Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čipsety 600 pro Zen 3 budou umět USB 3.2 20Gb/s, ale s USB 4.0 je to složitější

Už je to asi vytěžené. Ono na druhou stranu, co víc od USB čekat? Na vyšší rychlosti tu máme pcie (před lety se tu a tam vyvedlo i "ven"), na datové toky ala obraz DP/HDMI a osobně, pro úložiště mi stačí i základní USB 3.0 (a není to tak dávno, co jsem neměl pomalu ani to). Stejně reálně moc zařízení nevytěží ani tu USB 3.0 (nepočítejme USB dokovačky, které ale stejně dle názorů většiny moc nefungujou).

Tedy USB mne nechávají celkem chladného. Jejich počet je ovšem jiná, tam si svých 10USB na desce na IOshieldu celkem potrpím, je to fajn :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

add USB dokovačky. Ktore nefunguju ? Mne a dalsim x ludom doky funguju relativne OK=prezili zaruku. Pripojene cez USB C . Nanestastie konkretny model co mi v praci kupili ma sice 3 konektory na monitory ale v blbej kombinacii DP+HDMI+VGA. Lepsie by bolo 3x DP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ze me osobne ohledne dokovacek: Dell WD15: Jednou zas cas se "prepocita" DisplayPort topologie a je nutne power off/on doku a NTB. Pri pouziti s mobilem (nekolik ruznych vyrobcu) se stava, ze nefunguje obrazovy vystup, opet je nutne power off/on doku.
Se starsim NTB byvaly dost casto bluescreeny, ale to se uz nejak vyresilo.
Krome toho je docela opruz ten tvrdy kabel smer NTB...

Dell WD19TB: zatim se zda ok, ale mame v provozu v okoli jen dva kusy a to jen asi mesic.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

WD15

Prosím ne.

Chci se vrátit v čase a tyhle doky nevidět, desítky jich opět NEKOUPIT. Chci se vrátit v čase a koupit ThinkPady s mechanickými doky.

Prosím ne, proč takové věci píšete.

:(

WD19 máme taky dva kusy, u jednoho semtam odpadne síť a je potřeba dok restartovat, zmizí prostě kompletně síťový interface na doku.

A ten druhý, jednou za pár měsíců nefunguje vůbec a musí se restartovat, ale je to "lepší" než WD15. Teda problém že si ťukněte do kabelu a on se odpojí samozřejmě přetrvává.

Fakt dík za zkažené ráno :(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a neco jako D6000 jste nezkouseli? my mame v praci 5 techto kusu a vsechny funguji dobre. Ja ho zatezuji asi nejvice svymi 3mi monitory a chova se uplne normalne bez problemu. zadne vypadky obrazu, ethernetu nebo usb

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

D6000 ale nepodporuje DisplayPort, nebo ano?

Tak jsem kouknul a má to ten bazmek od DisplayLinku, tj. limitovaný bandwith, vyšší latence a tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já s tím zkušenosti přímo nemám, mám tu stroje, co mají standardní dokování přes proprietární konektor. Nicméně ve firmě se tomu všichni vyhýbali (bylo koupeno pár doků a sešlo se z toho), celkově na to nevidím dobré názory i tady v diskuzi, včetně blogů/webů adminů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale u nás v OEM společnosti tohle všichni používáma a i zákazníci si to pochvalují! Vy jste první kdo si na to stěžuje!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, k cemu to je dobry netusim. Nemluvim ted o prumyslovem vyuziti, ale na desky pro koncaky ala RyZen nebo Core je to jen cislo, ktere nema realne vyuziti. Na HDD staci USB 3.1 (to je to same jako puvodni USB 3.0) a na externi SSD nakonec taky, prenos je rychly dostatecne. Videosignal budu radsi, kdyz se to pripoji pres DP.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Důležité bude hlavně to, aby to mělo pasivní chlazení

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak nechápu proč je to tak důležité ? Mám chipset x570 a ještě jsem to nepasivní chlazení ani neslyšel, a to mám vodníka, takže relativně velice tiché PC.
To je výkřik někoho, co si někde přečet nějaký blábol, ale praxe je diametrálně odlišná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neni to nahodou oficialne "USB4" ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná ano, já si každopádně počkám na verzi USB4x4 (Urban Sub-Bazmek s náhonem na všechny čtyři). Cokoliv pomalejšího je nehodno dvacátých let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí to dát na optiku a je po problémech! Celkem nechápu proč se všichni musí držet Intelovy víry resp. neschopnosti (původně plánoval Thunderbolt jako optický), tohle už je na kolektivní diagnózu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Optika je sice pěkná co se přenosových rychlostí a délky týká, ale mechanické vlastnosti při každodenním používání a cena jsou na prd. (stejně musíte dělat hybridní opticko/metalický kabel protože napájení, musíte poctivě používat krytky jinak se zašpiní konce vláken a nefunguje to a musíte dodržovat zásady mechanického zacházení s kabelem - minimální poloměry ohybu a pod). Právě nutnost opticko/metalického kabelu kvůli napájení a jeho výsledná cena byly primární důvod proč se Thunderbolt nakonec nerealizoval na optice

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.