Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI: Chladič na X570 se spouští jen v zátěži a je tichý

"Poměrně zásadní informaci do situace vneslo vyjádření MSI, podle kterého se nepočítá s tím, že by ventilátor běžel permanentně"

Ne, zasadni informace by byla, ze pujde vetrak uzivatelsky oddelat. Ja ho tam proste nechci a pockam si klidne na desky s chipsetem, ktery ho tam nebude potrebovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli bude možné jej uživatelsky oddělat, ale určitě půjde sundat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak to může pasivně chladit když je to zakryté tou plastovou opičárnou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jesli to bez zateze pcie 4 na cipsetu bude mit 3-5 wattu, tak uplne v pohode..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne toto isté napadlo aj mňa. Navyše ak by tam tam nebola tá aeroerotická kravina, ale normálny pasív, tak by tam ten ventilátor nemusel byť vôbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, ale to by ho zase neuchladilo v plne zatezi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Permanentně nepoběží, a tichý bude 100%, když za měsíc chcípne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednou se mi do servisu dostal PC s tímto malým vetrakem.
Samozřejmě zadřeným.
Uživatel:
"Bylo to hlučné. Pak to bylo hodně hlučné.
Pak se to samo opravilo. A bylo to asi měsíc úplně tiché.
Ale teď to nechce naběhnout. "
To otevřu a chip pěkně upečený do křupava.
Takže v kombinaci s BFU to je kurvítko.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Auta a pocitace by nemeli mit lidi, kteri k te technice nemaji zadny vztah.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky někdy "zapláču", nicméně co teď dělám ve výrobě (a snad už dlouho nebudu), tak ti mohu říct, že ti, co tyhle věci vyrábí, mají daleko menší vztah k tomu jak tihle BFU, což je z mého pohledu ještě horší, protože ten produkt takhle vyjede z fabriky (je to všechno možné, ať už se bavíme o vyvazování kabelů, které jsou volné (což je sice fajn z hlediska pružnosti, jenže u produktu co se různě klepe a jsou všude možně ostré hrany...), izolace lepená samolepící folií, která když navlhne, tak nelepí, nedodělané produkty ležící venku, do kterých prší a tak. A rozhodně si nemyslím, že by to byla jedinná firma, co to takhle provádí. Ano, ve výrobě elektroniky tohle bude přísnější, nicméně si nemyslím, že by nějaká z těch paní, co třeba přidělávají chladiče na desky a grafiky mají vztah k technice :)

neber to jako útok nebo vavracení, spíš jako doplnění, že mimo BFU, kterému je často šumák, že neúdržbou to časem pravděpodobně pojde (jako všechno, na co se dlabe), tak mnohdy horší vztah mají dělníci ve výrobě, stejně jako vedení a další.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je to tady. Já jsem vám to říkal. Je vidět, že v MSI mají dobrou paměť a vzpoměli si na to, jak to kdysi udělal ASUS u M2N-E s nForce570. Nevím, jestli jste si toho někdo všiml, ale na výše uvedeném obrázku je HEATPIPE, tažená zespodu, od čipsetu, kolem RAM, nahoru, kolem CPU a je spojená s chladičem VRM. Tam bude pravděpodobně taky nějaký fičák. Tohle řešení se schovaným pidi ventilátorem, vlevo od CPU, pod nějakým tím plastovým bazmekem, je tady už dlouho a mnoho z vás ani neví, že ho mají v PC. Ale ani to není nutné, protože si určitě vzpomínáte na legendární věžové hladiče od Arctic, které měly spodní plechy ohnuté dolů tak, aby ventilátor CPU ofukoval i VRM.
p.s. ta MB je skutečně odporná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.