ve vertikálním směru, zatímco pokud se vysílá 3D v TV, vysílá se zase s polovičním horizontálním rozlišením. Kombinací vznikne poloviční rozlišení v obou směrech, což není žádná sláva.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to neni .... blbe ze ty ripy jsou vedle sebe a ne nad sebou ... ale i tak mi to prijde hodne v pohode, ono u toho 3D to clovek stejne moc nevnima to rozliseni ..... jako zkousel jsem oboje (aktivni samsung) a na cinema3D od LG nedam dopustit. V obchode rikali, ze samsungy jsou nejvetsi shity a mam jit do sony bravie nebo panasonicu, pokud chcu aktivni 3D, ale ani tak me to v obchode neuchvatilo, asi to tolik neblikalo, ale vsadil jsem na jistotu to LG a max. spokojenost.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nic jsi nevidel a trepes.
Ja jsem videl FullHD SBS i TAB, videl jsem 720p SBS a TAB a videl jsem framepacked 1080/24p.
Ver mi, nevis o cem mluvis.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz vlastne - na 42" pasivni LG to asi opravdu nebude rozdil. Tak to pak jo.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jenom to trochu upresnim. TV umi vysilat i Top on Bottom (dela se tak nekdy sport), pak ma BTJ obraz 1:1. Ve vsech ostatnich pripadech 3D je na tom hure, pricemz FullHD 3D neuvidi nikdy. Otazka zni, proc LG radsi nezvolila system optimalizovany na obvyklejsi SBS - to nepochopim.
Ale libi se mi vykon marketingoveho oddeleni LG. Nejdriv lidi presvedcili, ze pruhovane edge led je totez co local dimming, a ted zase presvedcili lidi, ze pulka radku ve 3D vlastne neni vubec potreba. Sikulove.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No tak ono v prve rade jsou spatne udelane SBS ripy, kdyz jsou vedle sebe a ne nad sebou.
A po radcich je to proste pro to, ze clovek vnima daleko vic horizontalni rozliseni a pripadne pruhovani .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

SBS je standard pro televizni vysilani, a taky se tak programy (na satelitu) vysilaji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak SBS hlavne znamena side-by-side a ne nutne vedle sebe, ale klidne nad sebou, coz by bylo vzhledem k pasivnimu 3D, logicke.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hm, prechazime od vecne diskuse ke slovickareni. Ok. Jinak tohle mozna platilo pred 5 lety, na zacatku 3D vysilani, a to jen proto, ze z hlediska naroku na prenos a zpracovani obrazu je to totez. Dneska oznacovat Top Bottom jako SBS je dost mimo. Kazdopadne v SBS (tedy vedle sebe - pro BTJ) vysila naprosta vetsina 3D kanalu na satelitu (nevim o zadnem plne TB). Zatimco TB se vysliaji jen vybrane porady.
Dukaz proziravosti korejskych inzenyru.
Ale hlavne kdyz ti ta ojebavka nevadi, resp. ty si ji dokonce chvalis. A 42"...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ale avatar je bomba ne protoze je ve 3D, jako umocnuje to zazit toho filmu v kine... Avatar je bomba a az takovy ten klasicky USA kyc, ale pekny kyc, protoze je to proste velkofilm, i kdyby nebyl ve 3D tak je to porad nadprumerny film pro prumerneho divaka. 3D, hlavne v kine by mela byt jenom tresnicka na dortu, jenom doplnek kontentu ktery sam o sobe by mel byt bomba i bez 3D, vsecko jednou vetsinou zevsedni, 3D uz neni takovy trhak jak si vsichni mysleli.. 3D hodne rychle zevsednelo a stalo se spise doplnkem jednou za cas u neceho co za to stoji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme, ze jde o doplnek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3D v Avataru prinasi naprosto odlisny zazitek (ne na 42" TV). Avatara jsem videl nekolikrat (FullHD ze satelitu), ale vcera poprve FullHD framepacked z BD na 92" platne s aktivnimi brylemi (144 Hz z BenQ w1070). To je opravdu o necem jinem. A potvrdila mi to i manzelka, ktere jsou jinak tyhle "vychytavky" jedno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sem vedel ze ty si uplne mimo realitu co se androidu tyka, ale ty si uplne mimo misu asi trosku vsude. Mimochodem netflix pouzivam uz nejakych par let, za 5 liber mesicne to je luxusni sluzba a je jedno v cem budou tocit, clovek co ma pomaly net a podobne si to stejne prehraje, netflix ten protokol s variable bitratem ma vychytany. Prehrava to vsecko nadherne v SD i na pomalem mobilnm netu (140kB / s)... Netflix je hlaven o filmech a serialech jine nez svoji vyroby. Nicmene televizi si dneska kazdy normalni clovek pri stavu dnesni 3D technologie a obsahu nevybira podle toho jestli ma nebo nema 3D, to muzou fak jen lidi smyslejici jako ty=zvracene. Televizi si ruzumny clovek vybira hlavne polde jinych zasadnich parametru a to za prve uhlopricka, technologie zobrazovani ve 2D (led, plasma), chytre funkce jestli je potrebuji... (prave treba netflix, youtube atd..) a spotreba. Jak dlouho se doma divas denne na 3D video?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, ja bych tak nejak cekal, ze 3D budou mit dnes vsechny nove TV ... sak taky maji. Rekni, ty kdyz budes investovat 15 litru, tak si koupis TV bez 3D?:o) Really??? Mi prijdes jako ti, co nadavaji na to, ze W8 ma moznost behu metro aplikaci, vec ktera je tam proste jen navic jako bonus, ale nikdo ho nemusi nikdy pouzit.
Televizi si ruzumny clovek vybira hlavne polde jinych zasadnich parametru (protoze 3D tak nejak ocekava automaticky, stejne jako, ze to bude mit dalkovy ovladac) a to za prve uhlopricka, technologie zobrazovani ve 2D nikoho nezajma, protoze dnes je jen LED, chytre funkce jsou taky uplne na hovno, protoze to bezi na nejakem pomalem ARMu bez OS (znami maji pul roku novou TV za 20k a ty smart funkce jsou naprosto nepouzitelne a pomale) a spotreba je u LCD vicemene vzdy stejna, nedovedu si predstavit, ze jedna 42" by zrala 100W a druha 200W.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No tak ja jsem teda takovy, ze si radsi koupim televizi ktera ma lepsi obraz ve 2D = lepsi kontrast, uniformitu podsviceni, pozorovaci uhly nez televizi ktera stoji stejen ale ma 3D + horsi vsecky ostatni parametry nez ta 3D. 3D je to posledni na co se u televize divam, je to ten posledni parametr, ktery me vlastne ani nezajima... Kdyz se mi bude libit nejaka televize a ma navic jeste 3D, no budiz... Ja si brzy budu vybirat televizi, jeste zvazuji, jestli si radsi nekoupim misto toho projektor... mam hodne velkou prazdnou stenu v obyvaku. Ale kdyz to bude televize, tak hlavni bude uhlopricka, kvalita obrazu ve 2D a smart funkce, hlavne skype a netflix. Samozrejmne cena, nechce se mi investovat do televize vice nez +/- 10 tis... a za to se tady v UK da poridit sikovna 40"+ smart, bez 3D. Ja teda prachy radsi investuji jinde nez do 3D televize.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, s timhle jsem porizoval 3 roky zpatky 50" plasmu. 3D mi bylo ukradene.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jedina revoluce je 3D bez bryli.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"ze dnes uz snad nikdo ani jinou TV nez s (pasivnim) 3D nekupuje ..... bez 3D se uz snad televize ani nevyrabi. A nekvalitni aktivni smecko snad ma uz jenom tamtung ..."

BTJ předpokládám že to myslíš jako vtip a ostatní to prostě nepochopili že to je ironie:-)) Pokud ne, tak je to prostě klasický BTJ:-)))

B.

...neznám NIKOHO kdo by si loni koupil PASIVNI 3D TV ...asi 20 lidí co znám, si SAMOZŘEJMĚ koupilo aktivní:-) ...proč by si někdo kupoval pasivní a pak se díval na poloviční rozlišení (byť v jednom směru), to nemá žádnou logiku

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Netflix neni je v USA... (300 milionu populace?) Ale i UK, Kanada a nevim kde vsude jeste. Jak uz jsem zminil, tady v UK je za 5 liber mesicne a naramne jsem si na nem uzil spoustu dobrych serialu a filmu. Mimochodem, kdyz je clovek v zahranici tak takove iVysilani od CT s jeji vlastni tvourbou je taky naramna pohoda a zdarma. Na androidu apka iVysilani jeste lepsi interface nez netflix. Myslim ze za tech 150 by se netflix chytil i v cesku, spousta filmu je nadabovanych tak jako tak a pripadne tytulky nejsou problem. Jinak souhlasim s autorem clanku ze vyzsi rozliseni je lepsi cesta nez 3D ale zaroven si myslim, ze by to mohlo klidne skoncit uz na full HD. Je preci jedno v cem je to ci ono natoceno, dulezitejsi je vzdycky jestli je to dobry film, serial, sport - zapas a podobne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S posledni vetou souhlasim, predposledni je uplna kravina. Co jsem mel pred nejakou dobou netflix na zkousku, tak titulky neumel ani omylem ... ted to vazne umi? Umi je i posouvat atd?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať už bude Netflix nebo Amazon točit co chce (sebepitomější seriály), prosazení 4K je super, protože to znamená prosazení H.265 (ISO MPEG-H part 2), tedy HEVC kódování videa.
A to je asi 2x úspornější při stejné kvalitě než H.264 (ISO MPEG4 AVC).

Takže je klidně možné, že celkově spíš zátěž internetu poklesne než vzroste, protože většina provozu (mimo USA) není tvořena Netflixem :-)

Konečně se BD ripy (FHD, HD) dostanou na snesitelnější velikost.
Skvělá zpráva pro všechny "piráty".

Další věc je, že pro 4K filmy se snad objeví nové distribuční optické médium, při 4x více pixelech a 2x efektivnějším kódování bude velikost výsledného filmu 2x větší.
Kafky musí dostat možnost zaplatit za filmotéku raketu po páté (VHS, Super VHS, DVD, BD, ???).

Že by opět po letech vzniklo něco, na co půjde operativně zálohovat ?
Dneska zbývají jen velké disky a LTO-6 Ultrium pásky, nic jiného nemá smysl (na větší data).

Takže kardinální otázka je, jak to bude s H.265 ohledně licencí a zda to bude možné vložit do prohlížečů a tak dále.
Všichni pamatujeme asi 5 let kontroverzí než se H.264 dostalo nativně do browserů, po všech těch Ogg/Theora, VP8, VP9, WebM, ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Moc pekny a informacni prispevek, diky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

4k urcite OK, ale jako dulezitejsi mi prijde to kodovani. 265 se urcite prosadi jako nastupce 264, o tom snad nikdo nepochybuje. S tema mediama, to uz snad ne, jenom ne zadne obskurni kotoucky .... ty umrely tak pred 5-10ti lety .... budoucnost je ve streamovani a pripade klasickeho stahnuti filmu a pusteni doma .... kotoucky jsou davno mrtve, to nikdo nekupuje, taky jsou nesmyslne predrazene a uberneprakticke ... davam tomu pet let, kdy film vyjde na XXX do mesice po kine, do 10ti let bude vychazet soucasne a za vic jak 10 let kina uplne prestanou fungovat. Do kina se chodilo pro lepsi obraz a proto, ze tam byl exkluzivni obsah. Dnes ma clovek doma lepsi podivanou na projektoru za par litru, nemluve o pohodli atd. Prosimte, kdo dnes jeste chodi do kina? Ja osobne uz nikoho neznam. Je to nesmyslne drahe, rodina tam necha celkove litr, to si radsi zajdu na dobrou veceru nez to nechat v zaprcanem kine, kde aby clovek ohluchl, kvalita obrazu nic moc, zvuk priserny a jeste tam sedet se stovkou dalsich smrdicich lidi ... fuj! Kdybych mel brat rodinku kazdy mesic do kina, tak za rok, za dva mam nasetrene na domaci kino v luxusu ......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Musis to brat pres celou populaci. Ano, lidi, co by do kina chodili dvakrat mesicne s rodinou, maji uz vsichni domaci kina, lidi, co by chodili jednou mesicne, tak si je ted kupuji, ale porad jsou lidi, co nemaji rodinu nebo do kina chodi mene casto.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tím kinem - souhlas. S rodinou do kina je to přes litr jen to fikne. Domácí projektor pro FHD stojí cca 30-40 tisíc i s vícekanálovým zvukem a plátnem. Umí to i 3D.
Třeba ten BenQ W1070 za cca 20kKč je vážně dobrá koupě, jak tady píše někdo výše.

Domácí kino je lepší, neotravují cizí lidi, s promítačem se dá dohodnout, aby to zastavil, plus se podává nepoměrně levnější popcorn. :-)
Jediný problém je s dětmi a ženskými, těžko snášejí, že daný film uvidí ve vysoké kvalitě až půl roku po návštěvnících toho předraženého veřejného kina - kdy už to není "moderní" a nikdo o tom nemluví.

Streamování je už současnost, ale pochybuji, že si filmová mafie nechá ujít příležitost zkasírovat svoje ovečky a vnutí jim kompletní kolekci filmů od počátku světa v 4K "remastered", pěkně "sbírkovou edici" v krabičkách, s "originál" bookletem atd..

Skutečně je nemálo lidí, kteří "sbírají" ty kulaté placky v krabičkách, jen "originály". Třeba litr kus, režisérská edice. Sice se to samé dá stáhnout z torrentu zadarmo, ale pak to není "originál".

Tak tyhle pitomce si určitě nenechají ujít, je jich překvapivě mnoho - a už jim tenhle trik 4x předvedli a oni platí a platí.

Takže buď vznikne nový "BD+ nebo jak se to bude jmenovat" formát placky nebo to možná budou prodávat na "originál" paměťových kartách. Kdo ví.
Mě by se líbil nový optický formát, tak 100-200GB by stačilo. Není na co dělat zálohy, média jsou moc malá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rezie na vytvoreni filmu jsou v radech milionu dolaru... Moc nechapu ty, kteri potrebuji mit x Giga - Tera ulozistich a na tom spoustu zaloh (filmu) a podobne. Ja radsi budu platit 5 liber za netflix mesicne a jednou za dlouhy cas zajdu do kina. Na co bych mel terabitove disky a stahoval filmy, pripada mi to jako ztrata casu a penez. V televizi je taky kolikrat kvalitni kontent, ale on-demand jako netflix a podobne sluzby nejake stahovani a nemyslne hromadeni filmu delaji uplne nesmyslnym. Samozrejmne to plati i siroke nabidce filmu od googlu, applu a podobnych. Kdyz si myslim, ze nejaky film bude hodne dobry tak zajdu na premieru do kina, nebo si na neho pockam az bude na googlu, netflixu, applu na jinem provideru ktery umoznuje streamovani. Si pamatuji ze otec ma asi 300 video kazet s filmy ktere nahraval s televize (to je dobra analogie), dneska to jen nekde snad jeste lezi ty kazety, ani nevim kde. Ale spousta zajimavych, dobrych poradu, filmu je i na iVysilani ceske televezi. Ja nevim kdo vsecko potrebuje sedet hodiny denne u filmu, tak to prece nefunguje... Kdyz uz mam plan podivat se na nejaky film, tak netflix poslouzi naramne... Kdyz neni na netflixu, tak jednou za cas, za dlouhy cas...., zaplatim tech par liber za film na googlu, nebo applu. Stahovat filmy se snad da prominout nejakym studentum s malo penezi, lidem kteri jsou s nejakeho 'bolestneho' duvodu na filmech zavisly a musi videt kazdou novinku hned a nemuzou si na to dovolit objetovat penize. Ale pro normalniho dospeleho cloveka v aktivnim veku, zamestnaneho at s rodinou nebo bez je stahovani takove prinejmensim divne. :-]

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nestahuji, protoze to musim videt hned, ale protoze mi to pak lezi na NASu jako archiv a nemusim tim zatezovat web (mam RD, do ktereho O2 nezavedlo ADSL, takze wifi 5GHz). Plus tam nahravam filmy ze satelitu (HBO...).
Zaroven tam mam rodinne fotky, rodinna videa, rodinna data. Takze kdyz uz ten NAS mam, proc ho nepouzivat poradne, ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S tím Netflixem to beru (iTunes, Google, ...) - jenže v ČR to jaksi není ... za 5 liber ani za víc. Až to bude, bude to o něčem jiném.

Proč dělat archívy doma, když jsou dostupné na netu - placeně, za odpovídající paušál nebo mikroplatbu on-demand. Jenže v ČR dostupné legálně téměř nejsou. Tedy jsou - stahování je legální, i zadarmo.

Proto i lukrativně zaměstnaní profesionálové stahují, nebaví mě dávat litr za film na BD, abych pak 10 minut musel otráveně čumět na "FBI" výhružky a přiblblé reklamy, které nejdou přeskočit. Dokud s tím budou otravovat, BD ofiko disk si už NIKDY nekoupím.

Kromě toho kvůli filmu musím zvednout zadek, jet do nějakého obchodu nebo na to čekat pár dní, než to přijde poštou. Alternativa je klepnout do vyhledávače a dvě hodiny počkat.

A co se týče TV, nemám rád reklamy, mluvící hlavy a celý ten negativní proud sraček, co se z bedny neustále valí. Kvalitní publicistika je na BBC, youtube, někdy dokonce i na iVysílání nebo kdekoliv na netu. Dokumenty dtto.
Televizi jsem odhlásil, takovou věc doma nemáme.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ad filmy na BD: Musim rict, ze v tomhle me potesil ten Avatar na BD. Reklama tam byla jedna, na Panasonic (moje srdcova znacka), ale az po filmu. FBI bylo taky az po filmu (a po reklame) a ani jsem ho nestihl precist, nez zmizelo. Jo a ten BD stal 530 Kc, 2disk ve steel boxu, 2D+3D verze a DVD. Sel s tim jeste Tron 2D+3D a oboji se veslo do 1100,- s vyzvednutim cestou z prace.
Problem vsech online archivu je, ze je nemam pod kontrolou. A bohuzel stale casteji objevuji filmy (a dokumenty), ktere jsem videl, ale online jsou nesehnatelne.
To, ze je toho v cloudech hodne, jeste neznamena, ze je tam to, co chci ja.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A ohledně toho, kolik stojí dneska produkce filmu, jak píšete.

Přes všechno úpění a nářky filmové mafie, jejich zisky kontinuálně rostou, nikoliv klesají. Kopírování se nijak negativně neprojevuje, naopak. Z producentů jsou miliardáři, z herců minimálně milionáři - prostě ukázková bída díky "pirátění". Upřímně je všechny lituji.

Je blbost si myslet, že člověk, co se podívá na nějakou filmovou pitomost na kompu nebo i doma na plátně, by na to byl ochoten jít do kina nebo si koupit placku. Většina filmů za to rozhodně nestojí.

A TB disky jsou dneska běžné. Má to každý kdo více fotí nebo točí rodinná videa. Ale je fakt, že doba sbírání tisíců filmů díky rychlosti netu a veřejným úložištím už asi odeznívá (pokud zrovna nezaříznou Mega... nebo nepromažou sdílecí servery, pak se domácí archív celkem hodí).

:-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Navic muzou byt jeste radi .... kdybych treba sel do kina na nejakou pecku jako [95% filmu] nebo si to dokonce koupil na kotoucku, tak by me mohlo jebnout .... pak se nemuzou divit, ze kdekdo neco zapali nebo vystrili kino jak ten cyp s tim batmanem ....
Mozna "pirateni" filmu zachranilo vic zivotu nez Matka Tereza:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá myšlenka :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, ale ty ses blb .... to je to.
Nepochopils, ze v CR netflix neni a podle tve neodpovedi, stale neumi ani titulky, coz je pro mnoho lidi konecna, navic i ja se radsi divam s titulkama, ikdyz rozumim.
Samozrejme, muzes se pripojit pres proxinu, cumim tak na channel4, ale to je pro pul procenta populace, v CR proste netflix ani nic podobneho neni!
Navic ani netflix neni samospasny, je tam sice spousta nejakych novejsich veci a serialu, ale kolem a kolem je tam celkem hovno .... vsadim se, ze ze sve sbirky filmu bych tam nasel tak tretinu ....
A to je taky ten problem, netflix je sracka, je tu dalsich 5 stejne vybavenych provideru a prodejcu obsahu, bohuzel by to chtelo jednoho za mesicni pausal, jinak je to aktivita uplne na hovno. A taky tam musi byt nejnovejsi veci, max s mesicnim zpozdenim.

Samozrejme, ze to jednou bude, ze se domluvi vsechny vydavatelstvi a vsechny vydane filmy budou na jednom miste za nejaky pausal ...... ale do te doby mam geograficky oddeleny dvojnodovy 2x16TB(zatim) cluster s filmama a serialama:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak teď, ale před rokem, kdy jsem si Netflix zařizoval, nestačila jen proxina, ale byl nutný i někdo s americkou adresou a americkou platební kartou, na koho to pojede.
Teď když to už jede napůl v Evropě (GB není až tak úplně Evropa :-), to asi už bude jednodušší. Ale pořád to v ČR nejde legálně objednat jako abonent.

Titulky u Netflixu jsou, anglické, od Nového roku snad u všeho. Samozřejmě jsou nepřesné a neúplné, často úplně zmatečné - na to si spousta lidí stěžuje.

Jinak souhlas s tím, že menšinové věci tam samozřejmě nejsou, seriály jsou pro mě nekoukatelné, až na několik vyjímek, ostatní mě nezajímá. Takže žádná extra bomba to není.

Pořád ještě je jisté zpoždění mezi vysíláním jinde a Netflixem, s filmy kór.
Kdy tam bude Sherlock 3 ? Stažené to má každý hned druhý den, co to jde na BBC One (PBS v USA).
S českými i anglickými titulky. Ostatní věci jsou na tom stejně.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak adresu si musis dat hlavne do delaware, abys neplatil DPH a kreditku mi to zatim vzdy a vsude sezralo ceskou ..... podle me ani snad nemaji moznost zjistit, ktery stat kreditku vydal, je to proste visa ....
Myslim, ze to ale bylo uz pred vic jak rokem, byl to nejaky 14ti denni trial, kdy se prachy strhly, ale kdyz se clovek odhlasil, tak je zpatky na kreditku vratili .... no, odhlasil jsem to jeste tentyz den, bo to stalo za hovno a nic moc tam nebylo ...

Ty titulky, jestli to nemaji tim jak youtube automaticky preklada titulky, to by byla fakt bomba:o) Nemoznost nastavit vlastni titulky je krucialni nedostatek ....

Jako nerikam, ze netflix je dobry, je to jen prvni krucek k poradne on demand sluzbe, kde bude komplet vsechno za mesicni pausal ....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Heh 4K ? No co uz treba nieco nove na podporu klesajucich predajov.Pre mna osobne staci aby obraz nebol stvorcekovany (FHD). Dolezitejsi je obsah. Samozrejme kazdemu podla osobnych preferencii.Sledovanie prihluplych nudnych sra*iek bude strata casu aj v uber 8K /4D ;-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.