Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co pro vás chystáme: dvě nové verze Radeonu HD 7790

Jsem zvedav, osobne odhaduji rozdily mezi 1GB vs 2GB naprosto minimalni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

při takovém fullHD asi ano. Ale při vyšším rozlišení nebo při Crossfire by to smysl mělo.... otázka je, jestli by to GPU mělo na vyšší rozlišení dostatek výkonu a jestli by se vůbec Crossfire 2x 7790 2GB vyplatil....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rozdiel medzi 256 a 512 minimalny
rozdiel medzi 512 a 1gb minimalny
...
a potom po dvoch-troch rokoch, ejjjjjj mal som vziat tu vacsiu verziu.

Rada do zivota, vzdy berte viac gb, teraz je to nanic ale za naky cas sa to vrati.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Pokud pominu extrémy, jako před rokem lowendová oem Geforce 405 s 2GB VRAM a podobné excesy, tak se vyšší paměť vyplatí. Tedy vím, že kartu budu mít nějaký ten čas a dosavadní vývoj her se bude "sunout" stávajícím směrem - tj. port z konzole + pár efektů a případně textury s vyšším rozlišením, co právě tu paměť žerou.
Takhle jsem se svého času "napálil" s GF6800 se 128MB (vydržela si jen rok a upgrade na 6800U s 256M byl znatelný), nebo naposledy s GTX460 se 768MB, která sice výkonem stačila (dva roky a samozřejmě po OC), jenže jsem zjistil, že když si dám u novějších titulů textury na high, už je paměť plná a vyplatilo by si tehdy připlatit na 1GB verzi karty (a to nepoužívám AA, prostě jen mám rád ostrý obraz a co nejlepší textury už od dob UT99 s kompresí textur S3TC :)).
Proto mě taky někdy štvou "testy" her, kde projedou nastavení různých velikostí textur a zhodnotí to stylem, že na testovaných kartách je rozdíl 2-5 fps a tedy vliv nastavení na výkon je nulový, přičemž všechny karty mají v rámci doby adekvátní velikost paměti (to je dnes zatím stále onen 1GB)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

po 3 rokoch tu graficku kartu nezachrani ani dvojnasobna pamet (su k dispozicii ovela vyhodnejsie a vykonnejsie varianty)

ale zato si TERAZ priplatis za co mas TERAZ rozdiel minimalny -> pricom keby si si financie odlozil tak uz mas cast na nakup MODERNEJ AKTUALNEJ karty o tie 3 roky - a nie fnukat nad `dinosaurom`

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to sice ano, ale "teraz" už nemá cenu si kupovat kartu s 1GB ani na fullHD, prostě je to na hraně a bude to jen horší. Naopak připlácet si na 4GB+ už nemá ten smysl (jak píšeš), ale optimální varianta je teď karta s 2GB paměti a tam cenový rozdíl oproti 1GB není zase tak drastický (300 Kč u zelených, v červeném táboře to je o něco víc, což moc nechápu, ale to se počítám také samo doladí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hrajem osobne na 2560x1600 - aj na to ti 1 GB zarucene staci (vypocitaj si to)
podstatne su textury, tam sa `zeru` tie stovky MB - takze ano, ak si nahras nejaky fanuskovsky `hires texturepack` tak tu pamet navyse konecne snad nejak zuzitkujes...

otazne je, nakolko ma vyznam v standardnej hre extremne zvysovat rozlisenie textur (ak sa nezvysuje pouzite mnozstvo), kedze mas potom akurat sancu pri nejakom pohlade `som nacapeny ksichtom na stenu` konecne pri porovnavani snimkov najst nejaky rozdiel! (ze to nezbadas pocas dynamickeho pohybu hry je iste)

hry su logicky dnes (v lepsom pripade) optimalizovane na 1GB co sa textur tyka, nie je teda racionalne kupit nic navyse (ked tu kartu budes predavat za 2 roky tak bude rovnaka nizka cena, tu pamet si neprelozis na dalsiu kartu resp. ak by som chcel byt `hnidopich` tak este ta karta bude mat aj zbytocne o par wattow vyssiu spotrebu ;o)

nedavno som upgradoval a vychadza to napr. u kariet `zaklad` za 100 eur dalsich 20 az 30 za 2GB. Plus este DPH to je uz relativne dost mastny priplatok len za `cislo` -> ked uz, tak je potom lepsie za tie prachy kupit rychlejsiu kartu a zas len s 1GB

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.