Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ekonomická síla Číny byla přeceněná, dopady pocítí i svět IT

Napred neco zpusobi a pak panikari co to zpusobilo.
Velka cast pc komponent se vyrabi v cine. Prodejci se zacali soustredit na cinu. To znamena ze co se drive vyvezlo to se proda v cine. Ale kvuli poklesu vyvozu zacali panikarit ze nebude mit na to si neco koupit.
Maji co chteli. Snad museli pocitat ze zvyseny odber v miste vyroby znamena mensi vyvoz, tak proc ta panika?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokles čínské ekonomiky tkví zejména v odlivu amerického kapitálu z Číny. Bublinka splaskává. IMHO Čína může zapomenout na dvojciferné růsty, dokonce i růst o 5% bude zanedlouho nereálný. Důvody jsou tři:

1. nerovnoměrný vývoj a z toho plynoucí saturace vnitřního trhu (ekonomická centra vs chudý venkov)
2. odliv cizího kapitálu
3. ekonomická úroveň Číny (z malých čísel se roste lépe než z velkých)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

+ 4. bod vysoký odliv mozků z číny

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsou jen špioni čínské vlády, kteří se zase vrátí.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

My jsme kdysi byli první ve výrobě přebytečné oceli, Číňané jsou dnes první ve výstavbě přebytečných budov. ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

I tolik let po světové finanční krizi se budou projevovat propady ekonomiky v různých zemích. Možná to s tím přímo nesouvisí, ale určité následky mohou přetrvávat roky.
Osobně mohu napsat, že do doby krize jsem kupoval celkem bez starostí a zábran. Od té doby si sakra dobře rozmyslím, zda něco koupit či ne. Peněz mám celkem dost, ale stále to ve mě hlodá, co kdyby bylo hůře a také může být!

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Peněz sice máte dost, ale když Singerovi nebude zase chutnat jeho obídek, tak si za ně koupíte značně méně…

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jop ... u virtuální směnných jednotek jejichž cena se určuje na burze to tak někdy bývá ...a jindy je to zase naopak.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

OMG.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

ka T -> Jo jo a presne tento sposob rozmyslania zamerne sposobuje "krizu". Skratka ludia co maju nadstandardne prijmy a majetok sa zrazu zlaknu (alebo dohodnu) a prestanu minat.Takze sa nevracaju peniaze naspat do obehu ale su zhrnute niekde na kope (v banke alebo v nehnutelnostiach a pod.)
Tieto uskladnene prachy potom v ekonomike chybaju na novy rast -> Centralne banky musia "vytlacit" nove napriklad poskytovanim superlacnych uverov. Tieto "nove"peniaze sa potom chvilu tocia v obehu kym sa opat presunu na vrchol pyramidy premenene na nejake majetky. Potom zacina opat novy kolotoc.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nemusel bych takhle rozmýšlet pokud by byla klidná a pozitivní situace v ekonomice a v práci. Do roku 2008 byla, ale od té doby jsem už pesimista.
To že jsem napsal, že mám peněz dost, neznamená, že jsem milionář apod. Jsem jen obyčejný zaměstnanec, který je navíc v poslední době skromnější :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Umm castecne spatne. Penize v bance nejsou "zhrnute niekde na kope", ty penize banka aktivne pouziva - na uvery spolecnostem. To byla koneckoncu prapuvodni funkce bank.

Samozrejme uskladnena hotovost JE mimo obehu penez, ale 99% lidi ma 99% prachu na uctech, takze to o penezich "lezicich" na ucte neplati.

Jinak je ale pravda ze penize neminute na produkty snizuji obrat firem, ktere pak snizuji vyrobu a propousteji lidi atd. tudiz negativni vliv to ma.

BTW taky neplati ze CB *musi* tisknout penize - oni si to akurat voli jako "reseni" krize. Myslet si, ze krizi poptavky lze vyresit dopovanim nabidky, muze jen blazen, a jak se zda je takovych dost...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak v Číně, ale u nás jsme měli depreciaci, nikoliv devalvaci. Autore opravte si to :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo netvrdi ze u nas byla devalvace (ac se to tak muze zdat) CNB provedla intervenci a to ze je to blize k derpeciaci je irelevantni vzhledem k tomu ze je to umele znehodnoceni koruny coz ma blize k devalvaci. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.