Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2016 přináší dalších pět FreeSync monitorů

hm, preco vlastne ASUSu a jeho MG279Q nikto nekonkuruje?(27" IPS, QHD) (EIZO nebude konkurencia, ten foris bude stat nad 1000€)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ani LG 27MU67 ??? Konkuruje cenou a přitom (nebo přestože) jde navíc dokonce o 4k!
Přitom je docela slušně hodnocen: "Vynikající pokrytí sRGB • Vysoká přesnost barev • pevné tělesné konstrukce • FreeSync pro 4K a HD hraní her • slušnou cenu" Má 5ms což je na IPS a koor ve 4k, slušněj oddíl! :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Žel bohu, recenze hovoří v superlativech, realita je poněkud jiná. Ne že by nebyl slušně natavený už z fabriky, a po kalibraci se dostane na velmi malé odchylky, ale.... podsvícení je dost nekvalitní, v rozích jsou otřesné průsvity, které ještě ke všemu nejsou barevně neutrální (připomínají barenou duhu na louži, ve které je nafta). Vyměnil jsem v bláhové naději, že se jedná jen o odfláknutý jeden kus, celkem 3 tyto monitory, a u všech to samé. A to nemluvím o IPS glow, které je u toho monitoru obzvláště markantní. Na hry - možná, tam to asi nevadí. Na barevně náročnou, byť amatérskou práci s fotkami, nic moc (co je mi platné slušné pokrytí sRGB, když je podsvícení mizerné).
Ne nadarmo vydali pro náročnější práci již druhou verzi jejich velmi povedeného monitoru 31UM97 (ta nová má navíc Thunderbolt, majitelé Applů mohou jásat). Je sice cca 2x tak dražší, ale zvládá i plné RGB, je hardwarově kalibrovatelný a celkově je to něčem jiném.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

dik za osobni!!! zkusenost. Ten 31" mam jiz nejakou dobu v merku, ale to uz vyse zminovanemu nekonkuruje cenou :-( Proto jsem na nej nyni nepoukazoval , ale jiz drive v diskusi zde ano, u nejake o UHD nejspis. A taky neni ....-Sync :-(

Jeste dotaz prosim: mam GTX 980 a zajima me jetli do nejzaruvene a jak dostnu 4k pri min. 50!!! a 60 Hz popripade jake jine frekvence zvlada (jeste je dobre 48Hz cili dvojnasobek filmobych 24fps! nebo lepe 72Hz jako moje stara ale dobra 32" TV LG - matna!!!, IPS s trubicema s WGamutem a 98% RGB a 10bit vstupem a az 75Hz! , ale "jen" FullHD - jako PC monitor jiz malo na takovou kravu velkou z blizka...)

Ma HDMI 2.0 nebo jen 1.3 :-( a nebo jen pres DP a pak me zajima jestli tento monitor i gragika zarucene zobrazi korektne 4k pri min 50-60Hz pres dany DP-orty?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče nejnovější 31MU97Z-B, nemohu sloužit osobní zkušeností a zatím je o něm i minimum informací. Co se týče testů, zatím jsem našel jen
http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/monitore/37040-tes...
Test vychází veskrze pozitivně, co se týče barevných odchylek dokonce výtečně.
Předpokládám, že si monitor zachoval přinejmenším vlastnosti svého předchůdce 31MU97-B. Tady mohu už ale hovořit z vlastní zkušenosti - výborné podsvícení, minimální glow, výborně kalibrovatelný, přes HDMI jen na max. obnovovací frekvence 30Hz (ale zase umí 24 Hz, můžete připojit rovnou BD přehrávač), přes DP samozřejmě je obnovovací frekvence 60 Hz. Provozuju ho přes DP, používám ho pro úpravu a případně prezentaci fotografií. Jinak, nevidím důvod, proč by nemělo být korektně zaručeno 4k přes DP port.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a na ofic. webu LG čtu, že DHMI podporuje 24Hz ale DP podporuje jen 30 nebo 60Hz :-( Pro evropské video (25fps/50i=50Hz nebo 50fps/50p=50Hz) klasicky... nepoužitelné :-((((((

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Informace od LG jsou jako obvykle kusé a nekompletní. Nicméně, fakt je, že zvládá i 50 Hz na 4k :-) (přes DP)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dik za, pro me cenou, informaci :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nechcem 4K, QHD mi staci

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pak nemá konkurenci v dané velikosti a jen rozlišení QHD a né obecně ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.