Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chystá Gigabyte rozšířenou záruku svých desek na 6 let?

„Poté může řešit případnou reklamaci přímo s výrobcem."

Dokud to nebude nepřímo s prodejcem, což je pro zákazníka nejpohodlnější a nejrychlejší, tak si to můžou strčit někam. Raději bych bral 4 roky a u prodejce než se otravovat s posíláním bůhví kam a těžším řešením potenciálních neshod na dálku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to fungovalo jako u asusu (vyplní se formulář na netu, pošlou PPLko na vyzvednutí, opraví, pošlou PPLkem zpět) tak to budu klidně řešit s výrobcem protože je to jednodušší než s většinou prodejců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu to ale svědčí o kvalitě, když dají takovou záruku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mých zkušeností s kratší zárukou u Enermaxu a mnohem delší u Corsairu to svědčí spíš o tom, že si spočítali výhodnost tohoto řešení pro ně samotné. Ne, že by byly PSU Corsair špatné, ale Enermax mi dle mých zkušeností přijde jako bezproblémovější. Proti Gigabytu vůbec nic nemám, jen už občas kvalitu produktu neposuzuji podle délky záruky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corsairy byvaly vzdycky preznaceny Seasonic a nejsou jedina firma ktera to dela.Seasonic je vzhledem k cene velmi dobra znacka.Enermax je nekde jinde, staci se podivat kolik stoji nejlevnejsi 500w SS a kolik Enermax.A tyto znacky tvori i tak zanedbatelne procento PsU v beznych PC.Vetsinou tam jede EC, v lepsim pripade LC za 4 stovky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corsaire boli (neviem ci sa nerobia) aj od Channel Well Technology. Co uz nie je taka vyhra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim jesli zde sazi na kvalitu, spise na to ze v te dobe uz to MOBO bude davno ve srotu.I kdyz neni u kvalitni desky problem pokud nekoupite zmetek aby vydrzela podstatne dyl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

6 let?
myslím že krom kancelářských počítačů je za šest let je v bedně nový procesor i s novou deskou.
Takže záruka vpodstatě o ničem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak u koho. Znám lidi co si pro určité účely nechávají PC i s Athlonem/PIII. No a díky dnešní době, kdy tempo růstu výkonu CPU není zdaleka tak velké jako dřív, těhle lidí může přibývat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já si pořizuji nové komponenty v podstatě co dva roky, ale ty staré posouvám dál v rodině. Takže momentálně má máti 5ti letý board (soc754, Nforce4-4x) a babička 7mi letý (soc478). Nebylo by na škodu mít na to ještě záruku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze moralni zivotnost chipsetu nVidia nepresahuje 2 roky. Ano, jsou skvele pro herni a vykonny pocitac, ovsem takove pocitadlo ma jiny upg. cyklus, nez-li bezne stanicni pocitadlo. Mozna pro firmy, zabyvajici se kancelarskymi stanicemi (prikladem budiz Autocont - ATComp) se takovato zaruka muze vyplatit, ale prijde mi to moc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tvůj komentář jsem vůbec nepochopil. Tady nejde o konkrétní čipset, ani o jeho výkonnost. Taky by mě zajímalo co si představuješ pod pojmem morální životnost?
Moje představa je, že životnost HW je minimálně těch 6let. První rok slouží jako "high-end", další dva roky slouží dál jako slušný průměr a dalších pár let slouží jako míň vytěžovaný PC. Ad firmy - ty bych sem vůbec netahal, protože si dokážou na prodejci vydupat takový podmínky, že i těch 6let může být málo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, nemaji firmy standartne pouze rocni zaruku? Alespon u beznych prodeju to myslim takhle funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.