Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CodeWeavers pracují na D3D 11 pro Wine, aby nové hry pod Linuxem vůbec běžely

Asi nepoviem nic nove, ale Skyrim bezi pod Wine uplne bez problemov vratane vacsiny modov.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

kedysi davno som mal Amigu, tiez som to tak bral, ze som bol rad za kazdu jednu hru prerobenu z pc
aj ked to bol shit

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak Bethesda a Blizzard pořád odolávají, ale díky lidem z CodeWeavers a dalšími vývojářům Wine to není taková hrůza. Nicméně nativní hra je nativní, tak snad se časem i tito dva dinosauři zlomí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bude to super, kdyz dodelaji podporu pro DX11, nicmene vsechny predchozi zpravy od lidi podilejicich se na Wine byly v tom smyslu, ze je jich malo, je to hrozne narocny a udelat to by trvalo 10 let, tedy dobu za kterou uz stejne DX11 budou naprosto neaktualni. Takze moc tomu neverim, proklamace je hezka vec, ale dokud nebudou aspon nejake vzorky, tak v to vubec nedoufam.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Chybějící Direct3D 11 kompatibilita je jen zrnkem v hoře problémů, které by měla Linuxová komunita rychle vyřešit pokud Linux mají vývojáři vnímat jako platformu hodnou primárního vývoje . A dokud se bude pouze emulovat a sem tam vznikne port z Windows , nikdy nepůjde o systém reálně konkurující Microsoftímu "standartu" ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Linuxova komunita tohle resit nebude, protoze vetsina z ni ma jine priority nez implementovat MS pseudostandardy, a na to mnozstvi potrebne prace je potreba vic nez par dobrovolniku. Nicmene Valve ma dost penez a vlivu, aby mohla SteamOS dotlacit do stavu primarni platformy, takze to zalezi na nich...

Nicmene i kdyz Valve zainvestuje do SteamOS, DirectX tam nikdy nebude, OpenGL + Vulcan nebo Mantle. Byli by totalni blazni poustet se do DirectX nad linuxem...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Obcas si rikam ze wine linuxu spise skodi. Cim vice je funkcni, tim mensi maji vyvojari duvod jej podporovat, protoze si to prece pusti ve wine. Takze ve vysledku jej ignoruji vice nez kdyby wine nebylo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono hlavne skodi, ze ho kazdy bere jako emulator. Prestoze zkratka wine znamena "wine is not emulator". Wine je knihovna funkci a hra napsana jako linuxova aplikace pouzivajici wine knihovnu by mohla byt zajimavy kompromis mezi "normalni" nativni linux aplikaci a windows aplikaci ktera nahodou chodi pod wine.

Na druhou stranu, vetsina vyvojaru - respektive jejich manazeru - linux ignoruje bez ohledu na wine, o kterem ostatne ani nevi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.