Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Čipset Eaglelake-P bude skoro jako Bearlake-X

Čipset Intel Eaglelake

Zatímco čipsety z rodiny „Bearlake“ čekají prakticky už za dveřmi na své uvedení, v Intelu už se hovoří o nástupcích, o nichž víme, že ponesou jméno „Eaglelake“. Nejvyšší varianta „Bearlake“, tedy Intel X38, však bude brzy dohnána „střední třídou“, kterou představuje právě „Eaglelake-P“, jinak řečeno „Eaglelake“ bez grafiky (ve skutečnosti bude ta grafika v čipsetu jen vypnutá), u níž se počítá s podobnými technologiemi, jako má GMA X3000 v G965. A zřejmě přijde i DisplayPort.

Pokud jde o základní vlastnosti zbytku severního můstku, paměťový řadič bude u Intel X38 i „Eaglelake“ DDR2 i DDR3 (max. DDR2-800 nebo DDR3-1333), zatímco ostatní „Bearlake“ čipsety dovolí jen DDR3-1066. Rovněž rychlost sběrnice procesoru bude podporována až do 1 333 MHz. „Odfajfkovat“ si můžeme i podporu procesorů „Wolfdale“ a „Yorkfield“ a samozřejmě rychlejší PCI Express 2.0. Zatímco Intel X38 („Bearlake-X“) se objeví letos ve třetím čtvrtletí coby dražší „high-end“, „Eaglelake-P“ (zatím bez konkrétního značení) můžeme čekat coby „mainstream“ o tři kvartály později (i s jižním můstkem ICH10).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čipset Eaglelake-P bude skoro jako Bearlake-X

Úterý, 17 Duben 2007 - 07:54 | vesos | 2NOX: to záleží především na výrobci MB - vem si...
Pondělí, 16 Duben 2007 - 22:32 | Anonym | Ktory chipset (chipsety) podporuje Penryn? Pobezi...

Zobrazit diskusi