Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čeština do InstantCopy 8.05

Máš pravdu v tom, že doba zpracování je o dost delší než u konkurenčních programů. Ale kvalita za to opravdu stojí. U delších titulů a třeba u muziky je rozdíl oproti třeba Shrinku nebo DVD2One propastnej. Rozhodně s ním nemá cenu dělat tituly, které ani kompresi nepotřebují, nebo potřebují jen mírnou. Co se týče převodu PDI souborů na normální soubory VOB a IFO, tak to zvládne jednoduše nástroj PDI Tool, který stáhneš odtud: http://www.mrbass.org/instantcopy/PDITOOL.ziptakže není co řešit

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, pekne drahej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Martin: Jo klidne, to neni problem. Akorat musis rict kam. Ale pocitej s tim, ze to je silenej objem dat. Tech 20 snimku v 5ti programech a analyzach v bmp mozna nakejch 500MB hodi, nevim presne. A samozrejme nemuzu ty bmp hodit do jpg. To bych to cely zabil. Ale musel bych to vsechno pripravit. One je to docela pakarna.
Jeste k tomu InstantCopy. Vcera sem to tady s tim ultimativnim ohodnocenim ze vysly nejhorsi vysledky trochu prepisk. Za coz se omlouvam. Projel sem to trochu podrobnejs a je to asi takto. Shrink a DVD X Copy delaji obrovsky vykyvy. Je tam snimek na kterej Shrink temer nesahne a DVD X Copy ho totalne rozmazne a samozrejme i obracene. Ale InstantCopy ma v podstate neustale prumer mezi nima. Takze kdyz se pak na to diva clovek "okem" tak to asi vypada ze ten film dopad nejlepe. Ale o zadny "zazracny soft", jak by se mohlo zdat, se nejedna. Stale samozrejme popisuju stav pro LOTR FOTR, kterej ma temer  3 hodiny. Pro filmy do 90min vyhovej asi vsechny dnesni softy.
Znova pripominam, ze sem to porovnaval datove po pixelech pres RGB. A to tak ze zmena z cerny na bilou je 100% a prislusny rozdily v RGB proti originalu se potom adekvatne odvozujou. Takze slo o absolutni zmeny, to je i ty ktery okem nelze postrehnout. Ale jak jinak dostat naky vysledky. Samozrejme idealni by bylo projet celej film, nakejch 20 snimku sice neco napovi ale neni to 100% vysledek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to dam nejdriv do kupy a pak se ti ozvu na email a dohodnem zpusob. Predpokladam ze na martin@cdr.cz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

novak25: Cinema Craft Encoder je MPEG enkoder, jak uz napovida nazev, s tim nic nevypalis. Ale enkoder je to skutecne vybornej, na druhou stranu neni tak user friendly jako TMPGEnc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mna by vcelku zaujimalo, ako na tom porovnani dopadlo Nero Recode 2.xyz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to VTi: Nero Recode 2 mi vyslo o chloupek hur ne DVD Shrink. V podstate to dela identicky kopie (az je to podezrely) ale navic si tam prihodi jeste nakej zmenenej makroblok (ctverecek o 16x16 pixelu).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to Martin: Fakt? To sem netusil. No tak pak je to jasny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neví někdo kde se dá InstantCopy 8.05 stáhnout v plné verzy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neví někdo kde se dá InstantCopy 8.05 stáhnout v plné verzi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim nevim. Prave jsem zkousel InstantCopy 8.05 na filmu Pan prstenu Spolecenstvo prstenu. Zachovana veskera menu, vypustene titulky a jazykove mutace. Ponechan pouze cesky jazyk. Vyslednou velikost menu jsem stahl na nejmensi moznou (vysoka komprese) a velikost samotneho videa naopak na nejvetsi moznou (kolem 60%). Zpracovani trvalo pres 2 hodiny. To neni zrovna malo. Pak me docela nastval format ve kterem to vyplivlo. Nejake pdi soubory. Co je to za blbost. No nic nasel jsem utilitku na konverzi do iso. Kdyz jsem si film pustil nestacil jsem se divit. Uvodni menu kde ma byt vyber verze - Cesky, Madarsky, Anglicky atd. je velmi zvlastni. Jen cerna obrazovka a v mistech kde jsou jednotlive polozky se ukaze kurzor. No prvni velke zklamani. Poustim film. Prochazim zname sceny abych overil kvalitu. V cem je proboha InstantCopy tak uzasne ??? Vzdyt kvalita je stejna jako po zpracovani pomoci DVDShrink 3.2.0.15 ne-li o neco malo horsi. A to jsem pomoci Shrinku delal film vcetne anglicke mutace a titulku. Zpracovani bylo se Shrinkem rychlejsi a zminovane zmrsene menu Shrink neznicil. Co me nejvice dostalo bylo kdyz nastala situace kdy film presel do cerne obrazovky a videl jsem neco co bych nikdy necekal. Na cele cerne obrazovce se objevily kosticky. Proboha jak muze byt nejaky program tak hloupy aby neumel zkomprimovat cernou obrazovku bez kosticek ???
 
No tolik me dojmy. Pro me je jasny vitez DVD Shrink. Je rychlejsi, vystup daleko kvalitnejsi, bez zbytecnych prutahu (primo do iso souboru) a co je nejlepsi je zdarma.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nerad bych se nekoho dotknul, ale delal sem si testy ruznejch softu na zkracovani DVD a Pinnacle InstantCopy z nich vysel jako nejhorsi. Testoval sem to tak, ze sem LOTR (schvalne dlouhej film, aby se ty programy mohli ukazat) nechal projet timhle softem: Nero Recode, DVD X Copy 3.2.1, Shrink 3.13, CloneDVD a InstantCopy 8.05. Z vyslednejch filmu sem si pak vysekal ve VirtualDubModu asi po dvaceti framech a ty pak porovnaval na absolutni zmenu pixelu vuci originalu. Nejlip vysel Shrink a DVD X Copy (kazdej je v necem lepsi i horsi) ale InstantCopy delal jednoznacne nejvetsi zmeny vuci originalu. Samozrejme mi slo o absolutni zmeny, i kdyz vokometricky by clovek rek ze je vsechno super. Kdo neveri, muzu poslat vysledny bmp.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak výkonný možná je, ale nemožnost vypnout video preview při transkódování a povinná tvorba jakéhosi image souboru, mě od tohoto programu velice odrazuje. Oba tyto problémy práci s ním neúnosně prodlužují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Případné zájemce bych chtěl upozornit, že na této adrese http://www.exac.cz/pinnacle/pdf2/InstantCopy.chm se nachází česká nápověda do výše uvedeného SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AnaTop: Proc ti vadi ze se ti zobrazuje obraz pri transkodovani ? Vypnuti by nemelo na funkci zadny vliv, rychlost tim nezvysis, tak proc ? Jinak, Pinnacle Instant Copy 8 ma suverenne nejlepsi vystup ze vsech programu. Shrink nebo CloneDVD jsou proti nemu orezavatka. Jsou sice mockrat rychlejsi ale sakramentsky na ukor kvality ! A ja si radeji chvilku pockam, nez abych se pak dival na mozajku ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ross: To by možná stálo i za zveřejnění na WEBu. Nechceš mi to poslat, já bych to vystavil?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ross: Pak by bylo asi nejlepsi to poslat postou na CD. Nejaky text k tomu ale asi taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ross: To neni podezrely, protoze to dela stejnej clovek ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude to niekde zverejnene?? Na to by som sa rad pozrel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

danjel: Tak to se musis poptat toho kdo je autorem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Četl jsem si vaši debatu o vypalovacích programech a jejich hodnocení a celkem mě to překvapilo.Nejsem sice žádný odborník ,ale vzhledem k tomu ,že vypaluji DVD tak chci používat to nejlepší co se dá sehnat.Já osobně používám SHRINK a DECRYPTER ,ale teď to budu muset asi přehodnotit. Tak se ptám vás zkušenějších co ????? Něco jsem už četl a kvalitě vyp. programů a nejlíp vyšel Cinema Craft Encoder .Máte s tím nějaké zkušenosti??Popřípadě kde se dá stáhnout.Díky všem ,kteří poradí.!!!!!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

VD: No ale hlavně není zas tak úplně levnej, že.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.