Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chráněné HD video: pokračování

Dopadnou jak s audio DVD.Já osobně nebudu mít zájem.Proč bych měl znovu kupovat přehrávač a určitě nebude levný ani disky.Dnešní kvalita DVD bohatě stačí,vždyť ji ještě uměle snižují.Nějaké bonusy mne nikdy nezajímaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz vidim tu spoustu levnych prehravacu bez certifikace, kde bude stacit update firmware...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neni tak hrozny. 1080p se stejne neda rozumne sirit po internetu a dnesni PC ho ani moc neprehrajou. Polovicni rozliseni v h264 akorat tak sedi velikosti na ty 4.5GB co se vejde na DVD a navic ho zvladne prehrat kdekdo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mefisto> presne, souhlas. Na bezny televizi, kterou ma vetsina lidi v obyvaku, je dvd nebo hd dvd uplne jedno, na hd plasme to znat bude - ale tak, aby si kvuli tomu kdokoliv prestal disky kopirovat, asi urcite ne. Stejne jako s dvd audio - nahravek, za ktery jsem ochotnej dat tisicovku kvuli o neco lepsi kvalite - na dobry aparature slysitelne lepsi, ale na mini vezi za patnact tisicovek bez rozdilu - je opravdu jen par (a to ten masovej trh nevytvori).
Jestli se nepletu, tak poslednim mediem, ktery se masove rozsirilo a zaroven se nenasla cesta jak ho kopirovat na zapisovatelnou obdobu, byl vinyl :-) :-) (jen pro poradek, muj osobni nazor je ze zkopirovatelnost je PREDPOKLADEM masoveho rozsireni :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, vzhledem k tomu, ze i DVD mechaniky v PC (ty soucasne) jsou jen rozhranim mezi plackou a SW, jsem si jist, ze tomu nebude jinak ani v pripade BR/HD. Tudiz implementace ochran je ciste otazkou SW a SW lze jak znamo napsat libovolne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teraz aj tak vela ludi pokupilo v akciach lacne plazmy s rozlisenim do cca 900 pixelov (nekup to za tie smiesne peniaze :0))) bez HDMI a casto aj bez DVI, takze teraz mozu nakupovat BR/HDDVD a vobec si ani nevsimnu nejaku redukciu rozlisenia.

BTW: Budu vychadzat aj 720i/p disky? Ak ano, zaujimalo by ma, ako tam bude redukovane rozlisenie (ak vobec)?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To: zabak_emil
 
Mýlíš se, když si myslíš, že vinyl nejde přepálit. Samozřejmě že jde, ale hodnota "vypalovačky", spíše řezačky :) začíná někde na 300 000 Kč, samotná prázdná vinylová deska stojí docela dost (cca 100 Kč) a výsledná písnička, která je na tu desku vypálena, vydrží jen několik přehrání a můžeš tu desku znovu vyhodit. Je to drahé, a tudíž i nemasové. Ale zkopírovat se vinyl opravdu dá, ne že nedá!   :)))
PS: Ty ceny mohou být dneska už o malinko nižší, je to tak půl roku, co jsem na to čučel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: zabak_emil
Kdysi jsem četl, že v Sovětským svazu v době, kdy Americe vévodil Elvis Presley, dokázali vinylové desky z "prohnilého" Západu překopírovat na materiál, který se používal pro rentgenové snímky:) Neznám přesný postup, ale tady je vidět, že lidská tvořivost nezná mezí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o tu redukci rozlišení, tak mám někdy při sledování TV pocit, že se to už dělá už dnes. Některé filmy (hlavně Prima) jsou v takové kvalitě, že to vypadá, že jde o nějaký špatný divX.
 
Jinak těm troubům, co si myslí, že plazma metrová a větší plazma nebo LCD s rozlišením 800x600 je něco úžasného nechávám při tom. Asi to chce jít zajít na oční.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíše bych doporučoval žalobu za znehodnocení díla. To by si člověk musel veškerou techniku obnovovat alespoň 1x za 3-5let. Ať prodávají rovnou levnější verze (se sníženou kvalitou) a dražší se super Q.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych dodal mám tel.16:9 a je mi na co? Kolik naše slavné splečnosti toho vysílají.Jestli jeden film za týden někdy o půlnoci!! Bylo by zajímavé téma k čemu jsou u nás televizory 16:9 a vysílací doby jen pro důchodce s klasikou!!kteří nechodí do práce.Ja bych jim ani reklamu nezaplatil.Zlatá Slovenská Markýza.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mefisto: No já televizní vysílání nesleduju, zato si občas pustím nějaké to DVD takže pro mě 16:9 má smysl ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že mám tolik práce, že v z TV sleduju jenom zprávy, a to ještě z archivu czech-tv.cz :o))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K VINYLU : to s tymi sovietskymi platnami je pravda, myslim ze este niekedy v pivnici mame nejake, hrube a ohybne ako papier , v modrej farbe :) ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vidite a dnes muzete vynilove desky naskenovat (ve vysokem rozliseni cca 1200 dpi a vice) a vysledny obrazek nechat pomoci specialniho software prehrat :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To Marekfds:
To jsem netušil, nějaký link by nebyl? Jenom ze zvědavosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: tohle delali Izraelci, nejaky vyvoj/vyzkum, ale nicmoc vystup, lepsi porad bylo ty desky prehrat (pokud nebyly na kusy :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To rozlišení by muselo být pro kvalitní zvuk velmi vysoké. Navíc stereozáznam byl stranový + hloubkový, což běžný skener nemůže vzít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim že 16:9 je celkem pro Tv vysílání k ničemu. Já mám 60" plazmu a používám to jen na dvd. Telka na tom není nic moc, ovšem občas nějakej ten sprtovní přenos sjedu:) Ale dnes bych to znova nekupoval, v podstatě ji zapnu tak 1 za 3 dny na cca 2-3 hodiny. Nějak není čas. Ale co už s tím...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já za filmy platím 100%. Chodím do kina a co nestihnu, tak si pujčím v půjčovně. Nemám ani jeden pirátský film na PC (no vlastně jeden MTBčkovej ale to se u nás stejně nedá koupit). Nikdy bych si ale nekoupil HD DVD ani BR, pokud chtějí implementovat ochranu co si vezme tolik výkonu (energie). Jsem zvědavý, kdy těm kreténům dojde, že je dost lidí, co jim za kvalitní produkt rádi zaplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K VINYLU: ty modry ohebny "desky" se davaly do casopisu jako ogonok ci co to bylo, mozna i abc a vypadaly jakoby z igelitu / ale hralo to....
Coz jsem slysel ve skole na vlastni usi......;) hifi to ale nebylo, myslim......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem docela v klidu, těch bláznů co si koupi super záznam jenž budou muset přehrávat na super zařízení a získají srovnatelnou kvalitu jako mají dnes moc nebude. Tím pádem se to moc nerozšíří a filmy se budou stále vydávat i na DVD. Podívejte  se na paralelu s audiem, stále je tu CD a to je v podstatě nechráněné. Navíc obejít nové ochrany nebude zas tak velký problém, rozhodně menší a levnější než je stvořit a prosadit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navíc obejít nové ochrany nebude zas tak velký problém, rozhodně menší a levnější než je stvořit a prosadit.
 
loooool tak tohle může napsat jen skutečný znalec. A obcházet je začneš ty jo ? Myslim že ty stěží obejdeš dům v kterém bydlíš :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten casopis OGONOK s 2 ks single Vinylom som odoberal. Stal 29 Kčs za kus - to boli obrovske prachy v 80tych rokoch, skoda ze tam davali nejaku Pugacevovu a inych sovietskych Hip-Hop Komsomolcov.
teraz normalne je mi to luto ze som to vyhodil , ako spomienka by to bolo dobre,
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Super, sqělé, další hřebík do rakve BR a HD DVD. Jen tak dál a ještě by to chtělo přitvrdit. Je jasný že oba formáty zdechnou dřív, než spatří světlo světa ( v Evropě a česku 100% ), protože která lama si asi pořídí woknavistu nebo nacpe další statisíce do nové AV aparatury žejo?
Takže se můžem těšit na třetí formát z rudé číny a bez ochran:-). No a pravdou je, už to tady kdosi naznčil, že rozšíření čehokoliv je přímo úměrné možnosti zkopírovat to. DVD by nebylo tam kde je dneska nebýt DVDJohna. Zasloužil by kluk jeden Nobelovu cenu za pokrok. Tak doufám, že neusnul na vavřínech a poradí si i s BR a HD DVD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SF5: si predstav obejiti ochrany proti kopirovani filmu, uvedu priklad.

"Pirat" ma koupenou Vistu a vsechna certifikovana zarizeni s ochranami, jako napriklad zvukovku, grafiku, kabely :o).. LCD atd., a chtel by poridit kopii bez ochrany.

Nenapada mne jednodussi vec nez rozebrat LCD a vyvest datove vodice ktere vedou k LCD obrazovce - samozrejme digitalni. V urcitem miste uz budou bez ochrany. To pote rychlym zaznamovym zarizenim (napr. vlastni vyroby, neni problem) ulozi "obraz" na zaznamove medium, treba snimek za snimkem. Pote staci tato data upravit a zkomprimovat, a kopie je na svete. Dalsi uz kopiruji od nej :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad "keto čtvrtek, 9. února 2006, 13:53" ...protože která lama si asi pořídí woknavistu...

Myslím si že zanedlouho už lamám nic jinýho než pořízení "woknavisty" nezbude, páč jestli bude mrkvosoftí přístup takovej jako doteď, tak nic jinýho na trhu nebude :-((( Devadesátosmičky jsou v prd..., dvoulitry jsou v prd... a za chvíli budou v hajz.. i ixpéčka a bude vymalováno. Ať žije pokrok.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

JoHnY: Možná se budeš divit, ale videí v 1080 je na torrentech docela dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.