Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čínští výrobci v tichosti ukončili dodávky do Ruska

On je to přesně Čínský styl. Nemají ve zvyku nic moc slavně vytrubovat, ale hezky po tichu a bez varování si udělají přesně to, co se jim hodí.
A není vůbec těžké si domyslet, co to je.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

jj udelaji si oko u zapadu aby na ne nedelal odvetny sankce a podobny pitomosti a do Ruska to pohronou pres nejakou nastrcenou firmu. Vlk se nazere a koza bude cela a o to jde :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Budou to obcházet přes sousední země jako u jiného zboží, jen jim už amíci nebudou moci hrozit, protože ofiko nebude nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to Čínské firmy opravdu dělají, není to kvůli američanům, ale z vůle jejich vlastní vlády.
On tam totiž ten "sociální kredit" funguje i na firmy.
Ono není ani moc těžké uhodonout proč. Čína je bez pochyby skutečná velmoc, a čím bude Rusko slabší, tím lépe pro ni. Ve skutečnosti to bude Čína, koho se Rusko bojí, ne západ.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Čína v některých ohledech ještě velmoc plně konkurující USA není a v tom jí nejvíce brání USA a to na ní má praktický i potencionální dopad mnohonásobně vyšší, než jestli je Rusko silné nebo slabé. Nesleduješ jak USA shání spojence proti Číně po celém světě? Já být Číňan, tak mně to opravdu hodně vadí.

Rusové a Číńani se plácají po zádech, o svých stále lepších vztazích informují stejně, mají stejný vztah k SS-NATO, ale dle tebe je to jen hrané, aby Čína vrazila kudlu do zad Rusku. Nepřítelem USA je každá země, která chce, aby jí do vnitřní politiky nekecali amíci. Nepřítelem Číny/Ruska a kohokoliv dalšího kdo chce být nezávislý (min. politicky) jsou USA.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsi někdy možnost třeba obchodovat s Číňany?
Zkušenost s tím, jak oni chápou respekt vůči někomu? (Rusové to právě dodrbali tak, že spoustu respektu museli před Čínou ztratit, což se v budoucnu podle mě silně projeví).
Čína se chová přesně podle očekávání - nic neodmítne, ale ani nic neslíbí. A pak nastane krok B - udělá si věci podle svého. Takhle se chová i většina Číňanů (nelze ho tlačit někam, kde nechce být, jediné jak se s ním dobluvit je objektivní win-win, pokud je to lose pro něj, tak dohodu nesplní, pokud lose pro vás, přestane si vás vážit a začně s Vámi vytírat). Po nějaké době se člověk naučí poznat i ten bod, kde se to láme a kde Číňan reálně chce, a kde už se jen usmívá, ale ve skutečnosti už nechce.
Zatím všechno, co se děje tomu odpovídá.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Napiš knížku „Obchodní jednání dle národnosti" - ovšem nepočítej, že bych si ji koupil. Prvky toho cos napsal jsou v obchodním jednání úplně běžné. Poslal bych na tebe těch pár českých, německých a amerických zmrdů, které jsem za život potkal a pak by bylo jen slyšet žuchnutí toho domečku z karet, který sis postavil.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Memyslim si, ze su uplne bezne vsade. Default pri obchode ide o to, ze kazdy chce z toho vytrieskat viac prachov.
On popisoval skor mentalitu Cinanov pri obchodovani, kde respekt hra nejaku rolu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Problem našich skorumpovanych medii je, že nam tlačia do hlav len propagandu, skutočna pravda aby si išiel niekam inam, všetko je to o peniazoch. Prave sa nadavalo na USA že vodu kažu a vino piju, s Ruskom obchoduju vo velkom cez Južnu Koreu. To iste Čina-Kazakstan Teraz tam bol Putin na navštevu ako dobre pomahaju Rusku.
PS: Vojna USA - Čina je planovana na cca 2026 USA velmi dobre vie že keď Tajwan vyhlasi samostatnosť začne vojna. Jediny problem je že Taiwan musi začať vyrabať čipy inde aby mohli Taiwan rozbonbardovať ako Ukrajinu. Čina si je toho vedoma že dostane sankcie a jediny kto im bude môct dodavať suroviny su Rusi, tak že teraz keby sa na Rusko vykašlali, to by spachali samovraždu v 2026. Čina nieje sprosta.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Koukám další alternativní odborník. Dokonce i termín zná :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jevíte se dobře informován. Můžete vyjmenovat přátele mainland Číny (stačí v Asii) a jaký je v souhrnu jejich podíl na celkové obchodní výměně ČLR?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Přátelství Číny a Ruska je hrané naprosto jednoznačně.

„Rusové a Číńani se plácají po zádech“
Protože to je standardní postup když se podepisuje nějaká dohoda.
Třeba při navázání diplomatických styků mezi Izraelem a SAE, v proslovech samé přátelství a mír a světlé zítřky. Věří někdo jací jsou to super kamarádi?
(Navíc tam šlo „jen“ o navázání diplomatických styků, které například i my s Ruskem pořád máme.)

Rusko a Čína jsou rivalové, klidně bych dokonce řekl, že Čína je pro Rusko větší hrozba než USA (Američani sice chtějí omezit vliv Ruska v různých jiných zemích, jenže Čína má zálusk na Rusko samotné).

Podle mě to je naprosto evidentní sňatek z rozumu, Čína to dělá protože to je pro ni výhodné a Rusko protože mu nic jiného nezbývá.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Třeba s ilustracema pochopíš, co se jim honí hlavou a co jim nejvíce vadí.
https://www.globaltimes.cn/opinion/cartoon/index.html

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, Čína je na své straně. A pouze své straně. Fakt nějaký sentiment, a speciálně číňani, nemají.
Navíc je zajímavé si přešíst něco o tom, kdo je v současné Číně připuštěn do politiky. Fakt už dávno nejde o politický zápal a patolízalství jako dřív.
A běžného obyvatele dneska zajíma hlavně jeho ekonomická úroveň, že by řežim způsobil něco, co by vedlo k plošnému chudnutí je dost nemyslitelné. A určitě v tom nebude podporovat nikoho jiného.
Vsadil bych boty na to, že Rusové jim tvrdili, že "operace" bude rychlá a nic moc se nestane, a Čínské vedení na ně bude teď pěkně naštvané, protože to nakonec poškodí i jejich ekonomiku - a nechají je to pěkně vyžrat. Navíc opravdu nemají rádi primitivnost - což jim rusové dopřávají právě te ve velké míře. Je to hezky vidět na tom, jak sama čína provádí nucenou kulturní asimilaci v hraničních regionech - a dává si velký pozor, aby tak to opravdu brutální násilí nebylo. Je to i dost vidět, jak se třeba chovájí v Africe.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

„Navíc opravdu nemají rádi primitivnost"
r23 - znalec Číny a profesionální sinolog

Neříkej.

„Na hranicích Číny a Indie se strhl konflikt mezi vojáky obou jaderných velmocí. Zemřelo nejméně 20 indických vojáků a další na straně Číny. Během krvavého střetu údajně nepadl jediný výstřel. Členové čínských a indických jednotek se měli napadnout kovovými tyčemi a bambusovými klacky s hřeby."

Asi jako s tím tvým rozhledem v obchodních jednáních:).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, určitě máš ve všem pravdu. A taky ho máš nezpochyby většího ;-).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To by se Číňanům nelíbilo, tahle tvoje primitivnost.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Čína si bude nárokovat Sibiř výměnou za ilegální obchod s technologiemi a surovinami a Rusko jim ještě rádo nechá outsourcovat gulagy v Sin Ťiangu...
Už i Mao ce Tung se odvrátil od medvěda na vodce, který zradil myšlenku Marxismu leninismu.
Rusko skončí jako Třetí říše, rozdělena mezi západ a východ (Čínu) a možná něco mezi tím. Orwellovský stát je víc stabilní než státem organizovaná mafie a kleptokracie.
Sad but true

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aktivní blbec je horší, než nepřítel dělnické třídy

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, protože žádné jiné zbraně právě kvůli možnosti většího konfliktu tam nemají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Maji spolecneho silneho nepritele a to USA a proto jsou spojenci, Cinanum navic vyhovuje ze maji od Rusu stabilni dodavky ropy a plynu za dobrou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkem drsný, z uvedených firem už do Ruska nedodává Samsung, Apple ani Huawei (plus Nokia) a dodávky Xiaomi klesly na polovinu- to v tom koláči dělá víc než 80 % trhu.

Druhá strana mince je, že momentálně Rusové mají asi jiné starosti než nakupovat mobily.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zatím to nevypadá, že by zmínění výrobci byli nějak nedostatkoví. Pokud má někdo nějaký lepší zdroj, nechám se rád poučit.

https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8a01d16404e77/smartfony/?order=6&stoc...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Schválně jsem se podíval do svého obchodu Sberbank.. Iphony, Smasungy, Xiaomi a další podznačky..
V telefonech opravdu problém není. Z kontinentální číny chodí zboží v pohodě. cca 15-18 dní.. většinou letecky.. Horší je to s Hongkongem.. jenže to vypadá na problémy s těmi jejich uzavírkami COVID. Logistika odtud kolabuje.. Jenže to evidentně do celého světa.
Asi ještě zlevní bezí, plyn a elektřina.. nakopne to domácí produkci.. pro průmysl byla elektčína 3x dražš než pro domácnosti.. takže pro ekonomiku +. Staví se hodn nové přípojky na plyn, tj míň uhlí, lepší ekologie.. ZAtím dobré vyhlídky..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

no spolecnosti sice hlasaji, ale skutecnost bude takova ze to tam hrnou pres dalsi firmy neofiko, stejne tak se obchazeji ruzne sankce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, soudruzi se poplácali po ramenou... a teď jeden druhému zcela pragmaticky vrazí kudlu do zad. :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. Soudruh soudruhu katem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí čínští soudruzi budou skákat jak demokracie pískají.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

připoměl bych, že RF a Čína stvrdili vzájemné obchodování se surovinami v jejich měnách, ruské banky začaly plně využívat čínský platební systém Union Pay a míra vzájemného obchodu se právě zvýšila o 30 procent. Takže by mne zajímaly konsekvence výše uvedeného tvrzení, tím neříkám že nepravdivého, jen je otázka, zda v tom je to, co se chce, aby v tom bylo vidět. Souhlasím s tvrzením, že pro RF je velká vazba na Čínu dost nebezpečná. Ale zase je otázka, zda tak chtějí konat trvale, a nebo zda také využívají Čínu pro okamžitou stabilizaci a idee si nedělají. Tomu bych myslím věřil. Ono mimochodem, co jsem četl Airbus již požádal o uvolnění sankcí s RF na obchod s titanem. Ono je jedno, co bude ten klíčový zdroj, tak jako tak jsme skrze sankce ve větších strategických potížích, zejména Evropa, než RF. Už jen cenou surovin, když koupíme jinde, se stanou koncové produkty nekonkurenceschopnými.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proto doporučuješ s Putlerem obchodovat, i když jsme jeho cílem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ten cíl jsme ze sebe udělali sami - pravda, může za to především BIS, kterou řídí jiná třípísmenková agentura - ale to je Rusům jedno.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Strach z napadení ze strany NATO je (mocností se 6000 jaderných raket) pravděpodobně pouze předstíraný, co není asi předstírané je strach z nemožnosti v budoucnu beztrestně napadnou státy (sousedy) co jsou členy NATO.

Matematika je prostá, kolik svých sousedů (nečlenů NATO) napadl za posledních 100 let Sovětský svaz/Rusko a kolik sousedů (členů NATO)?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

No, málo jich nebude, ale nejsou to sousedé… Nicméně USA také rozhodně nejsou žádní svatoušci. … :-7

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kolik států, kde USA vojensky působily připojily ke vlastnímu území v posledních dvou stoletích? Poslední anektovaným územím snad byla Havaj v roce 1898 a to až na druhý pokus, prvotní pokus byl pro nelegalitu v očích vedení USA zamítnut.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Havajsk%C3%A9_kr%C3%A1lovstv%C3%AD#Z%C3%A1nik

Dějiny Ruska jsou ve značné míře o podrobování okolních národů a jejich území (jiné měřítko úspěšného fungování státu je obyvatelům, většinou nemajícím srovnání, patrně cizí).
https://youtu.be/uCIp3CF33ms?t=19

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Doplnění: Tak ještě USA po americko-filipínské válce obsadily Filipíny, které symbolicky podle předválečné (WW2) dohody získaly 4.července 1946 samostatnost. Státem unie snad nikdy nebyly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

odkláníme se od tématu, ale USA, jejich "spojenci" země jako přátelské spolupracující země mají na svědomu za posledních 30 let cca 6.000.000 mrtvých. Naomi Klein definovala tuším k romu 2009 jen Irák/Afgánistán 1.700.000 obětí. Nikoliv jen obětí samotných válečných akcí, ale také navazující destrukce společnosti, jako tomu bylo například v Iráku, kdy USA totálně rozvrátily hospodářství a jen z Iráku vysosaly peníze. Příklad. Irák měl za Saddáma Husaina 18 velkých cementáren. V tzv. obnově Iráku nepracovala ani jedna, veškerý materiál kupovaly americké firmy za irácké daně mimo, skrze americké firmy. Na bývalém letiště SH v Bagdádu nová vláda protektora P. Bremera zkonfiskovala zařízení, to převedla na americkou firma, která je pronajala irácké vládě - americkému vedení, které to platilo americkým firmám z iráckých zdrojů.
Právě vstoupilo v platnost příměří mezi Husíi a Saudskou Arábií se spojenci, kterou notně podporovaly (i aktivně) USA, Francií a VB. Jen hlady zemřelo v Jemenu cca 85.000 dětí, ale válka způsobila i epidemii cholery, celkový počet obětí je těžko říct, protože Jemen se propadl ještě do většího chaosu než byl. Mimochodem, bez mandátu OSN. Nevidím sankce, nevidím vlaječky!
Ale co Jemen, ten je daleko. To Lybie je blíže a ostatně následky jsou i v Evropě patrné. Lybie byla ekonomicky na výši, její DPH bylo (maximum) 87 miliard dolarů. Dnes je díky Evropě i USA 33 miliard. Lybie byla schopná zaměstnat statisíce lidí z Afriky, dnes je rozvrácenou zemí.
Syrie, mimochodem, USA stále ještě okupují část Syrie, víte to? Nějaký mandát? Může se mi nelíbit Assad, ale ve výsledku je to stabilní forma vlády na místní poměry liberální a hlavně nábožensky tolerantní. Jenže USA jsou schopné podporovat kohokoliv, jen když to půjde proti SSSR/Rusku a jeho spojencům. Důkaz? Tak Afgánistán je dobrým důkazem, a to jen proto, že se tam v polovině 70. let dostala k moci sekulární socialistická vláda. Nenechte se mýlit, Afgánistán je potenciálně nesmírně bohatá země (nerostné suroviny). Jen proto, že Muhammad Dáud Chán byl vlevo a tak začaly USA a Pakistán postupně přitahovat otěže náboženskému fundamentalismu. A tak tu máme konflikt, který se vlastně táhle skoro 40. let.
Ale můžeme pokračovat, třebas Somálskem.
A nebo Jugoslávií, kdy hlavním spouštěcím prvkem byl tzv. masakr v Račaku, u kterého se ale nic neví. Nakonec byl odsouzen jeden policita, který byl Evropským sousedem osvobozen. Jsou dvě teze. Udělali to Srbové, a zabíjeli ty lidi postupně a nebo tam UCK natahala různá těla různého stáří a dokonce i Srbů, což se zdá pravděpodobnější. Ostatně, kdyby mohli Srby odsoudit, asi by to udělali... No a podpora teroristů z UCK je jen taková třešnička na dortu (dnes stíhaných).
Samozřejmě to můžeme vzít od podlahy a o chlup starší historie a vyjmenovávat násilné převraty v Jižní Americe (tam je taková konstanta cca 30.000 na převrat a sem tam i prezident - Allende), protože většinou šlo o půdu, kterou nějakým způsobem vlastnila United Fruit a její následovnice Chiquita, Indonezii (tam se tajné služby podíleli na honu a usmrcení až 1.000.000 lidí), samozřejmě Indočína, včetně Kambodži, vlastně to dalo podnět k vzestupu a teroru Rudých Khmérů...
Tedy já fakt nevím.
Pár dat:
5. února 1898 USS Maine záhadně vybuchuje v Havaně. Veřejné mínění je okamžitě na straně války proti eeee, agresorovi (něco to připomíná, že). Skvěle vybavené a připavené USA okamžitě obviní Španělsko, které nemá nic, v krátké válce USA získávají Karibik a Filipíny.
4. srpna 1964 se odehrává tzv. Druhá bitva v Tonkinském zálivu. Na jejím základě vstoupili za jásotu USA do války proti Vietnamu. Tato bitva se nikdy nestala, byla jen skvělou záminkou.
15. ledna 1999 tzv. masakr v Račaku. Viz výše, záminka pro útok proti zbytku Jugoslávie a vytvoření tzv. Kosova, kde je jedna z největších základen USA. Madla dokonce vlastnila tamní telekomunikační společnost (mimochodem, doporučuji knihy diplomata Miroslava Polreicha na téma Jugoslávie, byl členem OBSE).
10. října 1990 dívenka na půdě OSA vysvětluje zvěrstva irácké armády v Kuvajtu. K tomu se přikloní mínění OSN. Jenže to byla dcera kuvajtského zástupce a celé její vystoupení bylo vykonstruované
5. února 2003 Colin Powell dramaticky tvrdil, že Saddám Hussain má chemické zbraně, dokonce je ukazoval na obrázcích :) a je spojen s Al-Kaidou a jejich bývalým partnerem ibn-Ladinem. Bez důkazů, zato s cílem války. V minulosti Hussain tyto zbraně měl, od USA...
Mocnosti nemají spojence, jen zájmy svých mocných.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

6 miliónů mrtvých za 30 let, to je docela břídilství, ve srovnání s Čínou a Ruskem, to máte pravdu :-p

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je 17 tisíc měsíčně. S ohledem na to, jak se vyšiluje nad desetinou mrtvých civilů na Ukrajině za poslední 2 měsíce, bych očekával, že to bude amerikofilům alespoň trochu vadit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hladomor na Ukrajině 1932-33 se odhaduje na 3+ miliony za pouhy rok a to šlo o dokonce o vlastní obyvatelstvo, hladomor po Velkém skoku 1959-61 označovaný eufemisticky za "tři roky obtíží" se odhaduje na 40 milionu. Na soudruhy fakt nikdo nemá, ti ani nepotřebují zahraničního nepřítele.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Však ty ukrajince ZAbily Sankce USA a Británie. V rámci sankcí /no ano není to dnešbí vynález/ odmítali platbu zlatem. Pouze pšenicí. Za ty mrtvé nese zodpovědnost západ. Dnes stejný západ bude bojovat do posledního Ukrajince.
DUST BOWL v USA? Kde je 20-30 milionu američanů? Zemřeli hladem nebo byli zabiti. Ale o tom se přece nemluví. Ani o tom, že Eugenika je původem z USA a přes Anglii, kde se stala módní se teprve dostala do nacistického německa. Ale to je pro Vás tajemství, ideozločin jako v knize 1984.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty ukrajince zabil bandita z Kremlu, stejně jako je zabíjí teď znova.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je hezké, že vytahuješ další sovětskou lež, ale proč teda umírali jen Ukrajinci na vesnicích, zatímco velká města SSSR hladem netrpěla?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je specifikum dovednosti Ukrajinců. Jejich umění řízení. Pro tento jejich talent to byli Volynští češi, kteří přijeli učit jak se má dělat na Ukrajině zemědelství. Aby pak byli později s Poláky a Židy vražděni, upalováni ve stodolách, rozsekáni sekerami při událostech zvaných Volyňsky masakr. Kým? Ukrajinskými nacisty. Najděte si to na české wikipedii.. dokud to tam ještě je.
PS Lžeš tady jenom ty. .. Ještě pořád jste nedokázali přepsat na wikipedii všechno..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neplácej...
Nejvíce krve v novodobé historii má na svědomí jistý pomatený Rejžák Mao a jistý tupý Gruzinec Stalin a jeho směšný slepenec CCCP.
Pokud v SOUČASNOSTI někdo splňuje definici Nacismu tak Rusko s jedním homosexuálním prckem klepající se někde v bunkru na Sibiři.
Ovšem Rusko za to zaplatí,neboj.Ukrajina se ubrání ale rozpadu Ruska již nezabrání nikdo a tím méně Vajgl.A tomu to bude v Haagu slušet:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popírání holokaustu a nacismu je trestné. Znáš Vašeho nejvyššího státního zástupce? Pokud ne, škoda.
Je to spolehlivý kádr za každého režimu. Spoléhám na něj, že se s odpírači holokaustu vypořádá stejně nesmlouvavě, tvrdě a poctivě jako v minulosti s asosiálními živly a odpírači vojenské služby.. Rozhodně je třeba ještě zesílit represe proti šiřitelům fejků, popíračů nacismu a holokaustu. Čestně věřím, že to zvládnete. Protože takto připravené státní zastupitelství, policie a soudy budou nutně zapotřebí..
Koneckonců i Slánský odvedl kus práce při represích v 50 letech. Ustanovil systém. A pak sklidil plody své práce. Takže práci čest .-).
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/svedomi-neomlouva-prokurator-striz-by...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď už je naprosto jasné, že jsi jen blbý troll, takovéhle lži by normální člověk nevymyslel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hezký příklad logického faulu:

proč teda umírali jen Ukrajinci na VESNICÍCH, zatímco VELKÁ MĚSTA SSSR hladem netrpěla?

A o tom to je, na vesnicích byl prakticky hladomor, ve městech "jen" nedostatek potravin. Nedělilo se to na ukrajinské a neukrajinské. Ano, hodně tomu pomohli i ukrajinští komouši, kteří byli papežštější než papež a informaci, že nemohou plnit slíbené kvóty a že hrozí hlad dali politbyru hodně pozdě. Ovšem není pravda, že stalin úmyslně nechával Ukrajinu vyhladovět. To totiž nezapadalo do jeho politiky. Když vedení v Moskvě zjistilo, co se děje, tak zastavili vývoz obilovin a doslova prosili Západ o změnu politiky aby SSSR mohl nakoupit jídlo za zlato. Anglie s Amerikou tehdy řekli nasrat. Anglie proto, že chtěla SSSR zničit za každou cenu a Amerika proto, že sami měli v té době skoro hladomor (to se dnes zamlčuje, byl to důsledek krize, předchozího přetěžování půdy a sucha a chladu).

Samozřejmě protiruská propaganda z toho udělala nějakou genocidu Ukrajiny Ruskem, jenže prvně to je zcela vylhané (vč. čísel) a za druhé Stalin ani Berija Rusové rozhodně nebyli. V té době už bylo v politbyru etnických Rusů minimum.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Lžeš hezky, ale blbě. Samozřejmě, že to bylo zcela záměrné, v těch vesnicích byly potraviny zabavovány. Normální stav by totiž byl víc potravin na vesnicích a míň ve městech. Nebyla to ani tak genocida národní, jako třídní - prostě se rozhodli vyhladit "kulaky", kterých samozřejmě v bohatých zemědělských oblastech Ukrajiny bylo nejvíc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

žvásty ulhanýho zmrda. Je stejně zajímavé, že za celé takřka století jste se neodstali k jediné listině, jediné zmínce pamětech, jedinému svědectví, že se jednalo o nařízenou likvidaci kohokoliv. Není ti to divný?

Někdy bych si chtěl na den vyzkoušet, jaký to je život, být tak vylízanej a zároveň ideologicky zpracovanej. Škoda, že tě nejde stáhnout z kůže a vlézt si do ní. Byl by to nejspíše zážitek na celý život. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není to divný. Hitlerův rozkaz k vyhlazení Židů taky neexistuje, tihle zmrdi dávají rozkazy na hubu.
Vylízanej jsi, dokonale.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Existuje kompletní dokumentace a systému konečného řešení židovské otázky německem. Tvoje vystupování hraničí s popíráním závěrů norimberského procesu. Jako občan Tě varuji aby jsi se držel v zákonných normách.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, existují závěry z konference ve Wansee, dokumentace ke koncentrákům i účty německých drah za přepravu. Ale neexistuje žádný přímý Hitlerův rozkaz.
Takže opět rozporuješ něco o čem nebyla řeč. A jako ruský občan mě fakt varovat nemusíš :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z jako Zmrdi vozi na vojenske technice rudy svine co je denne obhajujes. Takze pokud si tu zaslouzi nekdo oznaceni Zmrd tak ses to ty. "žvásty ulhanýho zmrda" je presne to co posledni mesice plodis. A "život, být tak vylízanej a zároveň ideologicky zpracovanej" je presne to co kazdy den prozivas. Je uplne jedno kolik dalsich zvratek vyplodis. Ses Zkurvenej kolaborant co si zaslouzi chcipnout znacne bolestivou smrti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a vykonal by jsi tu "spravedlnost" ty osobně, a nebo na to jako typickej sráč nemáš žaludek a nechal by jsi to na nějakém sadistovi?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi bych nepoužil tolik vulgarit, ale jinak plně souhlasím.... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty chlapče umíš taky hezky vysosávat z minulosti jen to, co se ti hodí. Třeba: "Tak Afgánistán je dobrým důkazem, a to jen proto, že se tam v polovině 70. let dostala k moci sekulární socialistická vláda." Ta "sekulární socialistická vláda" byla tak krvelačná, že to bylo moc i na Rusy, což je co říct. Navíc nikdo nedokázal vysvětlit, kde se v zemi pastevců a malozemědělců bez těžkého průmyslu vzala ta dělnická třída, která by vytvořila komunistickou stranu :-)
Podobně tvá poznámka k Jugoslávii. Je hezké, že začínáš v roce 1999, ale o tom, že Miloševič rozpoutal předtím 2 války, jsi taktně pomlčel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv. Ten cíl z nás dělá Putinovská ideologie obnovy SSSR a jeho vazalů. BIS s tím nemá nic společného, tahle ideologie je v Rusku přítomná prakticky od nástupu Putina a nápadně připomíná jinou ideologii, která taky chtěla zvrátit výsledky předchozí války. Tvrdit, že jsme ze sebe udělali cíl, je asi stejné jako tvrdit, že ze sebe udělalo cíl Československo před Hitlerem.
Předpokládám, že ten odkaz na nacistický výplod z RIA Novosti, jsi nečetl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takže podle Vás předpokládám v 1968 údajnou kontrarevoluci v ČSR řídila také CIA?

To je snad již asi opět oficiálním výkladem těchto událostí v Rusku. Že toho i na Miloše Zemana bylo před léty moc, byť svůj protest v rámci svých dobrých vztahů s Kremlem mířil na novinářskou neschopnost (jako by se ve státem kontrolovaných sdělovacích prostředcích nedržela oficiální linie).
https://www.lidovky.cz/domov/zeman-ruska-televize-lze-v-dokumentu-okupac...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Spíše ne.

Nicméně to, že to tu v ČR už nějaký pátek řídí Koudelka, agent-spolupracovník CIA, to nemůže nevidět jen absolutní zaslepenec.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne na co je hrdý více, zda na ocenění medailí Za zahraniční spolupráci se CIA, nebo za animozitu se strany Miloše Zemana. Myslím, že oboje lze chápat jako dostatečnou kvalifikaci pro výkon jeho funkce. Jaké medaile za spolupráci obdrželi lidé z okolí Miloše Zemana se můžeme jen dohadovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi opravdu rád, že BISku a naši zemi řídí proamerický kolaborant?

I jako amerikofil by jsi měl být především občan ČR a odsuzovat jakoukoliv formu a cíl kolaborace.

V případě Zemana si jen myslíte, že kolaboroval (a jak se ukázalo, tak nakonec to nebyla pravda). Ale v případě Koudelky to je v podstatě oficiální.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že Američané jako národ jsou schopní (ne vždy úspěšní), ale jednotlivě si o nich velké iluze nedělám (exceptionalism, náboženská indoktrinace, bigotnost, kult zbraní, ..). U Rusů a Ruska to vidím přesně naopak, jednotlivé Rusy vnímám jako srdečné a upřímné lidi, ale jako národ ........ To už je holt nevýhodou velkých národů, že v otázce dobra i zla vždy operují ve velkém měřítku.

Myslím, že prezidentu Zemanovi jde pouze o Miloše Zemana a své vnitřní přesvědčení on určitě nezradil, takže bych nehovořil o kolaboraci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Víš, je poněkud trapné, když proruský kolaborant označuje za kolaboranta někoho jiného :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To nevím, ale je známo, že z území Československa vyhnaly US průzkumný oddíl právě přibyvší vojska.
Ale to je pro Vás trezorová informace. To se přece v reálu nemohlo stát. Nebo snad ano?
A pokud ano co tady dělali?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, není to známo. Je to výplod KGB a ty to šíříš jako ruský lhář. Vyhnali jen filmaře z Davle s americkým tankem z 2. světové a pak to ve filmu vydávali za americké diverzanty. To známo je, film se zachoval. A pod Putinovským vedením pak v roce 2016 natočili ještě mnohem horší sračku, totálně vykonstruovanou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

stejne tak jako pro Rusy byla spatna zavislost na Evrope a USA, coz je zeme ktera se Rusku snazi obsadit trhy s plynem a podbne, same sance a tlaky z toho nikdy nic dobryho nevzeslo..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vite jak například USA dosáhlo toho, že sice nekupuje ruskou ropu,ale přesto dovoz ruské ropy stoupl o 40%? No ruská ropa se přiveze do Kanady a z Kanady se do USA už veze ropa z Kanady.
A stejně to je zde.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ropa i plyn se behem přeprodeji virtuálně ředí s molekulami svobody. Nakonec je tam správných molekul méně nez 5 procent. U borců žádné.. No a je to.
Jen blázni se radují..Nechte je se radovat. Nakonec právě oni to divadlo zaplatí ze svých kapes.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

O tom se dá pochybovat, pro Huawei je Rusko velký trh bez konkurence. Spíše tady bude přání otcem myšlenky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

z aliexpresu to i Rus objedná levněji s free shipping :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Překvapuje mě tedy, k čemu si číňani budují v Evropě obchodní zastoupení a podobné zbytečnosti, když na vše stačí AliExpress...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je ze dvou důvodů, logistika protáhla termíny dodávek, takže pokud něco chcete prodat s relativně normálními službami potřebujete EU warehaus. No a druhá jsou ty náschvály s uplatňováním DPH na vše. Plus poplatky za celní deklarace atp. Kdyby EU neházela klacky pod nohy individuálnímu importu, a fungovala logistika, tak by se ta zastoupení nemusela budovat .. aspoň ne tak rychle..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kromě toho Čína s Ruskem přímo sousedí, to je zásadní faktor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z Aliexpressu se neobjednávají BTS a další profitelekomunikační zařízení. Samotné mobily nejsou zdaleka tak důležité.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hm, z aliexpressu sice ne, ale na Alibabě jsem už některé komponenty BTS našel, včetně stožárů. :-) Docela mne to překvapilo, to jsem nečekal…

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aliexpress není jediné tržiště a spadá pod Alibabu, která se soustředí mimo jiné i na B2B ;) (jestli chceš dál rýpat, tak alík jsem dal jako příklad, protože je v našich končinách dobře známý a netočí se kolem něj celý svět..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě přes různé kanály oslovují číňani s nabídkami technologií k exportru do RF.. Vyměníte si nabídky, a projednáte zůčtovací platformu. Jestli přímo nebo přes Alibabu nebo jinde.. Používají k tomu dokonce i Skype což mne šokovalo, ale i další chaty v obchodních systémech kde pár let jste /což mne nepřekvapilo/. Hele, kdo má chuť a trochu kapitálu, tak hlady neumře. Zájem z obou stran je značný, takže nakonec se vždycky najdou lidi co to zprocesujou..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Trochu reálných faktu , celkový obchod Číny s Ruskem se v období od ledna do března zvýšil na 243 miliard jüanů (861 miliard Kč), což je o 27,8 procenta více než před rokem. Udaje činské celní správy
Na když už jsme u toho a u nás politruci opět oprášilii hesla z 50 let
Naši vepři boubelatí, plány imperialistů zhatí“ a neb „kdo topení zapíná, podporuje Putina“. V SRN snižují v rámci boje s Putinem teplotu v bazénech a připravují volks na krutou zimu. Zde jsou čísla z Bussines Insideru. Rusko zvyšuje zisky z prodeje ropy a plynu, v letošním roce navýšili vývoz proti předešlému roku o 1/3 a předpokládají vyvoz za více než 320 miliard $. Vyvoz ropy a plynu přináší v dubnu RF více než miliardu dolarů denně. Největší nárůsty exportu Čína, Indie,ale i USA, kam se vývoz zvýšil o 40%. Jak to USA dokázali, zakázat dovoz ropy z Ruska přitom navýšit dovoz ruské ropy o 40%, jednoduše, ropa z Ruska se doveze do Kanady a do USA se vozí ropa z Kanady nikoliv Ruska. .

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jojo,hotová ,,super velmoc,,:)
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/castecny-bankrot-ruska-ekonomika-ba...
Krachující Rusko určitě spasí Čína:)
A proto Rusák brečí:) Nějak sjou bez toho proradného západu v háji...
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/nas-plyn-je-nejlepsi-dom...
A není lepší zpráva po ránu než že hoří Moskva....Tedy bohužel jenom ruské rezavé necky,tedy pardon ,,křižník,, Dobrá rána Ukrajinci:)
Po ostudných porážkách u Kyjeva další ,,plánované,, ruské vítězství:)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No spasí.. ale jen pro své zájmy. Hlavně proto že na Taiwanu zase byla provokovat delegace z Pentagonu..včera..
Pokud jde o default tak příkazy nesplnily západní banky.. takže .. nedodržely své závazky vůči klientovi.. tj v defaultu jsou ony.. Pokud jde o ukradené ruské zlaté rezervy. Tak ty obdrží zpět RF v rámci válečných reparací po kapitulaci Berlína, Londýna a Washingtonu..však to znáte z historie.. aspoň částečně.
Vlastně neznáte, tu dohodu podle které se rozdělovaly reparace po 2WW před Vámi utajili. Abyste od Německa už nich nechtěli.. Přemýšlím co v tom českém chubinci po pár letech ještě zbyde, co by se dalo v rámci reparací odvézt.. asi spíš nic.. než moc..Možná železný šrot co zbyde z montoven.
Protože tentokrát je ČR na straně té koalice co prohraje.. jestli podle tradice rychle nepřevleče kabát..

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na Taiwan si může jezdit kdo chce ale to někdo vymytej Kremlem nikdy nepochopí a teď po tom co vidíme se asi těžko obávat papundeklových vojenských "mocností" jako rusácko nebo číňansko když dostávaj naprdel od desetinásobně slabšího soupeře, na Taiwan číňansko nesáhne příštích 20 let protože mají strach jak dopadnou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

„Na všech frontách se předstírá ústup než Vůdce nasadí novou, mocnou zbraň.“
- (přibližně) Horst z Musíme si pomáhat

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taiwan představuje jediného právoplatného nástupce regulérní čínské vlády.Je svobodný a vždy to tak zůstane,tedy až do pádu zločineckého režimu v Pekingu.
A Peking moc dobře ví jaká nakládačka vy následovala od západu kdyby se rozhodli zaútočit na Taiwan.Proti tomu by byl ruský totální debakl na Ukrajině procházkou rýžovým polem:)
Jojo,západ jistě prohrává:) A proto Rusko krachuje a není schopno splácet ani úroky svých dluhů v jiné měně než bezcenných Rublech.To dává smysl ne? :)
Stejně tak ruská ekonomika z žalostném stavu s HDP na osobu na krásném +- 60 v pořadí zemí kde jim tvrdě konkurují země Afriky a Venezuela:)))
Ona REALITA bude ta že na Ukrajinu poputuje po totálním porážku Ruska mohutná pomoc západu,zatímco Rusko shnije ve své nekonečné chudobě a zaostalosti.I když pro rusáka to nic nového není.Tam je výkřik techniky splachovací záchod:)
A mimochodem,Rusové mají první ponorku-křižník...Moskva už nikam nedopluje.Gratulace Ukrajině a nekonečné gratulace Rusku které jde během třídenní operace od vítězství k vítězství.Velmoc:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takovou snůšku hloupostí aby pohledal. Taiwan je vnitřní záležitost Číny. Vy tam tedy víza určitě nedostanete. Ale třeba se Vám poštěstí dostat povolávací rozkaz a umřít za cizího Sáhiba .-).
Přeji Vám abyste vydržel až do konce.-).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nic jako vnitřní záležitost Číny neexistuje.Taiwan je svobodný a bude,není jako soudruzi v pevninské Číně v posledním tažení.Moc dalších restrikcí na obyvatele asi v rukávu nemají co?
A západ není ten kdo shání vojáky na inzerát:))) To Rusko je v koncích a stahuje další rezavý šrot na odstřel ze všech prdelí světa.
Pořád čekám kdy Puťka vyšle do boje svoje neporazitelné T14 a SU57.A ono nic:) Ovšem papundeklový tank a rezavý křáp toho moc nezmůže co?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevzdělanost. CSIS.. ani nevíte co to je.. senátor McCain, Zbigniew Kazimierz Brzeziński, Henry A. Kissinger. Furt nic?
https://en.wikipedia.org/wiki/Center_for_Strategic_and_International_Stu...
Zatím jste toho moc z inteligence nepředvedl, přeložím :
https://translated.turbopages.org/proxy_u/en-ru.ru.96724626-625bfb7c-6fb...

Otázka 1: Co je to americká politika "jedné Číny"? Proč existuje?

A1: Když Spojené státy v roce 1979 přistoupily k uznání Čínské lidové republiky (PRC) a zrušení uznání Čínské republiky (ROC), prohlásily, že vláda Čínské lidové republiky je "jedinou legální vládou Číny". Jediná, což znamená, že ČLR byla a je jedinou Čínou, aniž by se uvažovalo o ROC jako o samostatném svrchovaném subjektu.
Spojené státy však neustoupily čínským požadavkům, aby uznaly čínskou svrchovanost nad Tchaj-wanem (což je název, který Spojené státy upřednostňují, protože se rozhodly neuznat ROC). Místo toho Washington uznal čínské stanovisko, že Tchaj-wan je součástí Číny.

Politika jedné Číny je tedy US výmysl..Nic neznáš, nic nevíš a poučuješ tu lidi. Zkus se nejdřív něco naučit, než začneš mluvit v a termínech o kterých nic nevíš. US centrum strategických studií těžko ěkdo označí za fejk. Učit se, učit se, učit se! V.I. Lenin.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Politika jedné Číny není US výmysl, ale čínský výmysl, kdy Tajwan označili jako vzbouřeneckou provincii, protože ho v té době nedokázali dobýt. Kdyby to byl US výmysl, tak by s politikou jedné Číny nevyslovovala souhlas ČS socialistická vláda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To co jsem uvedl i s odkazem a DŮKAZEM. Je to naprosto oficiální Americká pozice.
Můžeš se třeba na hlavu postavit, ale je to tak. Stejně jako Azov je oficiálně uznaná teroristická organizace v USA. A nacisté. Blbé. Když to tvrdí věřejně modly českých liberastů. Přimí jejich oficiální Bůh - USA. Takže argumenty nic?.. Točíme se v kruhu? Něco si dát by nepomohlo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oficiální americká pozice je ovšem opět něco jiného než tvrzení, že s tím přišli oni. Tuto podle tebe oficiální americkou pozici v podstatě musí Číně stvrdit všechny státy, pokud s ní chtějí mít diplomatické styky.
Zbytek jsou tvé bláboly. Azov není Ukrajina a o nacistech víš akorát to, co ti ruská propaganda rozkáže. Přitom faktickou definici fašismu i nacismu dnes ruský režim 100% plní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já zapoměl, že pro tvoji generaci je přečtení něčeho delšího než tweet nemožný úkol. Jinak by sis ten článek přečetl celý. A pokud nerozumíš jazyku svého pána, exitují překladače. Doporučují něměcký deepl.com. Němci to opravdu udělali výborně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jdi do prdele s tímto stylem, petrohradský trolle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Být označen za trolla od tebe je Shutdown, za to si dám medaili do inventáře .-)
Mise splněna.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I rublíky budou :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No moc nebudou.Nemají ani na zaplacení úroků a na nějaké pitomečky kteří papouškují ruskou propagandu zbudou jenom oči pro pláč až se Rusko opět zhroutí:)
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/pos-na-armada-v-zemi-kde...
Celé Rusko je na hovno,jak výstižné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taiwan ví, že je zase na chvíli v klidu. Na Ukrajině ji soudruzi z Číny na vlastní oči prohlédli, jak je efektivní vojenská doktína postkomunistického Ruska a pochopili, že ta jejich prakticky obdobná, by přinesla jen těžko obhajitelný masakr a materiální ztráty.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To těžko, včera probíhalo cvičení vyloďovací operace. Viděl jsem videa.. Pěkné, technika v vysokými vlnolamy plula po moži k pobřeží a už za plavby pálila ostošest.
O vojenské operaci evidentně víte jen to co Kyjev napíše v Českých novinách. Rakety měli dojít už před měsícem a Ukrajina dobývat Moskvu. Zatím Zelenský v zoufalství točí v podnapilém /možná i pod narkotiky/ videa kde si zoufá. Už to sice smazal, ale co jednou internet schvátí. Bude Vás to hodně bolet, až zjistíte, že s těmi vítězstvími Ukrajiny je to jen propaganda. No užijte si to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fakt vyložený lhář.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://t.me/newsfrontsk/7002
tady máš toho opilce..
Jo nejsem z Petrohradu, mám IP adresu z Novosibirska.. admin to dobře může vidět....-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není to jedno, ze kterého města Říše zla píšeš své lži?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To víš, že si to užívám. Ruskej mopsle... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Říkal jsem si jak to bude s Huawei. Varianty byly, že zasytí uvolněný ruský trh a nebo zkusí zmírnit sankce uvalené na ně. Pak by se mohli vrátit na některé trhy a třeba se i vrátit k androidu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

po odchodu Apple a Samsungu plus pár dalších se tam hodně uvolnil trh. Android mají, ale bez Google služeb. A jestli to je taková výhoda je otázka ty služby mít. A také velice odporuje čínské mentalitě čekat na nějaké mlhavé přísliby ze Západu nebo realizovat okamžité zisky v Rusku a stát se výhradním dodavatelem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Harmony OS bych spíše nazval forkem podle toho co vím. V ruce jsem to zatím neměl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samsungy i Apple se normálně prodávají. Na Samsung mi přišla tento týden i čerstvá OTA aktualizace..A je to ruský telefon s ruským firmwarem original import.. Takže služby normálně fungují. Jako zákazník nevidím, žádný rozdíl. Jen Samsung nereklamujou v TV aby nedráždili politiku, jinak se vesele kšeftuje..
Ostatně čekal někdo něco jiného? Jsem rád, že to tu někteří chápou. Peníze jsou dnes pro frmy prostě svátost nejvyší..Znáte to , každý kvartál výkazy a bilanci..to musí být..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Da, da, charašó, málčik. Posmotrim, kak búdět s bilanciej Rossii étot kvartal, da? Pozdravljaju na Vostok!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Spíše se doprodávají skladové zásoby. Pak už půjde o šedý dovoz. A SW aktualizace pro stavající zatím poskytují všichni.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou 90 tky, kdy takzvaný oficiální dovozce jen okrádal zákazbíky a bránil ostatním dovážet do republiky. Dneska obrovske prodejní platformy objednávají zboží ve velkém a záruky si řeší samy. Walberiees, Sbermarket, Ozon..a další vznikají..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jojo ,jenom nefungují platby ani Market:) Ale jinak vše při starém:)
A Samsung odešel,nelži.
Ovšem otázka je co bude nabízet v Rusku se směšnou kupní silou a vymírající populací a úžasným podílem Muslimu.První chalifát Rusko? To je hodně pravděpodobné.Tedy spíše někde po tom až se rozpadne slepenec zvaná RF.
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/rusko-ukrajina-konflikt-invaze...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale fungují.. místo googlepay je sberpay na NFC...IMHO kolik se prodá Bentley v Praze a kolik v Moskvě?
Pořád tady přeposíláš články z idnes.. hotové rádio Jerevan.. To není ani zdroj, ani důkaz. To je Rudé právo hadr. Jen propaganda. Narozdíl od tebe já jsem na místě, vím jaká je skutečnost a nemusím se utěšovat články, jako by je někdo psal v 1945 v Berlíně o konečném vítězství říše. K tvé smůle já mám informace z reality a z první ruky a ty jen ubohé plky novináíů, kteří si podle zadání cucají z prstu, protože do Ruska ani nedostanou víza. Jo děvčata dnes povídala, že v obchodech se zase po pauze dá koupit kosmetika jedné nejmenované slavné francouzské firmy.. co taky údajně odešla z RF.. realita VS virtuální bublina.
Takže celkem tvé příspěvky k smíchu..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

K smích je Rusko,zaostalé izolované a bez budoucnosti.Kdo by chtěl VÍZA do Ruska? Jako že by někdo chtěl cestovat časem do 18.století a doby suchých záchodu? tak to potom jo:)))
A neboj,další sankce na zestě a stejně tak další zbraně pro Ukrajinmu.Povíme si to za půl roku až bude Ivan a Naštěnka čučet na prázdné regály a v ruce mít Rubl s přimalovanou nulou:) Za který si nekoupí ani tu schnilou bramboru.Velmoc :)))
A mimochode,říká ti něco doprodání skladových zásob? Asi ne co?
Ale zajsiyé nebudeš mít problém sednout na letadlo a zaletěd do civilizované Evropy,že ne? Čím to?
Hlavně by to chtělo nakoupit do zásoby pitle na mrtvoly,nějak dochází neporazitelné Rusko armádě:) Stejně tak jak lodě? Co Moskva? První ponorka-křizník:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pytle...
A dodatek.
Celá posádka Moskvy mimo 50 zachraněných Turkem právě počítá rybičky.Velká gratulace slavnému ruskému námořnictvu:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další fejk z Idnes. CNN a Idnes tomu věří dnes jen mentálně slabý jedinec. Pardon na Novinky jsem zapoměl...-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Market nefunguje.?. to teda Galaxy store funguje.. rovnou jsem ho raději vyzkoušel..
Ještě nějaká lež v záloze?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To víš že jo.Všechno funguje, v tvé hlavě::) A řeč byla o Google Play a pay.Galaxy store je jenom slabý odvár kde jsou pouze Samsung aplikace a podle Samsungu i toto přestane v Rusku jít...
A proto Ivani brečí že nemohou platit a že nemají aktualizace,zeptej se soudruhu třeba na 4pda:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale já google pay nepotřebuju. Stejně jako ho nepotřebuje miliarda číňanů. Nepotřebujeme krmit americkou společnost, která bude mít brzy BAN na půl planety. To je peremoga..:-)). JIž brzy pro český průmysl GAME OVER..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, pokud stojíš o lži, pusť si tam v té úžasné zemi, kde zítra již znamená včera, nějaký státní TV kanál, rádio nebo jukni do novin a na weby. Určitě si smlsneš.
Mně by jenom zajímalo, kde továryšči udělali chybu, když největší stát na světě s obrovskou zásobárnou surovin všeho druhu je 11. v pořadí, co se týče HDP? Že před nima bude USA, Čína nebo Německo, to bych nějak očekával, ale Indie, Itálie a Jižní Korea?
Ale tak hlavně, že se prodá dost Bentleyů a speciální operace běží podle plánů a dosahuje stanovených cílů, no...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni jsou hlavně 60 v pořadí zemí HDP na hlavu:)
Rusko bylo vždy Žebrákostán a po sankcích budou bratrsky taková ,,velmoc,, jako je Venezuela...
A zce reálný příspěvěk na idnes.
Putinovi se podařil v pravdě husarský kousek. Chtěl obnovit hranice SSSR, včetně jeho satelitů ve východní a střední Evropě a prozatím dosáhl pouze toho, že:

,,1. až za hrob ho nenávidí 40 milionů Ukrajinců,
(dofal bych + skoro miliarda Evropanu +k tomu USA)
2. EU sjednotil tak, jako se to nepodařilo nikomu před ním,

3. do značné míry zdecimoval své páté kolony v EU, včetně jejich krytí v rámci "diplomatických" misí,

4. dokázal světu, že ruská armáda je v konvenčních bojích slabá jako slepé kotě, které si troufá hlavně na civilisty a vyhrožovat může maximálně tak svým jaderným arzenálem (otázka v jakém stavu je,stejně zoufalém jako konvenční armáda? :)

5. Finsko i Švédsko pravděpodobně vstoupí do NATO, které zároveň dostalo nový impulz své existence,

6. ekonomický izoloval Rusko od západního světa a je velmi pravděpodobné, že i suroviny bude Západ velice brzy nakupovat jinde, což Rusku způsobí další obrovské ekonomické potíže....

...určitě jsem na spoustu věcí ještě zapomněl, je ale zřejmé, že pro Putina to o moc horší být už nemůže. Sám sebe zahnal do kouta, ze kterého už nemá cestu ven, aniž by ztratil tvář. Prohru přiznat nemůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože nerozumíte ekonomice. A já neskromně ano. Protože jsem profesionál. O PPS nemáte ani šajnu, a o statistikách OECD, nebo světové banky taky ne. Srovnávat ekonomiku země s 10x větším obyvatelstvem může jenom nedovzdělanec. Jsem rád, že se máte čím utěšovat. Realita Vás rychle doběhne. Už brzy...-)).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Realita v mém oboru vypadá tak, že se nám uvolní trh. Co se týče laserových zdrojů tak byli víceméně dva hráči. Němec a Rus. Němec má zdroj poněkud zastaralý. Zdroj od Rusa je dobrý ale pár vlastnosti nám chybělo a tak se vyvinul nový u nás. Tak nějak to vyšlo, že náš se dokončuje a Rus nebude moci prodávat. Na konci měsíce to vezeme na výstavu. A není to levná hračka. O dalších produktech nemluvě. Takže některé obory na tom rozhodně špatně nebudou. Automotive na tom bude hůř. Do Ruska dovážet nejde a kvůli invazi stejně chybí Ukrajinské díly. O plynech pro výrobu polovodičů nemluvě. Rusáci posrali všechno a všem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.