Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chrome zachránil Microsoftu prezentaci Azure cloud, Edge zamrznul

Proč ne Firefox?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne Firefox? Asi proto, že už není pro masy (myšleno přilepen v instalaci skoro každé free aplikace) a není od žádného "velkého" bratra. Na firefox nedám dopustit i s jeho občasnými chybkami.

U Edge to jde z kopce dolů. Ještě ve win10 Anniversary Update to bylo ok včetně chodu systému, ale Creators Update a následně Fall Creators Update ještě dále zhoršil chování tohoto prohlížeče. Alespoň z mého občasného pozorování.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jako EDGE nemam rad ale zrovna v tom videu nezamrzl slo tam o jiny problem ;) ten titulek je zase zavadejici

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A už umí Edge aspoň ukládat stránky? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u mě FF skončil kvůli pravidelným pádům při zobrazování PDF

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve ktere verzi?
Ja jsem ted presel konecne na 55.0 (posledni je snad 56 to support legacy addons) a muzu rict ze jsem prijemne prekvapeny. Oproti stare verzi se to celkove zrychlilo, je to stabilni, funguje a osvedcene addony jedou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě nedávno jsem měl ve FF (čerstvě spuštěném) problém i projet ksichtoknihu (občas tam musím pro nějaké informace) a bylo to s každou verzí pomalejší, horší a méně stabilní. Čím víc obsahu se nacachovalo, tím pomalejší byl. Zároveň mám několik desítek tabů aktivních a jak process samotného FF přelezl cca 2,3GB, stal se velmi nestabilním a pomalým. Současná verze (56) nemá problém jít i přes 4GB, ano, je pomalejší, ale nerozbije se zobrazení stránky, nepadají doplňky a celé to funguje, což je v případě práce s nacachovaným materiálem (který je v ten okamžik již na serveru pozměněný) podstatné.

Osobně si myslím, že v mozille poslední půlrok dost zapracovali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FF ma slabinu ze se docela snadno "roze*ere" a pak proste blne a nejradeji se hrouti v kombinaci s konkretnimi doplnky nebo velmi popularnim flashem ;) kdyz si tohle clovek pohlida tak je to vyborny prohlizec :) ...ale tak zadny prohlizec neni dokonaly ve vsech smerech kazdy ma sve plusy i minusy ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono bych tak ani neviděl problém v samotném FF (samozřejmě, mohl být takhle stabilnější už delší dobu, raději obětuju paměť než variantu, že to přeleze povolenou mez a pak to vyhnije).

FF používám vesele už 10 let, možná i déle, když si vzpomenu na čem jsem browsil před těmi 10 lety (ano, i ta PIII-M 700 s 256MB RAM to v pohodě dávala), tak dneska by to nezobrazilo nic. Kam nám ten web hezky nakynul. Oproti tomu jsou wokna i ve srovnání WinXP vs W7 hubeňourek. Tohle prostě není dobré. Wokénka nám alespoň začaly cachovat, zvýšila se bezpečnost a kde co, ale web? Já tam moc velkej rozdíl nevidím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BEGY - Tak to je možná zádrhel jen u tebe. Já jsem nikdy s pdf ve firefoxu neměl jediný problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak občas se něco může stát. Celkem se mi osvědčilo spustit v podobných případech akci "Obnovit Firefox" (nabídka při spouštění v nouzovém režimu). Pak je super, že to zachová záložky, jména, hesla atd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna s tímhle problém nemám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

padá to víc jak rok jak v práci, tak doma. Např. tohle prostě v FF neotevřu: https://www.gme.cz/data/attachments/dsh.121-259.1.pdf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FF56 otevřu to bez problému..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

F55 taky bez problemu. Problem bude spis nekde u Vas na pocitaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

zadny problem :) problem je na tve strane ...
FF 56.0.2 (64 bitů)
FF 56.0.2 (32 bitů)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

FF 48.0.2 i 54.0.1 (32bit, Win7) funguje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle prostě nechápu, to je takovej problém si nastavit, že se to má otevírat v defaultní aplikaci daného systému, a nebo že se má zeptat co má udělat? Já kupříkladu ani nevím jestli moje instalace firefoxu otevírá PDF soubory korektně, protože to je jedna z věcí co zakazuju hned po instalaci s dovětkem "prohlížeč má zůstat prohlížečem".

To se týká i nesmyslů jako VOIP a videotelefonie z prohlížeče atd které tam implantovali asi jen proto aby mohli lidi šmírovat přes webkamery a mikrofony, protože neznám nikoho kdo by to používal. Kdyby aspoň chtěl Firefox zůstat Firefoxem, ale od verze 57 to přechází na "chromové" doplňky a původní označuje jako zastaralé - už jen chybí aby tomu následně vyměnili i jádro za "chromový" jako ti pitomci v Opeře, pak ovšem nevím v čem budu surfovat jestli to udělají, protože Chrome (ani Chromium) mi do žádného počítače nesmí. Jednou jsem zkusil Chromium 5 a hned to začalo provádět datamining (indexovat obsahy disků a cosi kamsi odesílat). Krom toho používám výhradně ESR verze (tím pádem je FF52ESR poslední použitelná verze a ne-ESR FF56, protože žádnej googlí chromovej datamining podporovat nehodlám), protože na to dnešní šílený tempo absolutně bezvýznamných updatů co jen znepříjemňují život není nikdo zvědavej (nicméně i tak se vyskytnou weby a portály, kde dodneška existenci těchto verzí nezaregistrovali a klidně odříznou službu pouze podle čísla verze i u prohlížeče, co bude klidně ještě skoro rok podporovanej - např Dailymotion tohle dělá). Googlí Youtube je taky kapitola sama pro sebe - co v FF45ESR fungovalo to v FF52ESR drhne, ostatně ono celý to "slavný" HTML5 stojí totálně za ho.... - embedded přehrávač ani zdaleka nedosahuje kvalit flashe svýho času, přičemž děravej je úplně stejně (jen to ještě nikdo pořádně nezjišťoval). O tom, že se uživatelů ani neptali a jednoho dne flash (s)prostě odřízli ani radši nemluvit, s etikou to nemá společnýho vůbec nic.

Jednoho dne na ty aktualizační nesmysly civilizace chcípne, mise na Mars selže patrně z toho důvodu že Win10 v lodi nenajdou aktualizační servery a systém odmítne dál fungovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Jednoho dne na ty aktualizační nesmysly civilizace chcípne, mise na Mars selže patrně z toho důvodu že Win10 v lodi nenajdou aktualizační servery a systém odmítne dál fungovat"

Microsoft Launch Windows 10? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FF56.2 64 bit, otevřeno OK
Jestli není zasviněný profil léty používání? Některé doplňky, klidně už odinstalované tam dokáží zanechat smetí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

FF56 pod Vista, Win7 i Ubuntu bez problému otevřeno a to mám spoustu add-ons nainstalováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FF56 32bit (Xubuntu 14.04) i FF56 64bit (Xubuntu 17.10) otevre, vcetne nacteni/zobrazeni vsech stranek bez problemu, ono obcas nez zacnes hazet spinu na nejakej produkt (co mas navic zadarmo), tak je dobre udelat co radi tvurci pri kazdem (nejen) podobnem problemu, a to pustit s cistym profilem a bez pridanejch doplnku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc mě na Win10 sere, že po každým větším updatu to zapomene většinu nastavení a hned po restartu jako první naskočí Edge a začne otravovat. Prej edge je nejlepší browser na stažení Chromu :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jako vazne :) rad bych se s takovym chovanim OS taky setkal ....asi neco delam blbe ze mi to slape jak ma ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi nic nenastavujete podle sebe, protože to opravdu řadu uživatelských nastavení zresetuje do defaultu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jedinou vec kterou mi to kdysi davno udelalo a od te doby jiz klid bylo to zanme "prehazeni" ikon na plose tot vse ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Bill Gates, když nachystal svůj vtípek s blue-screenem"

Dúfam že nemyslíte toto ? Lebo toto určite nebol vtípek, ale poriadny trapas v priamom prenose.
https://www.youtube.com/watch?v=IW7Rqwwth84

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo a v kteryze verzi woken se bluescreen na obrazovku naroluje pomalu zprava? ((:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Typnul bych si Windows ME nebo RT :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mohlo být lecčíms. Uvědomte si, co bylo za rok, jakou technologií byl ten projektor asi připojen a že mezi grafickým rozhraním a BSOD se měnilo nejen rozlišení, ale grafický mód se přepínal do textového. Takže mně ten „efekt“ přijde za dané situace naprosto realistický. Že by to byl „nachystaný vtípek“, o tom jsem se doteď taky nedozvěděl a upřímně moc tomu nevěřím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde nejspíš o to, jak ten obraz zaznamenávali. Vzhledem k tomu že v roce 98 se o nějakém DVI jen snělo a celé to frčelo na analogu (pro kontrolu: https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface), tak chvilku trvalo než se chytla synchronizace, zjistila se frekvence atd atd. Proto (a to si většina určitě pamatuje) to mohlo takhle "rolovat", stačilo použít levnější CRT monitor neochytřený o lepší elektroniku, ten prakticky zobrazoval ihned "data" na vstupu. Chytřejší monitory (kupříkladu můj diamondtron mitsubishi) zobrazovali obsah s drobným zpožděním (pokud došlo ke změně rozlišení, obnovovací frekvence, čehokoli zásadního) a pak to pouze přebliklo přes "černé prázdno" na stabilní obraz, čili tento jev tam pozorovat už moc nešlo.

Takže: pokud kamera zaznamenávala obraz z CRT monitoru, je to prakticky 100% jisté. Změna rozlišení - pád systému do BSOD a následně reakce monitoru. Pokud na to měli nějakej HW, kterým zaznamenávali analogový výstup GK, je to možné taky, ale nevím jestli v té době měli něco takového k dispozici (mám tu jen ISA TV Tuner Movie Machine II i s dekodery a válela se tu i nějaká S3 Trio s MPEG dekoderem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také bych to viděl na důsledek přepnutí grafických módů. Analog při synchronizaci dokázal dost zajímavé efekty, obzvláště pak projektor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

slo o Windows98 jak je patrne z videa i title ;-) jak uz ti bylo vysvetleno, rolovani bylo zpusebene anologovym signalem a prepnuti rozliseni pro BSOD, rozhodne to neni zadnej fake, proste slo o presentaci USB pripojeni scaneru a USB drivery v W98 byli proste smeckoidni, padalo to dost casto pri pripojeni/odpojeni za chodu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdyby Chrome jeste nikdy nikomu nezamrznul :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě tam chybí... "kde se to spouští... omlouvám se, normálně dělám na Linuxu..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.