Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čínská Yi Technologies ukázala 20Mpix micro43 bezzrcadlovku

Tak nevím jak jim to moc zavaří.... Podívám se co stojí základní Olympus PEN s základním objektivem 14-42 a vidím 14 000,- s DPH tj. cca 560 $. Olympus bude asi konzervativnější v různých novinkách, ale cenou a zpracováním ho tenhle kousek asi neporazí..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nevím jak jim to zavaří. Hráčů vyrábějících bezzrcadlovky je víc a například Nikon 1 je taky dost dobrý foťák. Záleží co nabídne frmware tohoto výrobku. Například ten Nikon vyrábí více řad i když HW je stejný a každá umí něco, co druhá neumí. Zájemce si pak vybere co mu vyhovuje. Tuto informaci jsem bohužel nevěděl a koupil Nikon 1 J3. Teď bych raději bral něco z řady S nebo V.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JML, Petr Kozák: Který ten Olympus PEN umí 4K video? Díval jsem se na 7, 8, F, a všude se uvádí jen FullHD. Podobně u toho Nikonu 1 třeba J5 je sice 4K, ale při 15 fps, což video není.

Osobně něco takového hledám, ideálně kdyby to ještě umělo i FullHD při 120 fps, aby se dalo dělat slowmotion při 30 fps.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panasonic G80 ma nejlepsi pomer cena / uzitna hodnota... V kitu s relativne porad novym, velice univerzalnim a prijatelne kvalitnim 12-60mm (ekv. 24-120mm fullframu) objektivem dostanes ultimatne dual-stabilizovane 4k video, plne artikulovatelny display, vstup na mikrofon a pocasi-vzdorne (weather sealed) telo a objektiv; muzes tocit v desti, snezeni, na plazi u vody apod. Muj GAS se zase po delsi dobe ozval a kdybych nemel relativne stejne schopny GX80, ktery nema pocasi vzdorne telo, vstup na mikrofon, plne artikulovatelny display, ale ma taky dual-stabilizaci sice V1 ale taky velice ucinou prakticky nahrazujici nutnost stativu u videa a fotek pokud se nejedna o expozice nad cca pul sekundy (zalezi na ohniskove vzdalenosti) a je trosku mensi, tak bych do G80 sel. Mozna prodam GX80 a pujdu do G80 tak jako tak. G80 je ted fakt bezkonkurencni megadeal a pokud objednas do konce Rijna, dostanes zdarma battery grip v cene cca 3000 kc. Navic v kitu s tim objektivem ziskas ten objektiv cca o 6tis kc levneji. No nekup to ty voe :)) G80 ma taky dalsi velice zajimave featury a par velice uzitecnych ovladacich prvku na primou kontrolu rezimu ostreni, rezimu drive (sekvencni foceni, bracketing apodob). Je to prvni Panasonikuv DSLR-Stylizovany fotak s 5. osou stabilizaci v tele a prvni s dual-stabilizaci V2. Navic je to samozrejmne i velice slusna fotomasina. No a pokud nevadi cekat a penize na to mas tak Olymp E-M1 mark II nebo Panasonic GH5.

Edit: vitalni se jevi i nove predstavena Sony A6500, prvni E-Mount telo s 5ti osou stabilizaci na senzoru. Historicky je u sony videa horsi kvalita stabilizace vs panaolymp, ale zase lepsi kvalita vystupu, 120fps 1080p, lepsi AF system (mimo E-M1), apod. Pokud se nebude moc prehrivat, tak to muze byt taky skvela volba. E-mount ma na vyber ale mnohem mene objektivu nez micro 4/3...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re A6500 - presneji prvi aps-c e-mount telo se stabilizaci v tele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky, ta G80 vypadá fakt slibně, ta alpha by mě zase zajímala, kdyby šlo smysluplně použít A-mount objektivy (pár jich mám ze starší DSLR alphy). U těch Sony včetně 7R vím, že byl proti konkurenci docela znatelný i rolling shutter effect, budu muset omrknout nějaká ukázková videa s panningem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, není "4k" jako 4k, ty Panáky maj docela nekonkrétní obraz ve 4k, našel jsem, i když za různého počas..., ofic ukázky 4k G80 vs nová Alpha A99 a rozdíl je šílený: http://forum.digineff.cz/download/file.php?id=90807

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu mluvit za A99, ale je fakt, že sony 6300 a dokonce i fuji x-t2 mají ve 4k lepší obraz než panasonic GX80 i canon eos 5d mark 4 kde EOS 5D mark 4 ma dokonce horší obraz než panasonic GX80. Ale pak je tu zase extrémní rolling shutter u A6300, její přehřívání a absence stabilizace a výběr objektivů. U panasonicu je obrovské plus ta stabilizace a objektivy. Zatím nejlepší porovnání video kvality ve 4k mezi zmiňovanými fotoaparáty jsem viděl tady.

https://www.youtube.com/watch?v=3n7Qvu1KMt8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem to porovnání co ukazuješ není fér. Nepochybuji, že dobře implementované 4k na fullframe bude vypadat lépe než 4k na plochou 4x menším senzoru, ale ten odkaz tam mícha screenshot videa z youtube vs screenshot videa přehrávaného bez online komprese. Nicméně, rolling shutter artefakt a jiné věci stranou, A6300 respektive A6500 mají fakt skvělý detail ve 4k 24p videu díky downsamplingu z obrazu snímáneho v 6k. Já osobně bych pořád volil G80, hlavně kvůli té ultimatní dual stabilizaci a lepšímu form faktoru jako plně artikulovaný display apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrovska chyba.

Stabilizace v tele je nejvetsi kurvitko co existuje - Sony Alpha zrcadlovek se zaseklym snimacem v krajni poloze po narazu tu mam minimalne 20 kusu......... opravit se to da jedine tak, ze se to kompeltne rozebere a snimac se zajisti ve stredni poloze a stabilizace se deaktivuje (v menu je pak zasedla).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty opravujes fotaky? Ja jen proste nechapu, jaktoze jsem na tebou popisovany problem jeste nikdy nenarazil, a to jak osobne tak na forech, v recenzich. Vsichni vnimaji ibis jako vyhodu jen od tebe uz podruhe ctu tuhle poplasnou zpravu, s tim, ze poprve si nezminoval cisla ale jenom znacku - Pentax. Jsi si jisty ze nekecas? Navic vystupujes jako anonym a to ti na kredibilite rozhodne nepridava. Muzes mi dat link na tvuj web s opravnou fotaku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky by mě to zajímalo. Mám starou Alphu 200 se stabilizací v těle, nacvakaných desítky tisíc fotek včetně dlouhých expozic na bulb, kdy to vibruje jak o život, a žádný problém. Stejně tak pár známých, co mají Sony. Je to samozřejmě malý statistický vzorek, ale ještě jsem o tom neslyšel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj. na 4K jsem zapoměl. Foťák mám na focení a na videa mám kameru. Omlouvám se. Pro někoho kdo chce vše v jednom je to určitě řešení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.