Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chystá se 6nm refresh Radeonů RX 6000

Už při čtení nadpisu se mně vybavil text písně, která je o něčem jiném, ale nějak se to hodí při podobných zprávách z posledního minimálně roku:

„A když nic není, tak co to změní?
Já se obávám že nic
Všechno má svůj rub i líc
Ale tu šanci, tu si prostě nedám vzít"

Sedí to až na tu šanci, kterou jsem si už nechal vzít, protože čekám už jen na nová APU a pasivně či aspoň polopasivně chlazené zdroje, ne moc velké, pod 450W s vynikající účinností (platinum, titanium), ideálně ještě bez PCI-E napájecích kabelů.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tebou opisovany zdroj, mam uz 6 rokov v kompe. https://www.super-flower.com.tw/product-data.php?productID=109&lang=en

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano krypt průmysl se dozajista nemůže dočkat až své rigi obohatí o nový refresh efektivních čipešků.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

njn tahle situace nema moc reseni dokud tahle tezebni manie nepomine.... vynechavam autorativni/totalitni reseni typu, nakup karet na obcanku ci postaveni "tezbu" mimo zakon.

Protoze proste tezici maji parvo kupovat stejne jako hraci.. a kdo driv pride ten driv mele, nebo ten kdo zaplati vic tak ten mele.

Hraci maji ctyri moznosti:
1)koupit za vysokou cenu
2) hrat starsi hry
3) prejit na konzole
4) Cekat

breceni na internetu ke volitelny doplnek kazde moznosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že státy teď po kovidu budou nadále lít do ekonomik peníze, aby je podpořily. Takže lidi budou dál kupovat věci pro investování nebo aspoň uchování hodnot. Nemovitosti, zlato, akcie - a kryptoměny. Ty tak budou dál růst, a tedy dál bude výhodné těžit. Ohrožuje to hlavně PC Master Race, protože ostatní možnosti zůstávají (nejsou tak předražené): konzole, indie hry (kterým stačí staré PC), cloud gaming, ... I na spoustu nových her stačí APU (když vyšel první Ryzen APU, tak jsem byl nadšený, že na tom použitelně jede Doom (2016)) a výrobci her to vědí (nabízejí i Low kvalitu pro APU a staré PC).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chělo by to, aby těžařům nedostačovali karty s 8GB paměti. Jako je to nyní s 4GB modely.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych ze toto se brzy vyresi, cena elektriny pujde nahoru, cena kryptomen pujde razantne dolu, vtipne je ze spolu s krytem zahadne zmizi kovid, to je nahodicka ;) V lete 2022 uz bude situace mnohem lepsi a prelom let 22/23 uz to bude normalni, ale docela se obavam ze prijde na svet novy moribundus nejakej koviduv kamarad utece z laborky cca v roce 2023/24 aby podporil ze plan vyjde tak jak vyjit ma, protoze nekdo kdo naplanoval kovid19 moc dobre videl jak luxusne to zafungovalo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne,aby bylo dost alobalu ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

netusim jak s tim souvisi nejakej alobal a co ty minusy to vazne vidim jen ja co se deje ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"vtipne je ze spolu s krytem zahadne zmizi kovid"

Vtipné je, že někdo je schopen vůbec plácat takové p**oviny. Asi podobné, jako ty experti, co radí dávat silné magnety na vpich po očkování.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ze to je picovina tak schvalne sleduj vyvoj epidemie a kurz krypta a za par mesicu seznas ze to neni picovina, i to kdy se kovid vyloupnul neni nahoda a je to paradne nacasovana vec, to jestli tomu veris nebo ne je tak nejak tvoje vec.Kovid je totiz biologicka zbran, ne na vyhlazeni kontinentu ale na vyvolani padu ekonomiky, tudiz ted s koncem krypto sezony by perfektne sedelo aby kovid zahadne zmizel a ekonomika zas zacala rust, ale obavam se ze se (nejakym zpusobem zosnovany propad ekonomiky) zopakuje cca v roce 2024, to datum neni nahodny ani kovid ktery se v EU zacal resit na jaro 2020 neni nahoda, ma to trochu co delat s nacasovani BTC halvingu a veci ktery halving vyvola pozdeji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A připomeneš mi, prosím, jaká že to varianta Covidu řádila v letech 2011, 2013 a 2017, tedy v obdobích, kdy krypto trhy dosahovaly svých lokálních rekordů?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

v te dobe kovid zrejme zadny, ale uz to nacasovani na 2020 je teda znacne podezrele a ted jestli letos proste vymizi tak tim by se tahle myslenka jen potvrdila, na to si musime pockat. Vsak ja natvrdim ze to tam je na 100% ale je to znacne podezrele.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, ale na tohle nebudu reagovat. Běž tyhle bláboly o tom, jak se to spouští a vypíná na požadavek ekonomiky říct těm, co kvůli covidu přišli o příbuzné, své milované, či o nenarozené děti. Doufám, že po obratem následující nakládačce se ti rozsvítí, očividně to dost potřebuješ. Mám dost problém tě rovnou neoznačit jiným slovem, ale nebudu se snižovat na Kozorohovu úroveň.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vsak ja nerikam ze je to eticke, to lidi ktery to spachali za ucelem zisku ale nezajima. Ja te o tom presvedcovat nebudu ani ja sam si tim nejsem jisty, jen poukazuju na to ze je to podezrele jak nacasovanim tak celkove nizkou umrtnosti na kovid ale dopadem na ekonomiku suprovym a vubec bych se nedivil kdyby to cele bylo z dilny pfizeru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl bys to přestat fetovat. Ono je to takto, přišel Covid, vlády jako řešení začaly ještě více rozhazovat peníze, horem dolem, a z toho důvodu leze nahoru crypto, ale i ostatní věci, jako akcie, nemovitosti atd.
Jinak se opravdu nemáme těšit na zdražení elektřiny, jako řešení crypta, jelikož pokud se to stane, a tak nebudeme mít starosti se sháněním grafik, ale abychom nechcípli hlady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alobal na čepičky. Pro takový běžný konspirátory se to hodí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"vtipne je ze spolu s krytem zahadne zmizi kovid"

Takže Bitcoin způsobuje viry? (Ne ty počítačové...) To je objev na Nobelovu cenu za medicínu. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.