Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cherry MX Board 5.0 přináší speciální ergonomii

nekdo kdo nema odvahu opustit soucasny prumyslovy standard ktery vychazi z dob minulych vc. jeho neduhu si dovoluje oznacovat sve reseni za neco s "extra/specialni" ergonomii ? :) kam ta doba speje

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně naopak vadí, že se ten standart dodržuje málo. To jsou takové ty zkrácené shifty a backspacy, chybějící insert, zmrvený blok kláves [ins, del, pgdn pgup, home, end], klávesa s lomítky nacpaná všude možně, řada kláves f1-f12 je zmenšená atd.

EDIT: To je reakce na příspěvek od Toma ^^^^^

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To vadi vsem, i tem co si to neuvedomuji. Ono totiz existuje vec zvana muscle memory, a kdyz se jednou naucis nejaky layout klaves, a pak jses najednou nucen psat na jinem, je muscle memory v kyblu a clovek se citi jako trilete dite. Bohuzel ta banda idiotu zvana vyrobci laptopu tomu vydatne napomaha, kdyz prakticky kazdy novy model ma jinou klavesnici nez vsechno co bylo vyrobeno 10 let predtim. Je mi zahadou, proc maji tihle retardi nutkani pokazde tu klavesnici "vylepsovat".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tááák! Hnus moderní... :-( Bez anatomicky tvarovaných vysokých kláves a namísto nich placaté bez dívání nenahmatatelné mrchy dávno i bez blokování proti překlepům - při jen zavadění o hranu sousední klávesy se ta sousední tak při vyklonění do strany nezmáčkla, ale blokla o zub těsně pod ní , brzy se odřou popisky často jen natisklé nebo dokonce jen nalepené... namísto vrstvy zatavené do hloubky (např. již stařičký diář CASIO měl příjemnou gumovou sic jen miniklávesnici ale tzv. QWERTY a popisky byly také z gumy(!) - bílé barvy a do hloubky(!!!) vsazené(!) = neodřitelné ani po létech deního mlácení do nich :-) ) a pod. vychytávky se opouští ... :-(((((((((

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nj co by na to rekl Gordon R. Stephenson :) (da si nekdo banan ? :) )

to ze je neco spatne protoze drive nebylo diky konkretnim technologickym limitum mozne to udelat lepe neznamena ze v tom musime pokracovat donekonecna a tohle je zrovna vec ktera by se mela udelat zlomove jinak se nikdy neprosadi ....vim kazda zmena a kazda vec kterou se musi clovek naucit boli a mozek se tomu brani ....ale "mladezi" uz to bude pripadat uplne normalni

ok at si to klidne delaji blbe tak jak jsou zvykli ale at nepouzivaji tu retardovanou reklamstinu o necem ergonomicky vyjimecnem kdyz uz jsou davno podobne produkty a dokonce i mnohem lepsi ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč nebyla informace označena nálepkou PR článek, v nejhorším případě Blog?

Nechci vás obrat o iluze, vážený autore, ale podobné ergonomické příslušenství pro klávesnice Filco se prodává celé roky. Od nastavení sklonu až po celé stoly. Chápu správně, že Filco není zajímavé díky absenci označení "Gaming", nebo jde o první případ, tedy skrytou propagaci.

Pracovní stůl v kanceláři dlouhé roky hostí klávesnici Filco Majestouch 2 (Tenkeyless) s nastavitelným sklonem. Samozřejmě nesmí chybět silikonový "palmrest" s textilním potahem, který se přizpůsobí klávesnice. Výběr z mnoha materiálů uspokojí každého. Samozřejmě nesmí chybět volitelné spínače Cherry MX, rozložení a sady kláves. Osobně jsem si vybral bílou variantu s laserově vypálenými popisku (tzv. šedá na bílé), standardní rozložení US ASCII a nezničitelné klávesy vyrobené z taktéž PBT, místo obyčejného ABS. Soudím, že pokud nemá velký červený nápis "Gaming", tak to nikoho nezajímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze, boze, boze, ..., jedinna dulezita veta v clanku:

"Obecně je tento typ spínačů považován za nejvhodnější pro hraní her, nicméně z vlastní již víceleté zkušenosti mohu říci, že na něm též dobře píše."

A ty uz v tom vidis nejakou skrytou reklamu. David obetoval pul majetku za klavesnici a tys to snad z toho clanku nepochopil? Tak snad priste. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že by to bylo v tom jak kdo publikuje tiskové zprávy? Typický zdroj to novinek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi to nedalo a koukal jsem na oficiální stránky. Žádné stoly jsem u nich nenašel. A ani jsem si nevšiml že by měli klávesnici která by se podobala natural 4000. Tudíž zvedlé zápěstí a konečky prstů směrem dolů. Nemají klávesnici která by měla podsvětlení (ne, není to kravina pro děti co si hrají...) Na všech fotkách malý enter. A chybí CZ layout.

Sice to může být zajímavá klávesnice ale rozhodně není ergonomická... Zatím co tahle třešnička by mohla být zajímavou volbou místo natural 4000

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A tady sedím já a už rok nenacházím nástupce G15 v1.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je v pohodě, já už 10 let hledám náhradu za svou Cherry G81-3000 z roku 1992 a víte co, nic tak kvalitního se dnes už nevyrábí.
Nejblíže k této klávesnici má asi CHERRY MX BOARD SILENT tedy model G80-3494LTCEU-0 což je světlá varianta s black swich sillent spínači, bohužel doby kdy cherry dělal klávesy metodou Double-shot moulding tedy odléváním ze dvou různobarevných plastu vzala doba a i oni to dnes šidí laserem, Další věc je, že variantu světlá se spínači Black, tedy psaci verzi snad nikdo neprodává, za rozumné peníze už vůbec nikdo. (Nevím jam moc by mi vadil nižší odpor Red protože v ČR si to snad ani nejde nikde vyzkoušet).
O ceně snad ani past nebudu v roce 1992 mě ná G80-3000 stála tuším 1200Kč

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám G15 v1 a layout mě zcela vyhovuje, zvláště proto, že si nemusím zvykat na jiný práce vs domov. Jenže doba, kdy levné "pracovní" klávesnice měli 101/104 ANSI layout (1ř.Enter, dlouhé Shift (oba) a dlouhý Backspace) s českými popisky, je už taky pryč. Teď je přehršel různých variant a i když existují standardy, výrobci na ně z vysoka kálí protože standardy nejsou normy, jsou jen doporučující...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... server vytvořil duplicitní komentář, takže tento přepisuji ... (smazat jej nemohu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mne má ergonomie jméno Logitech Wireless Wave keyboard mám ji doma 8 let a pořád je výborná. Pravda, je membránová, ale píše se na ní skvěle všemi deseti. Pro hraní je už pravda trochu vymačkaná, ale stále se ještě dá. (až se nedá, dá se pražákom XD)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.