Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2014: Panasonic Ax800, plně vybavené 4k TV jako náhrada za končící plasmy

nemá tam být náhodou náhrada za končící plazmy ? :o))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Huraaaa, DisplayPort! Jen tak dal, snad i ostatni pochopi ze HDMI uz ma odzvoneno

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A co jiného by PR mělo vyhlašovat, než že "skoro" dotáhli plasmu? Podle mě jakákoli technologie LCD plasmu nikdy v kvalitě zobrazení nedožene a výraz "skoro" je tu jen jako krasožvást a možná aby nikdo nemohl remcat, protože neříkají, že se dorovnali kvalitám plasmy.

Docela by mě zajímala homogenita podsvícení a vůbec celkový test s overridem, barevným gamutem, kontrastem u takových nových TV ale i u posledních plasem - abysme věděli, jak je to doopravdy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne cena je totalne nezajimava ...... zajimalo by me jak se k tomu postavi cinane, kdyby zacali dovazet ty sve 4k televize za 20 litru, tak by meli po ptakach ......

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Cena bude určitě pomalu padat. Navíc důvod ke koupi něčeho takového zatím dost chybí - není obsah, takže mě to nijak netrápí.

Navíc mám dojem, že to s obsahem a hlavně jeho dostupností bude mizerné ještě hodně dlouho (podle mě minimálně 10 let). Na jednu placku se film nevejde (a kdo by chtěl uprostřed filmu měnit médium), flashky s takovou kapacitou jsou pořád dražší než samotný obsah a se stavem internetu pro možnost streamování/stahování takového obsahu v našich končinách si nedělám iluze - kromě pár větších měst kde mají lidi kabelovku.

Snad jediný možný scénář by byl nahrávání obsahu na přinesené médium přímo v obchodě, ale to je dost nereálné - jednak by to trvalo strašně dlouho a pak by byl určitě problém s DRM. Takže možná že se po letech znovu objeví videopůjčovny ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

U tech videopujcoven jsem si zcela jist, ze ne:) Streamovani bych videl jako jedinou moznost do budoucna .... a to obecne pro vsechny videa.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jakze neni obsah ? Ved solidna GK zvlada generovat 4k obsah rychlostou v radoch GB/s :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To povedz všetkým fanboiom konzol ktorí tvrdia že hranie na PC je mŕtve. Kým MS bude obhajovať že ich 720p je lepšie ako Sonyčkovské 1080p, svet sa bude biť o 4k.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to stejně. Nevěřím, že LCD někdy zvládne podat černou barvu. Osobně nejvíc spoléhám na OLED technologii; jenže tam je to zase ošemetné s životností modré barvy...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.