Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co přináší nové ovladače NVIDIA GeForce Game Ready 416.16 WHQL?

Dobře, nechtěl jsem to sem házet, ale když nadchází ten víkend...
U Stacha jsem si přečetl tento flame :
http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/nvidia-snizila-vykon-...

...a vzhledem ke chvále u posledního shrnutí 411.70 nejen zde, jsem se pokusně rozhodl nahradit jimi své 382.cosi pro W7 x64 (což běžně nedělám když ty aktuální fungují ke spokojenosti). I nyní mi je to mimochodem hází jako poslední. Nicméně DeDeron ve fóru pod článkem píše v rámci svého tvrzení, že "NV už to opravila nejnovějšími ovladači, vyšly včera nebo předevčírem ..." to jsou tyhle 416? Fakt se mi nechce jako DDebilovi (pardon překlep ;))) zkoušet zase tyhle...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nie. Nemyslel tieto. Tie, ktoré mali zniživať rýchlosť mali číslo 411.63. To boli prvé ovládače s podporou RTX grafík. Následne vyšli ovládače 411.70, o ktorých DD písal, že už spomínaný problém opravujú. Aktuálne ovládače 416.16 majú prinášať nejakú podporu pre nový update Windows 10. Okrem toho celý ten akože problém bol len obyčajný hoax. Niekde boli FPS nižšie o 3, maximálne tuším o 5 FPS, inde čo som čítak boli zasa vyššie ako predtým. Po vydaní 411.70 sa vrátili aj u tých nižších FPS na tie predchádzajúce. Väčšinou ale boli odchýlky v rámci chyby merania. To len exoti ako Stach a Belka z toho zasa urobili kauzu a konšpiráciu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dík, já jsem si o tom cosi podobného myslel. Ale je fakt, že jsem u těch 411 narazil v Rise of the Tomb Raider (jedu sérii znova, abych si to připomněl před posledním dílem) na nepříjemný efekt, v "ruské základně" občas problikne monitor (efekt jako by někdo fotil s bleskem), což se starými drivery nedělalo. Inu, vím co s tím ;)
Mimochodem, dělá ještě vůbec někdo srandičky tohoto kalibru ?
https://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/26224-zvysuji-nove-ovl...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak když to tu tak vidím, tak bych chtěl všem DDebilům (zase asi blbne klávesnice, fakt nevím co to je... ;)) poděkovat mínusy pro mou osobu, za tu sice provokativní, leč celkově nevinnou otázku a popsání mých osobních zkušeností s ovladači 411.70.
Nicméně nechápu, proč je *kdokoliv* dává těm, co mi ni odpovídají.
Budiž...
Já osobně musím říct ovladačům 411.70 pro W7 x64 sbohem, neb chybek jsem v nich krom blikání v RotTR *pro své specifické využití* našel více. Jednou z nich vás pobavím. Dodneška miluju a občas zapařím realtimovku Star Trek Armada 1 (2001 ;))) Při použití těchto driverů dojde bez jiného důvodu (!!!) k celkovému zpomalení hry o cirka 80% (nehratelné). Po návratu k původnímu ovladači 397.64 bez jakéhokoli jiného zásahu do čehokoli - no problemo... Stejně tak ustalo i to blikání v RotTRu.

PS : Ano původně jsem psal o 382.cosi - mylná informace z mé strany, nechtělo se mi to hledat a pálil jsem od boku. Sorry...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Niektorí ludia dávajú mínusky iba podľa mena. To vidím aj na sebe a tiež vidím aj to, že po zapojení istých ludí do diskusie mám hneď mínusky na každom mojom príspevku. Takže by som si to nevšímal. Mínusky tu nikomu nedávam. Raz za uhorský rok dám jednu pod drzý a hlúpy príspevok, ale normálne toto neriešim. To, že si tu niekto takto vybíja komplexy je iba jeho problém. BTW. skúšal si posledný ovládač 416.16?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně jsem ti dal + a ještě jednou díky, neb tvá odpověď na můj dotaz byla prostě logická a dává smysl. Jinak ten 416.16 jsem netestoval, neb když jsem to (včera) zkoušel, byl dostupný pro W10 x64 a nikoli pro W7 x64 které používám. Tam byla dostupná ta 411.70, kterou jsem otestoval (neb byla dost chválena) a bohužel mě zklamala. Tudíž jsem se vrátil k osvědčenému, plně funkčnímu 397.64. Na doporučení sice dám, ale opravdu už nejsem z těch, kteří *v bláhové víře* mají pocit, že nové znamená lepší. I proto jsem se ptal, zda-li existují nadšenci (viz. ten odkaz z roku 2013), kteří testují, zda nové ovladače (alespoň celkově) přinášejí lepší výkon, než ty předchozí.
Tobě ještě jednou dík ! :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nie je za čo. Ja som prešiel na nové ovládače kvôli poslednej aktualizácii W10. Keďže našťastie nie som z tých, ktorí si dôležité údaje nechávajú v používateľských adresároch systémového disku, nemal som s touto aktualizáciou žiadny problém. Rozmýšľam totiž na RTX GPU pre ktoré je táto aktualizácia dôležitá, ale čakám na prvé testy RT a DLSS v reálnych hrách. Podľa totho uvidím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jsem to nekoumal ale poslednich par revizi mi nekde trochu blbne grafika (GTX 980) na ultra nastaveni.... asi se projevuje malo VRAM v kombinaci s SW bugem ...kdyz jsou narocne sceny na efekty tak mam na vetsi casti obrazovky obcas blackouty pres 60-90% plochy i nekolik vterin (tam kde je zrovna nejintenzivnejsi akce s vybuchy/ohni atd.)..uz to pomalu vypada na vymenu grafiky podpora slabne a HW uz je obstarozni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zatiaľ s GTX 1080 problém nemám. Len škoda, že mi výkonovo už nevyhovuje pre 4K. Inak by som neuvažoval na upgrade-om. A nechce sa mi čakať rok (možno aj dlhšie) na 7nm high-end, ktorý ktovie za akú cenu bude. Stále ale nie som rozhodnutý, predsa len je to príliš veľa peňazí do hračky, ktorú človek nepotrebuje pre život. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak preci jen ma o 4GB vic :) taky cekam na neco prevratneho ....na to ze si parkrat do mesice zahraji je to zbytecna raketa :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec toho trotla neřeš. Výkon byl nižší v jedné hře a to o 2 FPS. Když se to tam začalo řešit, tak přestal reagovat. Hlavně že si opět kopl.
Úplně stejně se vypařil z diskuze když se ho někdo dotazoval na recenzi RTX2080, tak tvrdil že už ji má, ale čeká na zprovoznění RT. Tak po něm chtěl někdo alespoň fotku s tou jeho trapnou kachnou, samozřejmě nereagoval. Žádnou kartu totiž ani neměl. No prostě trotl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

https://i.imgur.com/7ZGSEcM.png
AMD Announces Threadripper 2970WX and 2920X availability, Adds Dynamic Local Mode

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na tychto novych driveroch mi PUBG vzdy po par minutach hry spadol (RTX 2080)... na 411.70 bez problemov

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zas jedna dodrbana aktualizacia WIN10. Microsoft ju bol nuteny stiahnut, lebo mazala uzivatelom dokumenty...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nj kdyz uz musi mit dulezita nezalohovana data na systemovem disku a navic v systemovych slozkach a do toho jeste updatuji manualne tak se neni cemu divit :) jiste je to neprijemne ale cistokrevna blbost na strane uzivatele ;)(samozrejme je to chyba i na strane MS jen aby mne nekdo netahal za slovicka)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tome vy ste moudry jak poleno, aktualizace OS ktera si neni schopna ani zakladne zjistit zostavajici velikost prostoru na uloznem disku neni aktualizace ale ukazkova fraska, W10 jako celek je cely naprd a dalsi aktualizace resi a pridavaji jenom pitomosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

4 zarizeni a zadny problem data v poradku ... naopak jsem u W10 velmi spokojen s lepsim vyuzitim prostredku vc. vyrazne lepsi MT podporou a low lvl API atd. ..a pripada mi nelogicke bezduvodne na novy HW (Skylake a novejsi) instalovat stary OS pokud to neni vylozene nutne...
fraska je banda lidi co porad kope do cehokoliv co nemaji radi hlava nehlava a chytaji se kazde pidi kauzicky i kdyz se jich to nijak netyka ..
jako clovek co pracoval s linuxem bez GUI a Win 3.xx mohu "rici" ze dodnes jsem nepoznal zadny OS ktery by byl 100% a nemel zadny pruser ....ze ma nekdo spatnou osobni zkusenost respektuji ale na zaklade toho nelze generalizovat a ignorovat x stovek milionu uzivatelu kteri maji jinou zkusenost ...navic za vetsinu problemu v minulosti ve vetsine pripadu nemuze primarne vyvojar OS ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.