Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2014: Nikon ohlásil vývoj HD-SLR, hi-end zrcadlovky D4s

..."vždyť Nikon D3s nabízel 24Mpix snímač."
Nemohu souhlasit, Nikon D3s má 12.1Mpix, stejně jako D3 a D700. Možná jste si to spletli s D3x.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

eh, legrační, stejný překlep na dvou místech. věř tomu, nebo ne, je to dáno testováním zbrusu nové klávesnice (viz budoucí recenze zde na diit).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na to upozorňoval už jednou, D4 má 16 MPix snímač.

Pro účely ke kterým má řada D4 sloužit se mi zdá 36 MPix zbytečně moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..."můj osobní odhad je, že Photokina 2014 to jistí. A ta se koná ve druhé polovině září 2014."

Spoustu D4s v provozu uvidíme nejspíš už v Soči, tedy lze očekávat ohlášení a představení ještě před olympiádou.
První fotky jsou třeba tady: http://chinese.engadget.com/2014/01/07/nikon-d4s-hk/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nemělo by se to HD-SLR jmenovat spíše HD-DSLR?! HD chápu jako High Definition, ale vypadlo jedno písměno - D, jako Digital! :-(

SLR je totiž něco zcela jiného než DSLR!

Podobně mě vždy štvala tvorba i jiných a také příliš krátkých zkratek, když po (mini)DV video a DV kamerách přišli HD Digitální! kamery a jmenovaly pouze: HDV a FullHDV :-( , namísto logičtějšího: HD-DV a FullHD-DV. Něpřehání se to s přílišným zkracováním zkratek?!

Někteří lidé pak na diskusích zase píší HD a myslí tím (z kontextu) HDD... :-(
Když je upozorním, že si za chvíli nebudeme rozumět vůbec, neb se bude vše označovat jen HD... a to i mejdlo (HD mýdlo) a HD limonáda a HD atomobil, nebo mnohé produkty a prodejny jsou dnes nazývýny s přívlastkem Mega a naposled jsem zaregistroval i Giga, oboří se na mě, že je to přece jasné co mysleli...

Jo a za chvíli čekejte zprofanování přívlastků jako: 4k a Tera (já již několik desítek TB doma mám ) ale ve všech oborech... a zahrádkáří si to pak objednají domnívajíc se, že jde o malotraktor na zahradu ;-)) A kdo ví co po T? :-))

Ještě mimo téma můj osobní! úsměvný zážitek: jedna mladinká slečna mě na seznamce kontaktovala kdysi s tím, že již dlouho neměla MKD! Já se jí ptal nechápavě, co tímmyslí, neb KMD znám jako Kamionová Mezinárodní Doprava (francouzky TIR).
Ona se obořila na mě, že jsem nějak staromodní trouba a že "to se ví že to znamená (jak pro koho! že) - Mužský Kožený Doutník!!!"

Stále jsem si nebyl jist co tím myslí??? "No prostě mužký péro, úd! ty troubo!"

Dost mi padla brada nad takovým půstem i hantecem :-)) a zaskočilo mě jako tehdy 40-níka konzervativně vychovaného, jak to se mnou "upřímně" komunikuje 18-ti letá - pro mě děcko...

Nebo nejlépe vysvětluje záludnost zkratek Mládkova písnička :-)) Kdo z mldejch pro změnu ví, co je to OPBH nebo ONV? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.