Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čína do půl roku zdvojnásobí objemy výroby pamětí, mimo jiné DDR4 a LPDDR4

Super, ja jim budu drzet palce...jsem rad, ze se aspon nekdo snazi vnest novy vitr do tech zatuchlych, kartelovych vod, ktere dlouhodobe omyvaji segment pameti. Tem kartelovym recidivstum preji tucny zastup co nejcitelnejsich facek ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dobre tak teraz jedna facka ale od reality: 20 000 waferov mesačne je NIČ, tak malá továreň nemôže byť konkurencieschopná a to isté platí aj keby vyrábali 2x, 5x, 10x... viac. Realita je taká, že v momente keď im stopnú štátne dotácie to zabalia a zdrhnú.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím argumentu. Každý výrobce, když začínal, včetně TSMC, Samsungu, Intelu, AMD, IBM a všech ostatních, měl v nějaké fázi své existence výrobní kapacitu kolem 20 tisíc waferů za měsíc. Ono to ani jinak nejde, těžko tuto hodnotu přeskočí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A začínal niektorý z tých výrobcov na 7nm (respektíve 10nm class)? S tým že by sa im to aj podarilo.

Koľko z tých starých výrobcov výrobu leading edge ukončilo? AMD, IBM. Dokonca aj pamäťová divízia Intelu je dlhodobo stratová.

Ono je niečo iné keď začínali v 80, 70 rokoch, alebo rovno prechádzali z pred-kremíkových počítačov. Vtedy tá počiatočná investícia bola oveľa nižšia, a zároveň bola predajná cena oveľa vyššia, takže dokázali fungovať aj s malými továrňami.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

stejně skoro všichni berou "stroje" od nizozemců :) tady jde už jen o to to utáhnout finančně a vzhledem k tomu, že USA se chová velmi nestabilně viz "náhodné" BANy na různé firmy/technologie, tak chápu kroky k vyšší soběstačnosti..

takže je úplně jedno jestli někdo začal před 100, 50 nebo 10 lety, když dokáže adoptovat nejnovější technologie.. btw oni zkušenosti v oboru mají ač nedokážou (zatím) dělat TOP produkty to minimum určené JEDEC zvládnou dobře

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

- těch malých subjektů je na trhu hodně a nechápu tu logiku, že každý musí hned atakovat třeba Samsung :)
- btw vzhledem k tomu, že tam postavili i moderní vývojové centrum, tak to může klidně být "malovýroba", která si neklade za cíl pokořit největší výrobce na trhu a know-how mohou časem přenést do jiných FABů :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.