Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel pro Coffee Lake slibuje o 11 % vyšší výkon na jádro; neříká, kde ho vezme

Slibem nezarmoutíš.

Bude to podobne jako narust vykonu Skylake - Kaby Lake, narost o vyssi frekvenci a nic vic. Stejne si Intel vycucal z prstu i narust vykonu v generaci Coffee Lake o vic nez je narust jader.

Osobne me zajima hlavne vykon i7-7700K 4C/8T vs vykon i5-8400 a i5-8600K oboji 6C/6T. Ja jsem presvedcen, ze 8400 tu starou i7 neda ani omylem vzhledem k nizkym frekvencim a 8600K to bude jak v cem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

7700K si představ jako 5-ti jádro bez HT a máš odpověď (u her).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A teď si představte velký pestrobarevný balón.
Úplně ten výkon s přesností na desítky procent cítím.
Představte si, vynásobte, derivujte ... a +/-, metr sem metr tam, zaokrouhleně, bajvočko, ťip ťop to máte úplně přesně.

Protože my víme, v IT nikoho nezajíma nic na FPS přesně, ono stačí vědět jen pro představu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vsadíš se?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsadíš še, že se nevsadím?
1v1 jungle, noob?
Kde jsme, ve školce?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pod čarou.
*+11% v Cinebench.
Vždyť to za ty Haswell, Broadwell, Skylake, Kaby Lake známe :-D

Edit: Jak píše Redmarx, oni ty nové CPU budou mít sice více jader, ale nejspíš poměrově nižší takty, takže v 99% aplikací to bude furt buřt.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Coffe Lake je zcela zbytecny produkt, vytecny Ryzen 5 1600X stoji jiz peknych 260€, zaklad ma 3.6, turbo na 4.0GHz, jak chce prosim tomuto Intel konkurovat a navic ve sve HEDT tride uz 6 jadro davno ma, je nim model Core i7 7800X za prodrazenych 420€ + musite u Intel-u ratat s tim ze socket meni jako rozky, ponozky.

Secteno, potrzeno, 6-jadro CfL je ciry nesmysl, Intel mel pro HEDT vydat jenom 10 az 18 jadrove modely, takhle si nasral do HEDT 4, 6, 8 az 18 jaderne, navic Kaby Lake X 4 jadro nejde v kazde zakladni desce, no je to jednoduse bordel, pruser a jeste prodrazene, produkty se prikrivaj, sou oklestene a nepajene, humus.

Dnes ma jedine normalne oznacene a zatridene procesory AMD.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt, že Intel začal mít v tom značení CPU pěknej nepořádek a málo kdo se v tom vyzná - koncový uživatel určitě nee.
Ale pořád má nejvýkonější CPU na hry - jasně, zase BFU a myslím, že 90% zkušených nepozná, jestli hra běží na i7-7700k nebo na R5 1600, když budou vedle sebe, ale jsou tací, co chtějí max. výkon za každou cenu a pro ty je Intel jak dělanej. To, že si zbytečně připlatí neřeší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Koncovy uzivatel urcite ano, znaceni Intelu neni neprehledne:

Pentium, Core i3, Core i5 a nejlepsi a nejdrazsi Core i7. Nevim v cem je to neprehledne.

Malinko se to asi zamota s prichodem Coffee Lake, protoze predpokladam, ze jeste nejakou dobu se bude prodavat i Kaby Lake a jak jiz jsem zde poznamenal, neni zrejme jak si bude stat i7-7700K proti i5-8600K, asi bude vyhodnejsi koupit i5-8600K, ale kdo vi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, jeste jsem chtel dodat, ze pokud myslis na HEDT Skylake-X a Kaby Lake-X, tak koncak vyjma hightech fans o tom nic vedet nebude a neni to ani pro nej urcene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejsem dokonalej, ale o procesorech něco trochu vím a po pravdě sám v tom mám guláš.
Jasně i3 i5 a i7 ty základní jsou v pohodě, ale je tu moc Lake-ů a do toho X a už se v tom ztrácím.
Je fakt, že když člověk chce, tak si info najde, ale zamotaný to je.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Ale pořád má nejvýkonější CPU na hry"

....bych s dovolenim upravil na: Ale pořád má nejvýkonější CPU na hry prave ted a mozna na rok dopredu.

Az zacnou ve vetsich poctech prichazet DX12/Vulkan hry (mozna uz pristi rok), tak bude vsem par % single-core vykonu navic platnych, jak mrtvemu zimnik, padz potom se teprve zjisti, ze cim vic jader/vlaken, tim vic Adidas(tm).

Takze pokud soudny clovek premysli trochu dobudoucna, je mu nekolik % navic single-core vykonu dnes asi jedno (pri koupi noveho zeleza)...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja stale zivim nadej, ze najvyssi model 8700K bude po delide rovnaky single-thread trhak ako 7700K. Dnes uz sa vie, ze cena bude iba o 4,5% vyssia (guru3d), ale dostanes o 50% viac jadier.
Coffee lake nie je pre mna nezmyselny procak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, ze je to bude rada CPU od Intelu, ktere po dlouhe dobe konecne prinese pozitivni zmenu a vykon navic. Zajimave ale budou opravdu frekvence, pokud se Intel bude drzet toho TDP, protoze ty by meli jit dolu, kdyz se to srovna s Kaby Lake. Ale treba to Intel nejak poresil...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ako u AMD, ale u Intelu TPD nie je ziadny strop, za ktory sa neda ist. Ja zo svojeho i5-4690K, ktory ma rating 88W viem vytiahnut aj 150W so spravnym benchom.
Intel CPU turbo boost nie je ako nvidia powerlimit, na ktory ked narazis, tak koniec. Ak dokazes Intel uchladit, taktujes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave naopak, Coffe bude po dlhej dobe palba, myslim, ze vo vacsine situacii bude 8700K atakovat Ryzen 1800X, v single ho bude zabijat hlboko do zeme. Cenovo +- na urovni dnesnych Kaby. Plus prinos v kazdom segmente vratane Pentii.

Sumasumarum, kup si ten svoj rezen a nespamuj diskusie svojim fantasmagoriami.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zklidněte hormon...
Miluju ty vyjádření "zabije ho hlboko do zeme" a rozdíl nakonec bude kolem 10-15%, to je fakt hlboko jako prase :oD Cenově oproti R5 1600 bude dvojnásobný, takže i kdyby o 20% výkonější, ale o 100% dražší. Asi tak.
Netvrdím, že lidi 8700K kupovat nebudou, ale žádné zabíjení hlboko do zeme nebude.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

8700K 6c/12t bude v multithreade atakovat 1800X 8c/16t (v single Intel rozoberie Ryzen ako Chaplin hodinky), take su predpoklady a ak sa naplnia tak to bude palba a rozhodne lepsia volba, cenovo by mali byt blizko, Intel mozno dokonca lacnejsi, 1600 sa na 8700K nebude hrabat, tym netvrdim, ze aktualne nie je 1600 dobrou volbou do univerazalneho PC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

> v single Intel rozoberie Ryzen ako Chaplin hodinky

LOL. Jop to urcite, zvlast kdyz tam opet da pastu sedivku :)))))) ale aby jste nemel spatny dojem, vase masturbace me bavi, klidne pokracujte dal

> take su predpoklady

Obavam se ze si mylite osobni fantasy s realitou, co mate dalsiho

> Intel mozno dokonca lacnejsi

L M A O vy jste si dnes vzal neco kvalitniho, a jak koukam uz to zabira..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ako suvisi singlethread vykon s pastou sedivkou? Uz Kaby zvlada vysoke takty, Coffe by mal byt na tom este lepsie, v single je stale lepsi aj Kaby. To su predpoklady renomovanych webov a k realite maju blizko, vysokotaktovana i7 Coffe 6c/12t by nemala mat problem rozdupat 1800X 8c/16t. Co je na tom nepochopitelne? 1800X stoji cca 470 EUR, je realne, ze 8700K bude pod touto cenou.

Takze chce to trosku uvazovat a nespamovat nezmyslamy. Sice tu na diit podobne ako na iDDiotskej stranke odvedla je problem najst v diskusiach nieco konstruktivne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas, ved je to primitiv. K diskusii je potreba 2 ludi rovnakej intelektualnej urovne. V diskusii s hlupakom vzdy vyhrava hlupak....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, clovek, ktery zacne pouzivat pojmy typu "rozdupat" a "zadupat do zeme".. o jeho prirozene inteligenci mam dost pochyby ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám pocit, že Rajnoha je emocionálně "nestálý" a výbušný, to je pro objektivní zhodnocení produktu smrtelná kombinace

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Takze chce to trosku uvazovat a nespamovat nezmyslamy. Sice tu na diit podobne ako na iDDiotskej stranke odvedla je problem najst v diskusiach nieco konstruktivne."

Jediný kdo tu spamuje jste Vy, pane Rajnoha!
Intel má dobré cpu a nemá zapotřebí aby ho obhajoval fanatik, který nenávidí vše od AMD (ano, pamatuji si Vás).
Ryzen rozvířil stojaté vody a je to jedině dobře, je vidět, že Intel znervózněl, takže uvidíme jak Coffelake dopadne, SkylakeX se moc nepovedl.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

== obsah odstraněn redakcí, příště bez osobních invektiv ==

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vas komentar byl opravdu konstrukntivni :D
Kdyz by jste mimo toho prohlaseni, prinesl aspon nejaky technicky argument, tak by Vas prispevek aspon mel vetsi hodnotu, nez vykrik do tmy...
ps: doufam, ze ty tenchnicke argumenty budou trochu solidnejsiho charakteru nez Vase prispevky na tema vykonu notebooovych chipu a jejich srovnani s Visherou...coz bylo teda dobre blato

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

== obsah odstraněn redakcí, příště bez osobních invektiv ==

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"ze vo vacsine situacii bude 8700K atakovat Ryzen 1800X"

A proč porovnávat s cenově nezajímavým 1800X?

"v single ho bude zabijat hlboko do zeme."

Kde "zabíjet hluboko do země" = "překonat o 10-15%"?

Zákazníci Intelu teď mohou poděkovat AMD, že jim to jejich "chci, aby AMD dělalo lepší procesory, abych si mohl levněji koupit Intel" konečně vyšlo. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslis se, Coffee Lake je dalsi generace po Kaby Lake a ten se prodaval dobre, stejne tak se bude prodavat Coffee Lake, bezne uzivatele zajima Core i5, Core i7 a budou to samozrejme cenove porovnavat s RyZenem, nejake HEDT absolutni nezajem mimo hightech fans a produkcni firemni sferu.

Je na Intelu, aby nasadil ceny konkurencni k RyZenu, pokud to udela, bude to trhak, pokud ne, jeho boj.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Kaby Lake a ten se prodaval dobre" - zdroj?
Chapu treba Kaby i5, ta je dobra, ale 7700k nenabizi vubec nic v porovnani s predchozi 6700k, nebo 4790k.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyšší výkon lepší podpora HEVC/VP9 a DRM atd. normálně uvažující jedinec který chce koupit PC dá přednost Kaby či RYZENU před skylake...pokud tedy nemá specifické omezení kvůli kterým musí koupit starší generaci

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Intel má dvě možnosti a obě jsou pro něj špatné. Vydá fakt dobrý CPU, který bude dobrý konkurent Ryzenu a tím udělá ze svojí HEDT platformy zombie. Vydá špatný CPU a jeho zvláštní-šedivkový-nenažraný highend zůstane při životě.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ako moze 6C konkurovat 10+C Skylake-X?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi mel na mysli Kaby Lake-X, vubec jsem vznik tohoto HEDT neHEDT nepobral, bylo od zacatku jasne, ze je to na hovno.

Jinak myslim, ze Coffee Lake bude dobry a nezle uvazovat o HEDT jako o konkurenci, je treba si uvedomit, ze bezneho koncaka to absolutne nezajima, uvazuje jestli koupit Core i5 nebo Core i7 nebo RyZen. Nic jineho.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Skylake-X začíná na šesti, pokračuje přes osm a končí na deseti jádrech. Je to dočasné, ale to je jedno, protože tyhle modely budou nejprodávanější. No a těm by mainstream šestijádro s možností 5 GHz za nižší cenu konkurovalo dobře. Bez pasty šedivky nic nereálného, ale...

No a když odpovím přímo na tvojí otázku: Stejně jako čtyřjádrový i7 7700K konkuroval/konkuruje osmijádru Ryzen. Blbě, ale přece:). A to jsou ceny základních desek té i7 celkem srovnatelné s AM4. Narozdíl od 2066.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze i7-7700K je nejlepsi herni procesor, tak proc by nekonkuroval. S i7-8700K posune Intel konkurenci RyZenu i k lidem, kteri vyslovene jen nehraji, ale maji pocitace na nejakou praci i na to hrani a dnes volili RyZen 7. Samozrejme je tam ten predpoklad zachovani cen nebo jen velmi mirneho navyseni.

Skylake-X naopak vubec RyZenu nekonkuruje a na hry dobry neni, spis je to konkurent pro TRipper, ikdyz je otazka, zda je to vyrovnany konkurent, ale to tu ted nechci rozebirat.

Asi mas pravdu, ze i7-8700K ovlivni prodeje Skylake-X 6C, ale co jineho ma Intel delat, kdyz by neudelal nic, tak mu lidi budou utikat k RyZen 7 a to je jiste pro Intel horsi varianta nez si konkurovat do vlastnich rad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skylake 7800 je docela nepodarene CPU uz tak (vzhledem k predchozi generaci) a konkurenci AMD. S prichodem nove 8xxx rady bude temer neprodejne...snad s nejakou vyjimkou potreby par PCI linek navic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja to nerozporuju, rikam, ze Coffee Lake je pro Intel nutnost a jako nutne vidim, aby udrzel i ceny na stejnych polozkach jako predchozi min jadrove i7, i5, i3. Potom bude mit Intel konecne konkurenci pro RyZen.

HEDT ma sveho konkurenta v TRipperu a oboji je spis pro pracovni stanice nez do domacnosti na hry, co je vyhodnejsi, at uz si zhodnoti zajemci, ja takovym nejsem. Pokud se rozhodnu pro upgrade, budu vybirat z dvojice Coffee Lake a RyZen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim se da souhlasit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No doufejme ze to nebude zase fail jako u nynejsi sedme generace... Vcera jsem se dokopal po dlouhe dobe se kouknout, cim bych vyupgradoval me malicke HTPC s Athlonem 5350 ktere uz nema HW podporu dekodovani 4K ale jinak plne dostacujici masinka na filmy a TV (DVB-S2) plus Steam in home streming pareni...
Intel nove i3 7100T ma jen na 35W s plnou podporou 4K vcetne ficur jako HDR a podobne kraviny ale hlavne podpora 3D videa pro projektor coz je u integrovanych VGA v nizsich verzich intelu dosti orisek... SUPERRR sic procesor me bude stat jako deska a APU od AMD ale skvele!! Pak jsem zcela bez pochopeni narazil na zasadni FAIL cele teto nove platformy... PROSTE Intel :( ... Stejne jako jeho uzasne nezrave pentium procesory pod 10W, nemaji podporu pro 3D video a jine, tak i u procesoru ktere se chvastaji PLNOU PODPOROU UHD (coz je jediny upgrade oproti predchozi generaci), nemaji desky s HDMI 2.0... Vsechny maji jen 1.4a takze UHD dostanete ven max v UHD/30Hz a tot vse... Sbohem satecek... Takze dekuju ale opet usetrim a holt si pockam s cim opet vyjde AMD a jaky low power APU udela... Budu se modlit... Intel at si opet skoci do zdi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.