Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Chipset ATI Radeon Xpress 200M pro Intel platformu

ATI Radeon Xpress 200M logo

Je to lehce přes dva měsíce, co se společnost ATI vytasila s notebookovým PCI Express chipsetem Radeon Xpress 200M pro mobilní procesory AMD (Turion 64, Mobile Athlon 64 a Mobile Sempron). Stejnojmenný chipset s podobnými vlastnostmi nyní uvádí i pro procesory od Intelu: Pentium M, Celeron, Celeron M a Pentium 4. Podporuje paměti DDR i DDR2 (až DDR-400 a DDR2-667), obsahuje DirectX9 integrované grafické jádro Radeon X300 a k dispozici nabízí až 4 PCI Express linky, připojení pro až 7 PCI 2.3 zařízení, 8 USB 2.0 portů, Serial ATA s podporou RAID 0 a 1 a softwarovou podporu v podobě Catalyst ovladačů pro operační systémy Windows 2000/XP a Linux.

Stejně jako v AMD verzi, ani zde nechybí technologie PowerPlay 5.0 s DLCS (Dynamic Lane Count Switching), která podle potřeby dynamicky přiděluje grafickému jádru PCI Express linky a tak se snaží šetřit spotřebovávanou energii (což se u notebooků vždy hodí). Chipset Radeon Xpress 200M pro procesory Intel zahrnou ve svých produktech firmy NEC, Asus, Quanta, Compal, Wistron, Mitac a LG.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Chipset ATI Radeon Xpress 200M pro Intel platformu

Žádné komentáře.