Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chystaný skládací telefon od Xiaomi dorazí letos na trh s nízkou cenou

Úžasné nejdříve se od plastu, který se snadno poškrábe přejde na sklo, pak se výrobci začnou předhánět v tvrdosti , tedy odolnosti daného skla proti poškárbání, aby špičkové modely sáhli po safíru s tvrdostí 9 a celé se to marketingově uzvře tím, že mi titíž výrobci za neskutečné ceny začnou nutit opět snadno poškrábatelný plast, aby se to jo dobře poškrábalo tak to ještě vybaví záhyby a udělají hýbací. Pokrok nezastavíš a lidská demence je nekonečná

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty neznáš teorii vývojové spirály?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co cekas, jeste na to nejsou poradne technologie tak perou tu bidu co je ted :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osobně bych viděl řešení v opravitelném povrchu jednou za čas zregenerovat vrchní ochrannou vrstvu by neměl být problém (a při těch cenách by takové zařízení mohlo být součástí balení)
i ty nejtvrdší používané materiály nejsou všespásné a navíc jsou velmi křehké..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by se naopak plast líbil.
- Problém nejsou drobné vlasové škrábance - ošoupaný a poškrábaný displej pořád funguje a na čitelnost to nemá velký vliv.
- Problém je tvrdost a nepružnost displeje, protože při pádu celý popraská a přestane fungovat.

Výrobcům telefonů se skleněný displej hodí.
- Je to pěkný marketing(gorila přežije všechno), ale i iPhone za 40 tisíc padá na zem. No a mít tak krásnej telefon s prasklým sklem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě že je to cesta, otázka je, kdy technologie umožní aby to bylo složené v tloušťce menší než 4 milimetry a ne jak teď, kdy jsou to v podstatě na sobě položené dva mobily. A samozřejmě cena, až to bude stát okolo 15 tisíc, tak se prodeje hodně zvednou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že tyhle skládací telefony budou mít podobný jepičí život jako 3D televize. A to i po stránce hardwaru, protože nějak nemohu uvěřit tomu, že průměrný ohebný displej vydrží déle než průměrnému člověku telefon s obyčejným displejem, než ho upustí a rozkřápne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím.
- Zákonitě když budu něco ohýbat, tak se to rozláme.
- Připomíná mi to éru Véček. Ten design existuje, má svoje uživatele, někdo ho má rád, ale umřel.
- Stejně tak si i tohle najde pár uživatelů, ale... rozkládací mapy jsou nepraktický.

To jako půjdu po ulici a místo jednoho mrknutí na displej, budu skládat leporelo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty souhlas, tohle se proste nemuze chytit, to nebudou ochotni platit ani lidi v USA (minimalne dokud s tim neprijde Apple). Toto je vychytavka tak mozna pro Dubaj.
Osobne snad neznam cloveka, ktery by svuj telefon nemel v krytu, idealne jeste s ochrannou vrstvou na displeji. U ohebneho telefonu nepripada ani kryt ani ochrana displeje v uvahu.

Mimochodem, tento design je tutove vytvoreny pro vlahou Kalifornii a vubec zeme na podobne a nizsi rovnobezce. Nejak neverim tomu, ze to ustoji ohybani v -10 stupnich Celsia v te velke casti sveta co vi, co je to snih

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych " skladaci " telefon bral. Nejvice me zaujal concept co ma Huawei. TEzko rici proc si vyrobci postrcili ceny kde to nekoupi nikdo jiny nez kdo ma vic penez nez rozumu a nebo technofil.
- Co me zaujalo mimo ccenove rozpeti je ,ze vsichni vyrobci az na Xaomi se drzi jednoho ohybu a Xaomi tam prdne hned dva.
- pocet " ohnuti " me netizi jelikoz pokud to bude v zarucni dobe tak to neni moje starost a po zarucni dobe s nejvetsi pravdepodobnosti uz budu mit jiny telefon.
- Pokud je display vyroben jako folie ,vice by me zajimala ochrana proti promacknuti,protrzeni a poskrabani.
- dalsi vec je za jak dlouho takovej telefon bude praskat skripat v ohybu a jak moc a dlouho si to udrzi pevnost jak rozlozene tak slozene.
- Co se tyka cenotvorby pokud by takovej telefon stal rekneme 1000- 1500€ jeste by se to dalo pochopit ,kdyz apple Zada za prumerny telefon to same.
Podle me to muze zabit jen cena a kvalita provedeni. Ano nekoho muze zajimat zda neco takoveho vydrzi vice nez zarucni dobu,ale stale se jedna o spotrebni elektroniku kde se "kurvitka " montuji scela standartne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena - je to novinka, zrejme to nema levny vyvoj ani vyrobu a je to exkluzivita. A rekl bych, ze ani vyrobci si nebudou uplne jisti trvanlivosti a kvalitou, proto toho nechteji prodat moc, aby jim to kompletne nezahltilo opravny.
Myslim ze pocet ohnuti by te tizit mel, protoze (berme extremni pripad) pokud budes kazdeho ctvrt roku na 2 tydny az mesic bez telefonu (protoze oprava), bude to docela otravne, zaruka-nezaruka.
O zaruku se zajima vetsina sveta, ktera nema (na rozdil od EU) uzakoneny 2 roky zaruky, ale jen jeden. U dvou let se muzeme dohadovat, ze se to blizi moralni zivotnosti, ale zivotnost 1 rok by byla malo pro kohokoliv - jak zakazniky, tak operatory, kteri typicky davaji telefon ke dvoulete smlouve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cokoliv, co bude normalne zobrazovat web v nemobilni verzi, je krok kupredu. A ano, vim ze si to jde prepnout, ale velikost displaye je stezejni. Na FullHD o velikosti treba 5" pri "desktop" verzi webu se to proste ovlada strasne blbe, prvky jsou malinkaty. Na rozlozenym, rekneme 10" i vic, uz je to o poznani lepsi. I ty fotky se na tom budou zpracovavat lip, nez je nekam uploaduju. I cist se na tom muze lip, kdyz to vyrobci neprezenou a nenarvou do toho 8K displaye, kde to zas vsechno bude v defaultu malinkaty. a myslim ze nejsem sam, kdo nesnasi mobilni verze www stranek :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že se ohyb chytí. Porotže by se mi moc líbilo mít relativně skladný tablet, který by šel rozložit. Pro tohle bych využití měl, u telefonu mě to zase až tak nezajímá. Není nic, co bych mohl dělat na 7" displeji a na 5" ne, alespoň v mém případě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.