Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES představil 11 dalších FreeSync a G-Sync monitorů

prestavam rozumet co razi nVidie za filosofii s gsync.. je jasny ze kdyz potrebujou drahej modul kterej stoji vic jak pul toho co lowend LCD tak se to v levnejsich panelech nechytne a vyrobci to daj jen do drahyho highendu.. jenze za ty dva roky nebo jak dlouho gsync existuje nVidie neprinesla zadnej update, zlepseni.. porad to umi totez.. vyber novejch gsync LCD je slabej - na deset freesync jeden gsync.. vypada to jakoze to vzdali.. ne ze by s tim skoncili uplne ale uz se to nesnazej prosadit, nechaj to par nadsencum co si z nekolika drahejch modelu dokazou vybrat a konec.. zadnej smer, zadny plany

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni...
Přísloví, které platí, ale nVidia do toho investovala, tak nebude tvrdit, že přechází na FreeSync, protože by už žádný G-sync neprodala. Nicméně to bylo od začátku jasný -> výrobce monitorů FreeSync nic nestojí a díky tomu si může i cenu nasadit. S G-sync platí za modul a zisk není tak velký.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Takto to ale vypadalo od začátku, že G-sync uhnije zaživa.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

". je jasny ze kdyz potrebujou drahej modul kterej stoji vic jak pul toho co lowend LCD"

Myslel jsem, že modul byl pouze v prvních verzích a nyní již je potřebná elektronika součástí desek výrobců a vyjde levněji. Znamená to tedy, že je nutné používat stále ten původní modul? Kolik nyní stojí?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia stále tvrdí, že G-Sync bez G-Sync modulu nejde (i když experimentuje s řešením podobným jako FreeSync). Cenový rozdíl mezi XR341CKA (G-Sync) a XR341CK (FreeSync) byl v dubnu 100 liber, což tehdy odpovídalo 3800 Kč. Toť je přibližně cena modulu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Nvidia stále tvrdí, že G-Sync bez G-Sync modulu nejde..."
OK. Je mi jasné, že najednou nepřijdou s tvrzením, že to umí i bez modulu. To by si naběhli na vidle:-)
Ale musí to být fyzicky samostatný modul nebo je již integrován na desce výrobce? A je to stále ten samý s programovatelným čipem nebo už něco na míru a tedy levnějšího?

.

Je známa cena modulu i z jiného zdroje než z rozdílu cen monitorů před rokem?

Odmítám uvěřit tomu, že monitor je dražší pouze přesně o cenu modulu. Vždyť nedává smysl takový monitor vyrábět(z ekonomického hlediska).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> kterými se výrobci chlubily
#grammarnazi :-p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No uvidime jestli Nvidia udela novou revizi modulu dp 1.3 nebo hdmi 2.0a nebo celej g-sync zazdi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na monitor s freesync od Viewsonic jsem čekal a těšil se, že si ho koupím už od první zprávy o něm - podzim 2014 původně to měl být model VX2401mh, pak to změnili na VX2701mh a na závěr se jmenují XG2401 a XG2701. Měl nahradit můj starý ViewSonic VX922, těšil jsem se na něj tak dlouho, až jsem si v září 2015 koupil konkurenční monitor AOC G2460PF a nelituji :-) jinak pro ty co by měly o tento monitor zájem tak má freesync frekvenci 35-144 Hz (v AMD nemají doplněnou tabulku).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.