Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Top model šestijádra Coffee Lake dosahuje 4,3 GHz

Pripomínam jeden komentár z minulého týždňa :-)

wildhorse2k | před 6 dny
To je len obmedzenie koli TDP. Ale realne Coffelake ma bezat na vyzsich turbo frekvenciach nez 7700K. Overclock cez 5Ghz.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ale zlá slůvka! :-D
Všichni modří přece už dávno vědí, že vše co Intel činí, dobře činí. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

čuchám čuchám šedifku...

Takže tu máme "ulepený" šestijádro a potom všechno výš má pro jistotu z*urvenou cash architekturu tak, aby to bylo ve hrách a na doma fail (1 MB L2).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Áno v práci bežím s i7-7700K na 5GHz, dokonca aj v týchto horúčavách. A ani to cpu starostlivo neotestoval extrémny Alza overlocker Elkimo :))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to by me zajimalo co je to za praci ze tam zamestnanci koupi "K" i7 (ktera je navic orezana ) ..a jeste ji nechaji nostop bezet na 5Ghz ... to bych se uz ani nedivil kdyby to bylo v kombu s GTX 1080 Ti ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Takty su realne ale len pre early ESka, nie nutne finalne SKU. Preto v dokumente este vobec nie su ani nazvy procesorov. Podla informacii by mali byt takty este o nieco vyssie, takze pomaly s tymi nadpismi aby ste neboli za babrakov ked to tak nebude ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

na to že jde o dvě jádra víc než dřív tak penalizace pouhých 200Mhz je hodně pěkné. A i ty úsporné modely s 65W v singlu dodají vyšší výkon jak Ryzen. Nabídka pokrytá dobře, ovšem si za to nechají určitě dobře zaplatit...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak rychlejsi nez Ryzen 3 a 5 urcite :D. Ryzen 7 asi ale nedaji. Ta cena ale bude urcite vysoka...Intel standard.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to taky nemyslím, pouze v kategorii šestijader. Tam těch 65W na ty takty vypadá luxusně. Ale spíš mě zajímá model bez HT, ten by mohl být levnější. A šest plnohodnotných jader ještě postačí na roky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak pod to se taky klidne podepisu. 6 jader bez HT za rozumne prachy muze byt prevelice zajimave (at uz Intel a nebo AMD). Myslim (muj osobni nazor), ze casem se HT a SMT a obecne vice vlaken na jadro stanou zbytecne pro bezne uzivatele z duvodu Amdahl's law. Tento zakon mluvi o prinosu paralelizace a muze se stat, ze v celkovem vykonu bude lepsi N x silne jadro nez 2N x slabe (virtualni HT jadro).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak SMT v podání AMD nebyl zas tak špatný, jelikož šlo o hw implementaci se zdvojením některých prvků, jenže zazdila to nedodělaná architektura a vydávání za nativní osmijádro.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sestijadrove procesory Intel-u z generace Coffe Lake sou ale ze uplny nesmysl a jiz absolutne zbytecne/nepotrebne na trhu protoze meli byt v stredni tride jiz minimalne pred 3 lety:

"Protože už před časem unikl výkon níže taktovaného vzorku CF, který v Geekbench 4.1.0. dosahoval velmi podobných výsledků jako Ryzen 5 1600X, lze odhadovat, že finální Core i7-8700K, jehož základní takt bude o 15 % vyšší než u onoho testovaného vzorku, bude zhruba výkonem o těch 15 % výš nad zmíněným Ryzenem"

-a co jako? vezmu R5 1600X a dotaktuju ho na uroven nejvyssiho modelu CF, podstatni rozdil bude hlavne v tom ze zatim co sestijadrovy Ryzen ma sve jadra k IHS pajene u sestijaderneho CF budou ty jadra potrene tou humusackou nejlacinnejsi pastou + iGPU a tak se procesor bude zbytecne nahrivat a pri OC prehrivat, cili tech maximalnych Turbo taktu bude dosahovat o to mene, mechanismus Intel-u Speed Shift + Turbo Boost je velice citlivy na vysoke teploty.

Proste Intel zbytecne cpe sestijadro do mainstreamu kdyz si jiz lidi draze zaplatili za jeho pokurvená ctyrjadra 6700/7700K(orezany substrat, humus pasta + nasilna zamena socketu a cipsety ktere se lisi jenom ciselnym oznacenim)! ktere doted vznasel do vysin, dobre ze ne rovno do highendu pricem ta kurva dobre vedela ze tak neni a z lidi tak umele tahala miliony dolaru navic, ja znamemu delal herni masinu jiz v roce 2007! zalozenou na lidovem ctyrjadernym modelu Intel Core 2 Quad Q6600, tak kto si chce delat z nekoho kokota? no Intel z lidí.

Necht si rika kto co chce, vosmjadro melo byt davno v mainstreamu a za cenu 300€, jiz dnes tak ukazkove cini AMD Ryzen 7 1700 8core ktere stoji 338€, 6 jaderny CF jiste nepujde pod 300€!, cili tym padem je to cele nesmysl.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To vám tedy nevím, naopak je to zajímavé, protože to bude mít nižší spotřebu, lepší výkon v AVX2 a integrované GPU a navíc vysoké frekvence. Tohle vše Ryzen nemá, takže to celkem pořádně zatopí Ryzenu 5 1600X a možná i vyšším, hlavně v hrách i MT.

AMD by mělo vydat Zen+ na nějakém procesu co umožní vyšší frekvence.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasne, 8700K na vysoke frekvenci ten R5 1600X porazi ale za jakou cenu? +60%?
Pokud vememe ale cenove srovnatelne produkty, tak na tom je a i bude vyrazne lip.

Zen+ a nebo Zen2 urcite taky prijde. Urcite dojde k vylepseni celkoveho vykonu. Dnes je na tom AMD lip a vlastne Intel tu konkurenci jeste nevydal. Az ji vyda, tak pak muze reagovat (samozrejme, ze to nezvladne obratem). Dnesni stav, ale AMD resit nemusi, protoze si stoji dobre.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji shlédnout "bitvu" mezi Ryzen 5 1600 a i7-7800x:
https://www.youtube.com/watch?v=UfNMn7RWgLw

případně stačí přeskočit rovnou na:
https://youtu.be/UfNMn7RWgLw?t=925

Výsledek? V základu je Intel o pár % rychlejší v average, horší v 1% Min FPS, ale spotřeba je u Ryzenu o cca 20% menší!

Jde sice jen o jeden test, nicméně ve spektru všech her, je výkon poměrně u obou CPU vyrovnaný. Vzhledem ale k tomu, že Ryzen běží na daleko menších taktech v OC testech (4.0 GHz vs 4.7 GHz), Coffee Lake může tuto ztrátu klidně pouze dorovnávat...
Skylake-X se původně také tvářil, jak zatopí AMD... Nyní může Intel čekat leda tak na Coffee Lake a my můžeme doufat, že se podaří daleko více, než aktuální Skylaky - přeci jen, konkurence je zdravá, takže by zas AMD o to víc zabralo na Zenu 2.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Super odkaz... tak to je komedie, Intel se Skylake-X "dorovnal" výkon RyZenu, ale shora ))) Nová cache architektura, cena a spotřeba fail... a vzhledem k tomu chlazení, co u toho 7800X použil, a že to dalo jen 4,7 GHz, je to jasná šedivka.

Takže kdo chce v současné chvíli kvůli tvorbě obsahu nebo vlastně jákékoli jiné práci slušnej procák, kterej by zároveň dostatečně dobře zvládal i hry, musí se poohlédnout u AMD - a za zbytek peněz může jet třeba na týden do Alp all inclusive.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je totalni bomba.

Jestli to šestijádro Coffee Lake bude za stejnou cenu jako RyZen 5 1600X, tak to AMD totalne pohrbi. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně aby to pohřbilo tebe, ať už je tady klid.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, nebude. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pohrbilo by to kdyby to bylo za cenu R5 1600 protoze musime srovnavat otevrena jadra. At to Intel udela. Zakaznici budou spokojeni.
Dnes prodava 4 jadra za cenu 8 jader konkurence. Nejak se mi nezda, ze bude ochotny udelat tak brutalni "slevy".

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, pochopil aspon jeden fanousek AMD tu ironii? Nebo uz se tu zabehlo, ze Redmarx proste vzdy pise proti AMD? :-)

---

Ono je preci jedno jestli by to teoreticky bylo za cenu R5 1600 nebo R5 1600X, jde preci o to, ze pokud si Intel dal maluje sve sny a v nich soucasne ceny, tak zadny svepravny clovek nemuze koupit nejaky Kafe, kdyz ma moznost mit za urcitou cenu naprost skvely sestijadro R5 1600X. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono u, například, Much Doge lze poznat, kdy to myslí vážně a kdy je potřeba brát jeho komentáře s nadhledem. Alespoň pro místního. Náhodného kolemjdoucího zmate pravděpodobně skvěle.

Přemýšlet o takovýchto "možnostech" u tvých komentářů by bylo (s ohledem na snad 99,8 % z nich) mnohem složitější. Lze argumentovat, že by to byla ztráta času.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim teda, ale mne tam nic k premysleni neprijde:

Pokud bude sestijadro od Intelu za cenu sestijadra od AMD, tak z ohledem na malinko vyssi vykon v singlethread, jak se pise v clanku, by to byla bomba.
Nic nelogickeho a kazdy soudny clovek musi uznat, ze by to tak bylo.

Ironie jasne v tom, ze nikdo z nas tady asi moc neveri, ze se Intel probudil ze snu a nadale bude nasazovat totalne premrsteny ceny, ktere vykonu procesoru konkurence absolutne neodpovidaji.

Psal jsem to uz v jinym komentari k clanku, AMD i ted muze tezko konkurovat Pentiu G4560, pokud ho teda Intel nezdrazi jeste vic. Stejne tak stale vyborna volba pro ciste herni PC je i i7-7700K. U tehlech dvou procaku ma Intel nasazenou konkurencni cenu, u vsech ostatnich procaku je nesmysl ted kupovat Intel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

G4560 nema dnes konkurenci od AMD Ryzen. Ryzen 3 bude drazsi a vyrazne vykonejsi. Jedine snad 4 jadrove excavator APU za podobne penize (AMD A10-7800 napriklad). Tam by se o tom dalo mluvit.

I tady mi prijde AMD nabidka konkurenceschopna. Sice ne az tak single thread, ale multicore rozhodne.

i7-7700K je dnes na stare hry dobra. V novych uz se vice jader hodi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přečti si po sobě první větu a znova a znova a nic, viď? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No fajn, už se 15 let těším, kdy konečně Intel začne dělat ta 10GHz CPU, co plánoval s P4 a on furt nic:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.