Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čipset Intel Z68 za 4 týdny s možností softwarového hybridního disku

Tak ten hybridni disk zni jako zajimava funkcionalita. Uz jsem si rikal, proc Microsoft neco podobne neimplementuje do Windows a ejhle, bude to mit Intel.

Presne tohle resi jiste dilema, ktere ted resim. Chtel bych letos proves poradny upgrade pocitace, ale porad jsem problem s tim, co za systemovy disk. V soucasnosti mam jako system 1TB disk, je skoro plny programu a her. Mensi bych v novem kompu nechtel, ale zase posilhavam po rychlych SSD discich.

Reseni typu 128GB SDD na windows + Firefox, programy a hry na klasicky disk je mi dost na houby - sice by rychle bootoval system a spoustel by se firefox, ale vse ostatni by jelo stejne rychle jako predtim - tj. bylo by to zcela na houby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spis popremyslej jestli ti skutecne 128GB nestaci... dost casto je to spis chyba pristupu... aneb byly doby kdy ti stacilo i 200MB (ano programy hry to vse bylo mensi)

Kazdy PC pouzivame jinak a k jinym ucelum ale skutecne potrebujes 1TB rychlych dat?

Muj pripad je:
+- 10GB Win
+- 5GB programy souvisejici s LaTeXem (neco jako word)
+- 1GB OpenOffice a dokumenty s nim spojene
+- 15GB Her
+- 10GB ruznych program at uz na grafiku nebo programovani

Celkem +- 41GB i kdyby 50 :)

Zbytek jsou filmy, fotky, hudba... neboli multimedia :) a prave tenhle zbytek na SSD opravdu byt nemusi :)

(takova klasicka otazka do davu...Jak to mate vy?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já mám 160GB již půl druhého roku v ntb a teď budu něco takového kupovat i do desktopu. Stačí to. A ostatní data jsou na rychlém NASu (6TB)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je rychlý NAS?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na SSD mám malé bootovací partitions (4-25GB) různých OS. Data a backup SSD držím na samostatném HDD, zálohu smysluplných dat v cloudu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mam reseni 64GB SSD - nejake pomerne velmi rychle - na tom mam win7, programy, ktere spoustim denne, a hry, ktere aktualne hraju a vyzaduji za behu caste nacitani....
Na zbytek mam 1,5TB disk, na ktery instaluju hry, co hraju obcas ci co nenacitaji data behem hry - klasicky trebas SC2 mam tam.
A pak jsem si poridil sitove uloziste, kde mam 2 disky v zrcadlu, kam cpu fotky a tak :-))

Musim rict, ze jsem maximalne spokojenej (jeste dodavam, ze mam 8GB RAM a tedy neresim prilis nejake swapovani).
Pokud nejakou hru dohraju, odinstaluju ji, a trebas maximalne schovam ulozene pozice, takze na "C" mam mista stale dost...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tak se to provozovat da. Ale clovek je tvor liny a pokud to reseni od Intelu bude zvladat samo (ze casto pouzivane soubory z velkeho HDD bude mirrorovat na SSD) tak je to super.

Ja mam tech her docela dost taky i proto, ze se na pocitaci stridame se synem. Proto hry nemuzu vzdy po dohrani hned odinstalovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam velmi dobre skusenosti so Seagate Momentus XT. 500 GB a rychlost skoro ako SSD. Do firmy do novych PC ich montujeme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jiste zajimave reseni ... bylo by fajn uvest nejakou orientacni cenu :) a vyuziti takoveho firemniho PC... preci jen pro takove obycejne stanice by ho asi byla skoda :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

cca 100 eur s DPH
http://www.alza.sk/seagate-momentus-xt-500gb-d181410.htm

su to pracovne stanice na VS2010, core i5, 8 GB Ram

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak na VS2010 bych prave rekl ze je vhodnejsi primo SSD prave z duvodu ze soubory ke kterym potrebujes "rychly" pristup nejsou stejne ale neustale se meni... a pokud uz si muzes dovolit stanice s i5 tunou RAM a diskem v hodnote cca 2500 tak tam se ti nejaky SSD v investicich uplne ztrati...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, prave hybrid ssd/hard disk Seagate sa na VS2010 osvedcil. Aspon nam.

8 GB povazujem dnes za zaklad pre pracovnu stanicu, este mozno 6 GB. Na notebooku mam 4 GB a trochu trpim...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dával jsem hybrid Momentus XT do noteboku, zázraky to neumí, ale pomoc je výrazná. Příplatek za hybrid je +1000 CZK proti běžnému HDD. Praktivký test zde:
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AvzmKnYve29UdGVkZkVQQV9MNVRpMmp...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v mem pripade hry zhruba 600 GB. Jsem liny mazat furt dokola hry, co jsem rozehral a pak prestal hrat, ale "urcite" se k nim vratim.

Treba nedavno jsem si zase pustil Civilizaci 4, asi tak po roce a stravil jsem u toho hezkych par dni. No a ted to bude zase hnit nejakou dobu na disku.

Ano mohl bych to manualne presunout na jiny disk a kdyz zase budu na to mit chut, tak to presunout zpet ale koho by bavili s tim furt nejak cachrovat?

A nektere mam tak i par Steam her, co zabiraji jedna vice nez 20GB - to bych treba nechtel mazat a pak to znova stahovat ze steamu. A jak jsem psal stale to manualne presouvat z SSD na disk a zpet je pruda.
Pokud to reseni od Intelu toto nahradi asutomaticky, tak je to super.

Dale po 3.5 letech Visty zabiraji docela dost. Nemam domaci pocitac zrovna po ruce, ale nedavno jsem v nem promazaval zbytecnosti a byl v adresari Wondows podadresar co mel 16 GB (nebyl to system 32), bylo to plne nejakych informaci o instaklaich programu pripadne odinstalacnich souboru. Nazev toho adresare si nevybavim ... ale vim, ze se pry nema mazat. Kolik ma u mne cely adresar Windows ted netusim. Podivam se doma a dam vedet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.