Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Club3D představil adaptér z USB typu C na 2× DisplayPort 1.2a

To je ale v podstatě Thunderbolt 3 a musí to podporovat zařízení. USB 3.1 gen1 má 5 Gbps jako 3.0 a na jeden 4k/60 display je třeba 12.54 - 14.26 Gbps, takže zvolili docela nešťastnej název na krabičce. Ale že se to píchne do čehokoliv a nakrmí to dva 4k monitory na 60 Hz je naivní představa.
https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Support_for_DisplayPort_Altern...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jestli to nemá průchozí. USB-C pro napájení, tak se to moc netrefilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kolik to ma stat? Jestli pak nevyjde daleko vyhodneji koupit podstatne univerzalnejsi display dock od microsoftu, HP atd. Vzdyt tenhle kram nema ani USB .... tak to na macintoshich bude na dve veci:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak na macu to bude na dve veci kazdopadne, neoficialni dongly na macu blbnou, blikaj hdmi vystupy, chcipa wifina, nefungujou usb hadry a podobne (aspon na novym procku)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze na displaydocku neni nic neoficialniho ..... pokud ma macbook usb-c konektor a nesplnuje standard, tak mas prijit do apple store a nechat si jej vymenit nebo vratit penizky.

EDIT: Tu navic pisou, ze je to cajk i s novyma macbookama (nakonec se pry nasel nekdo, kdo si ten predrazeny kram koupil)
http://www.maclife.de/news/macbook-pro-microsoft-hat-perfekte-dock-angeb...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

http://www.apple.com/shop/reviews/MJ1K2AM/A/usb-c-digital-av-multiport-a...

vetsina recenzi je z 2016 verze macu ...to usb-c tam neni uplne koser
co sem videl tak dongly co nebyli od applu na tom byly jeste hur co se compatibility tyce

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aple nedodržuje standardy, myslím že to dělají schválně. Jít do Apple storu můžete, ale bude vám to pravděpodobně nah...o protože to není chyba, ale vlastnost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tim, ze pouzije USB (dulezite je to "U"), tak porusuje standard a tim padem je to jednoznacne duvod k reklamaci .... muzes prijit za rok a pul a pokud to nebude dodrzovat standard a vyzadovat vlastni kabel, tak ti vrati plnou castku podle ceskych zakonu. Navic jak vidno podle tech odkazu, tak to poradne nefunguje ani s jejich vlastnima kabelama:o) Vydaji 5 zarizeni docne a 15 redukci a nejspou ani schopni otestovat, jestli jedou .... firma, co vydela 20 temelinu rocne, OMG!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim ze je to docela nestastny nazev. Podle toho jak znam vyrobce a jeho produktovou radu, se jedna o pouhy MST hub. Meli predtim vstupy s normalnim DP, pak s malym DP a ted se pridava TypeC - v rezimu DP alt mode. Neni to ani USB zarizeni (aka DisplayLink chipset) a neni to ani TB zarizeni (ktere by bylo mozno postavit a umelo by 4k60 na obou vystupech).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.