Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chystá se APU Gardenia se dvěma Zeny a 192 SP Vega

Paráda, na tyhle CPU a hlavně produkty na nich postavených jsem moc zvědavý :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No když už se neprosadil Temash, tak s tímhle snad někdo už konečně vyrobí pořádný tablet nebo lehký notebook.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ano... Osobne cakam na nejaky mini PC na tomto postavenom. Mam doma starsi Zotac ID18, z ktoreho som urobil streamer na hudbu a este Esus VivoPC s DualBay na broswovanie, tiez pocuvanie alebo pozeranie a je to super vecicka pri spotrebe +/- 10W, takze ked to bezi aj cely den to netreba vobec riesit ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstate viz moje poznamka u minuleho clanku, lepsi notasy zustanou domenou Intel + NVidia.

Tohle vypada, ze AMD chce podrtit Intel Atomy, coz by nemel byt problem a dost mozna zavali i na urovni Intel i(x)-U + Intel HD Graphics.

Edit: K tomu bych ale rad dodal, ze i pokud AMD stavi sve produkty ciste proti Intelu, tak odvaha jim rozhodne nechybi. Ocenuju to.

Pro me to nejsou dobre zpravy, ponevadz notas planovany na konec tohoto roku je asi zrejme, ze bude i(x)-HQ + NVidia a urcite v teto kategorii nebude tlak na cenu. :-/

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tohle by mělo ve vyšších frekvencích dostat všechny i3 a i5 U.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mezi i5-U a i7-U je minimalni rozdil, pokud rikas, ze to pujde nad i5-U verim, ze to slupne i i7-U. ;-)

No uvidime, jestli si AMD troufne jit i do HQ procesoru od Intelu, pokud oznami ze prijdou i s notebookovym highendem, tak jsem ochoten za predpokladu, ze soucasny notas nezkape, pockat jeste jeden rok na nakup noveho, ale nerad bych cekal rok, aby udelali tu svoji klasiku co predvadi a natahli to o dva roky.

Tohle me na AMD vadi, ze jsou takovy slibotechny a pak maj se vsim sileny zpozdeni.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Musis si uvedomit, ze AMD narozdil Intelu a Nvidie ma podstatne mensi zdroje.
Kdyz si to vemes, tak planuji behem mene nez 12 mesicu zautocit na intel prakticky na vsech urovnich (desktop, HEDT, Servers, Notebooks, ultra mobile) a k tomu jeste vydat herni GPU, Vypoctova GPU, SOC pro konzole...

Pokud to zvladnou tak za me super.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"AMD narozdil Intelu a Nvidie ma podstatne mensi zdroje"

Rozumim, Intel je jinde a vzdy byl, ale uvedom si, ze to neni tak dlouho, kdy NVidia a ATI byly velikosti podobne firmy. Pokud AMD spolkla ATI a pak to dopracovala tak daleko, ze je NVidia o ligu jinde, tak to pada jen a jen na AMD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá, že si tu dobu, kdy AMD kupovala ATI nepamatuješ. Nepopírám, že AMD udělala některá špatná rozhodnutí, ale ATI v té době byla trochu nafouknutá bublina, což se zjistilo až po té koupi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Než AMD koupila ATI, měla ATI plus mínus stejný podíl na trhu jako Nvidia a konkurenceschopné produkty ve všech segmentech. To jsou reálně podložené údaje, ne bublina. Další roky ATI de facto financovala chod celého AMD, protože Bulldozer byl propadák. I tak ještě grafická divize zvládala být konkurenceschopná. Problém nastal v okamžiku, kdy Rory Read v době vydání první generace GCN rozhodl grafické divizi sebrat finance na výzkum a vývoj, čímž zajistil, že grafická divize, která finančně společnost táhla, začala ztrácet konkurenceschopnost a snížil se počet nových produktů o třetinu až poovinu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vsem hlupakum, co neumi napsat, co jim na mem prispevku vadi, dekuji za minusy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A protože si myslím, že je to v tomto případě fér tak napíši za co ten mínus:

"lepsi notasy zustanou domenou Intel + NVidia" no chybí definice slova lepší.

Pro mě třeba lepší znamená, že ntb bude splňovat tyto kritéria(podle důležitosti): nepřehřívá se, větráky nedělají rachot(nejlépe aby žádné nebyly), šasi se nerozjede a nezačne skřípad po dvou letech používání, lze na tom hrát plynule např. tanky, vydrží alespoň 3 hodiny bez napájení ze sítě a nemá problém s posledním LTS kernelem

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za reakci, ano skutecne nevhodna volba slov, lepsi v tomto pripade se rovna vykonejsi. Skutecne ale v kontextu notebooku bylo slovo lepsi zcela spatne pouzite, protoze spouste lidi u notebooku o vykon nejde, ale mne jo, notebook prevazim na chalupu, proto potrebuju notebook, ale na druhou stranu nikdy nejsem bez elektriky, tudiz preferuji jedinny parametr a to vykon. Priste si dam pozor na presnejsi volbu slov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"lepsi v tomto pripade se rovna vykonejsi."

Tak v tom případě se představa Intelu "lepšího" než mobilní Zen (když "nemobilní" první generace má 65W při 8x3,0 GHz!) jeví docela absurdní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stoney Ridge není Polaris APU - to sis jenom vysnil, píšu to sem po pátý, je to GCN 1.2 3rd generation, Polaris je 4th, Vega 5th. Je to "Fiji".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.