Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Coffee Lake skrývá pastu šedivku a ~150 mm² křemíku

> prodeje levnějších modelů řady HEDT,

Mozna by meli HEDT prejmenovat, kdyz uz tam cpou pomalu Pentia tak moc high-end to neni :) co treba AEDT - Any End Desktop ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Najlepsi procesor pre domacich pouzivatelov. Vysoky single thread vykon, a velmi dobry multi-thread. Na hry dobry ako 7700K ale s vecsou rezervou vykonu. Taktuje sa vyborne. S dostupnostou bude asi problem pretoze o nich bude velky zaujem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ešte donedávna boli viac ako 4 jadrá v desktope úplne zbytočné. :D Navyše tá cena sa mi nezdá ako najlepšia.

Skôr si myslím, že oveľa lepšia voľba bude nejaké štvorjadrové i3 (možno Pentium) za $120.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Neviem kde zijes ty ale domaci pouzivatelia v mojom okoli pouzivaju casto notebooky a PC, kde je len vynimocne i5 alebo nieco lepsie(maju ich v podstate len hraci).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Problém je že kvůli Ryzenu uspíšily vydání o půl roku. Proto nejsou desky jiné než Z370 a nejsou na skladě.A nechtěli ho uvádět v době kdy bude vycházet Refresh Zenu že by?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímat to bude ty, co staví nové PC, musíte totiž vysolit šušníky i za novou desku, pokud máte Z170/Z270, tak moc nadšení nebudete.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chcete asi říct pro hráče, protože pro typického (doslova) domácího uživatele to není až tak zajímavý procesor.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavější pro hráče je spíš ta šestijádrová Kčková i5, protože je levnější a poslouží také skvěle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Od včerejška koukám, kdy a v jakém duchu se tu objeví první zpráva o testech Coffee Lake, ale tohle jsem fakt nečekal, to mě rozsekalo. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak dle očekávání je i7-8700K rychlejší než Ryzen 7 1700X, ale relativně zanedbatelně, je to dané tím, že má lehce vyšší IPC a také frekvence všech jader je typicky o 900-1000MHz vyšší než u Ryzenu a to se musí projevit. Co jsem zatím koukal, Covfefe Lake má celkem masakr teploty a bez vodníka si člověk nezatočí.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě zatočí, ale musí se to delidovat něčím kvalitním, vůbec nechápu, že tam tu pastu na bázi štuku ještě dávají. A teď jsem si vzpomněl na to Intel forum, že se Intelákům přehřívá procesor po přetakování a throtluje (samozřejmě i s kvalitním chlazením). Intel odpovědel: netaktujte :D.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

:-DD

Tak to mi přijde přijatelnější už raději ten vodník než delid. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo obojí a nazdar :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Java běhá dobře na Coffee Lake? Kdo by to byl řekl... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se kouknul dneska k vám na PCT a nerozsekalo mě vůbec nic. Je dobré vědět, že u vás jedete stále ty stejně cinklé testy jako obvykle. :-) Stačí ubrat Obrovskou konstantu a člověk hned ví, jak to v reálu vypadá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem to četl, Obr je skutečný mistr psaného slova pokud jste ujetý na romány či beletrii. "Ryzen odsouvá na druhou kolej". Píše si to jak se mu to hodí nehledě na to, že psal, že Ryzen je spíše zklamání, pak že je to vcelku překvapení i pro něj a nakonec je dá na druhou kolej, články jsou plné emocí (a zřejmě špatně potlačených mindráků) a emoce patří do výtvarného umění a hudby na psaní odborných článků se to nehodí. Božíčku, ještě že nepíše o rybaření :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nejake shrnuti vykonu tady ale byt melo...tohle je dost hloupy, ze tu neni ani plk napsany a je tu misto toho "delid"..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tiše předpokládám, že No-X pracuje na nějakém obsáhlejším shrnutí, jak je tady zvykem (a přidanou hodnotou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelze předpokládat, že se No-X, nebo kdokoliv jiný bude věnovat svůj čas procesorům Coffee Lake v náročném porovnání. Maximálně 3 - 4 benchmarky, povrchně 3 - 4 programy a nějaké to kopnutí.

Informativně - výsledky Adobe už jsou venku:

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-1-1-CPU-Per...

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/After-Effects-CC-2017-2-CPU-P...

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Lightroom-CC-2015-12-CPU-Perf...

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CC-2017-1-2-CPU-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, tak jsem si prosel ty grafy a mel bych par poznamek.
Prvni je asi ta, ze 8700k vychazi podle tech grafu celkove o poznani (15-20%) lepe nez 1800x, coz se vzhledem k 'adobe' dalo ocekavat.S jednou vyjimku Cinema 4D (pocitano ze souhrnych grafu), kde 1800x ma 21% naskok a Premiera je vicemene remiza (krome warp).
Nicmene, celkem jsem byl prekvapeny, ze oproti 7700k si 1800x nevedlo vubec spatne i pres nizsi frekvence. Ty rozdily v souhrnych grafech jsou vicemene s jednou vyjimkou do 10%.V Premiere je pak naopak 1800x lepsi o 30%, coz uz se celkem pocita.
Nakolik to v realu hraje roli, zavisi asi od toho, kolik toho clovek dela a ktere z toho jsou nejnarocnejsi operace na cas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, proto nemám rád obecné, respektive souhrnné grafy. S otázkami na Cinema 4D poradí Pavel Zoch, občas sem chodí. Nejsem kompetentní mluvit o SW, který neznám.

Premiere Pro je zvláštní případ a nechápu (psal jsem to už v diskuzi u GTX1070Ti) proč se do testů zahrnují Render Previews, Timeline ... které v praxi stejně akceleruje grafická karta. Ryzen 7 jsou výborné procesory a Premiere Pro jim svědčí. Obecně střih videa patří, což dokládají i výsledky z Vegas 12 a 13 Pro, kde mělo FX-8350 navrch před Haswell/Refresh i7-4790k a šlapal na paty i Skylake.

Výsledky Ryzen 7 1800X nejsou překvapivé, proto také vedou v nástrojích, které používají 6 vláken (jader). SMT je zkrátka lepší, než Intel HT s TSX-NI. O tom žádná. Problém 1800X byla cena, stál a stále stojí více, než 7700k, která je většině funkcí lepší (2 - 4 vlákna). Když Ryzen 7, tak jedině 1700X. Není drahý a sheduler nebojuje s TDP jako 1700.

Správně, přesně to říkám celou dobu. I když si mnozí myslí opak. Nehaním AMD, nýbrž říkám, že v reálném světě, ať už je produkční SW jakkoliv špatný, prostě většinou vyhrává Intel. Bohužel. No Coffee Lake se trefilo přesně a z toho vyplývají následky. Nikomu se nebude chtít investovat do optimalizací a přepracování software.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Nikomu se nebude chtít investovat do optimalizací a přepracování software."

Ty optimalizace a přepracování si můžeš vložit do množiny „vývoj". Do vývoje SW se občas investuje:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedině v případě, že "vývojem a investicemi" myslíš nakoupení licencí knihoven od Indických, nebo Čínských společností, nový šik oblek pro epochální prezentaci epických změn a významné vylepšení ceny. Občas, nebo většinou nejlevnější způsob při nakládání se zákazníkem - rukojmím :-) Také se tomu říká Rent-seeking.

Myslel jsem kompletně předělat archaická jádra programů, v podstatě začít znovu a lépe, bez kostlivců ve skříních, kteří programátory neustále straší. Stručně řečeno nastartovat změny a vývoj. Někam se posunout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to fantastický procesor. Podle testů je 4,8GHz na def. voltáži v podstatě zaručená věc. Někteří doporučují pro tuto frekvenci undervolting, tím se ušetří na chlazení. Na této frekvenci v multicore dorovnává přetaktovaný 1800X a v singlecore až hexacore (což je, přiznejme si to, stav, ve kterém bude po naprostou většinu času v domácím/herním PC) ho překonává rozdílem třídy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj , a spotrebou rozdilem elektrarny :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když se nesahá na napětí, tak právě není spotřeba takovým problémem. Proto jsem záměrně zmiňoval 4,8GHz a ne 5,3GHz na které se dá dostat s +0,2V a velkým vodníkem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se nesaha na napeti, stoupa spotreba "jenom" linearne s frekvenci. Takze pak zalezi z jakeho taktu to zkousite dat na tech 4.8, pokud z 3.7 tak to je zhruba tech +30% navic frekvence i spotreby.

Takze shrnuto - ST vykon parada, MT vykon nic moc na tu spotrebu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ve skutecnosti spotreba nestoupa linearne ale daleko rychleji.. Bonusove je TDP 95W udavanych intelem celkem pohadkova hodnota s realnou spotrebou v zatezi o 50-60W vetsi:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lineárně se dá stoupat libovolně rychle. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by me zajimalo, jak si predstavujete takovy tridni rozdil? Je to znacne nejasna a subjektivni jednotka.

Jako jestli Coffe bydli jen v palacich a Ryzen ve slumench, nebo tridni rozdil je o 21.33% vetsi vykon a vice, nebo jak?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vtipné :) Rozdíl je 25 %, v některém testu více, v některém méně. Singlethread CB15 u 8700K@4.8GHz je 209 a X1800@4.1GHz je 165. U her je samozřejmě rozdíl podstatně menší protože tam je v reálných podmínkach bottleneck na grafické kartě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomel jste ale zminit, ze v CB15 v MT, pak ale R7 to Kafe zase o tridu predci a Kafe nestiha.
Je to jako vzdycky, covek si vybira priklady, ktere mu vyhovuji ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

O MT jsem samozřejmě psal akorát je někdo líný číst nebo se sám podívat na nějaké benchmarky, pak by neplácal takové bludy. OC 8700k je v MT na úrovni OC X1800+, v některých testech lépe, v některých hůře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem nevedel, tak ze vy tvrdite 8700k OC dava 1800 bodu v CB15?
To jste mel ten cpu na kolika, na 5.30Ghz? lol

Verim, ze toto bude bude naprosto bezne OC, ktere si bezny uzivatel dopreje ;) lol

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

O jaké třídě je řeč?

Edit: Nadřečník už mě předběhl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..a jeste si ho tak moci nekde normalne koupit ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady neni se o cem bavit, tohle je nejlepsi herni procesor. Na druhou stranu snad vyjma GTX1080Ti zadna jina grafika takto vykonny procesor nepotrebuje, GTX1080 i RX Vega 64 uzivi i slabsi procaky, at uz i7-7700K nebo R7 1800X.
Vykonejsi grafiky od AMD ovsem budou nejdrive za rok a NVidia se chysta uvest snad Voltu nekdy na jare, ale porad je to za dlouho a tou dobou tu bude i RyZen+, ktery muze ztratu minimalne dorovnat.

Takze, pokud zrovna stavite nove PC, tak jasne i7-8700K bude bomba, pokud chcete upgradovat, tak ted nema smysl, pockal bych az po novem roce az bude RyZen+ a bude se blizit vydani Volta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podľa testov je ku GTX 1080 Ti lepšie i7-6800K ako i7-6700 (asi K), takže i5-8600K, alebo i7-8700K by mal mať zmysel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vsak kazdy zapareny intelak tvrdil ze viac ako 4 jadra niesu potrebne ?!
Tak toto je naco komu. Ze 6/12 na desktop. Naco vam to je!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

+1+1+1+1+1+1+...
:))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na prerabanie videí s fHD a vyššími rozlišeniami do h265. Na C2Q to trvá aj 24h, na i7-8700K snáď pod 6 ak nie pod 4

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nezbývá nic jiného, než prohlásit šestku za novou čtyřku. Pak bude argumentace pěkně konzistentní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

bager - tak se podívej na testy ve hrách. 4/8 vláken bude dlouho dostatečných a dávat podobný výkon jako 6/12 vláken. To už se ukázalo v porovnání s Ryzen, kdy bylo 7700K stále lepší volbou. Nové procesory teď dorovnali výkon v MT a mají rezervu do budoucna, kdyby se čirou náhodou začalo smysluplně programovat na více jader. A to za podobnou cenu. Takže tvrzení je pořád správné a tvoje frustrace z nových procesorů Intelu je očividná. Karta se opět začíná obracet. Docela rád bych na tomto webu viděl občas uznání i něčeho co není od AMD.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

+1+1+1+1+1+1+...
:))

Ovšemže nyní přijde záplava her optimalizovaných pro masívní MT, tak jako už pátým rokem čekáme záplavu DX12 her. Ach ti líní programátoři... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@toma .. Sorry, ale tvoje reakce je dost mimo. Je to presne opacne nez se tu snazis vsugerovat. Dobre si pamatuji, co se stalo v dobe vydani Ryzenu, jak tady tak jinde na webech najednou bylo vsechno co ma vic jak 4 jadra zbytecny (rozumej, protoze jej melo AMD) od modrych troubelinu, kteri misto aby byli radi za konkuenci, tak se jim zacal otrasat jejich "idol" intel v zakladech. Nechapu proc.
Nikdo normalni nebude zpochybnovat, ze 4jadra staci. Samozrejme ze staci. Stejne jako jich muzes mit 6 nebo 8. Dneska 6 jader evidentne i ve hrach je schopno dosahovat lepsi vysledek (aspon teoreticky a na high-end sestave s Ti) nez 4 jadra. Jenom modri pytlici z toho delali problem a Intel ted udelal presne to, co udelalo AMD..proste pridal jadra, protoze jina cesta v tento moment neni.
Tady spousta lidi nema problem uznat, ze Intel ma dobre produkty, to co lidem vetsinou vadi je cena nebo klacky, ktere Intel pri tom haze pod nohy.
Chtelo by to trosku chladnejsi hlavu a min emoci ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím souhlasím tady s Tomasonem, několik týdnu si zde pročítám články pana Součka a opravdu je z nich cítit odpor k Intelu a inkliminaci k AMD... O komentářích nemluvě... Sám mám v počítači už dosluhující i5-2500K na 4.5 GHz s gtx 970 a pomalu mu AŽ TEĎ začínají docházet síly v nejnovějších hrách...
Podle mě je i7-8700K v kombinaci s GTX-1080Ti sice dražší upgrade, ale rovněž tato sestava vydrží uplně v klidu dalších 5-6let, stejně jako tomu je s tím co mám teď. Bavím se čistě o hrách.
Technologie her zase tak razantně do předu nepůjde, tím mluvím o jednovláknovém využití, podle mého se bliží hranice frekvencí na kterých procesory poběží, začne se spíše vláknovat. Nemluvě o hranicích technologie křemíku, jsou to tak dva roky, když se intel vyjádřil s tím, že křemík bude na minimu rozumné výtěžnosti při 20nm. Nedávno jsem někde četl, že půjdou i pod 10nm. Není nebo není důvod chtít jiný materiál, takže se z křemíku snaží vykřesat co nejvíce, ale ten má své hranice.
Jinak jak píšete, že je tam teplovodivka místo pájky, že nepůjdou přetaktovat moc dobře bez vodníka, tomu také moc nevěřím, na 4,8-5GHz se s dobrým vzduchovým chladičem dostane každý jakš-takš zručný overclocker.. Ale proč? K čemu mi bude jestli hra poběží 168FPS místo 150FPS ve full HD, kde je velká závislost na výkonu procesoru, u 4K už to zase brzdí grafika, takže tam je to taky jedno.
Dle mého je výkon tohoto procesoru pro dnešní hry tak předimenzován, že není potřeba taktovat, proto možná intel napsal netaktujte, pač to nemá moc smysl ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Existuje hodne operaci, kde delas ruzne predikce a tam se moc "vlaknovat" neda, nemusi nutne jit nahoru frekvence, ale musi jit nahoru vykon na jadro. Jak, to uz budou muset vyrobci procesoru. Je spousta operaci, kde predikce obrazu nedava smysl nad 8C/16T.
Ted je to v pohode, ale RyZen uz si na tuto metu sahl a bude muset nutne pridavat v pristich generacich vykon na jadro, coz nakonec AMD slibuje uz u pristi generace.
Intel je na tom obracene, ma dobry vykon na jadro a muze pridavat jadra, ted ma 6C a urcite casem pujde i na 8C.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když vidím, že za 5-6let se výkon v jednovláknu zvýšil o pouhých cca 40% oproti 2500k, myslím, že by měli začít na nečem takovém jako výkon na jádro začít pracovat. To nevychází ani na 10% výkonu navíc ročně, za rok je/byl většinou cyklus TICK/TOCK což mi příjde opravdu málo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to většinu z těch 40% nahnali jen frekvencí..
Osobně se nedomnívám, že nás čeká nějaké zásadní "vylepšování", tudíž cesta přes více jader je jediná možná.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

TyDyTe, proc si neprectes ten muj koment?

Jasne jsem psal, ze cesta pres vice jader neni mozna a vysvetlil i proc. Vic jader je dobrych na nektere specialni aplikace a na multiprocesoring, to jest bezi vice aplikaci najednou. Pokud ale potrebujes priradit maximum vykonu jedne aplikaci, velmi casto vyuzijes jen 4C a u valne vetsiny aplikaci jde efektivita tvrde dolu nad 8C. RyZen je teda z pohledu jader dnes na svem maximu a jinak nez zvysovanim vykonu na jadro to nepujde, respektive, pokud se nepodari zvysit vykon na jadro, prijde jeste vetsi stagnace nez v dobe nasledujici po Sandy Bridge. Valna vetsina lidi nedokaze na desktopu vyuzit vic jak 8C a tudiz pro ne bude vice jader zcela zbytecnych a budou setrvavat na svych RyZenech, Coffee Lake nebo Ice Lake procesorech.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jsi, jako obvykle, zcela mimo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

krasne receno:) a nejvetsi sranda je ze narust poctu jader je celkem drzne limitovan Ahmandovym zakonem a pametovou sbernici. U modenich procaku pametova propustnost na jadro klesa nekam k dobam P4 a bude daleko hur.

Takze to co nas ceka je celkem revolucni zmena architektury kterou Widle uz nemuseji dat:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dokud budou Windows vychozim OS pro hrace PC her, nemam obavu.

Samozrejme i ja budu nadsen, az se linux nebo dalsi OS dostanou pres pomyslna 4%, ale zatim desktopu kralujou jednoznacne Windows a nic nenasvedcuje tomu, ze by se situace v brzke dobe zmenila.

At zije WINTEL!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nehadejte se ... ono je jednoduse mozne, ze vyrazne lepsi procesory pro bezne ulohy proste NEBUDOU. Kremik proste vic nez tech 5GHz s vodnikem neda, vic jader nepomuze a co se vylepsovani IPC tak to pujde nahoru opet jen u specifickych uloh. Stagnace je za rohem a vydrzi dokud neopustime kremik.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak píšeš, na tomto webu je vždy velká snaha psát o každém šprku o AMD. Jakmile se zvedne frekvence o 1Mhz nebo vyjde jedna hra kde podávají jejich grafiky lepší výkon. Nyní vyjdou procesory Intel, všude se shodují že se jedná o povedené procesory a zabývají se jejich rozborem. A zde článek "Coffe lake skrývá pastu šedivku". Poslední co týmu červených zbylo napadat a hned se to tady musí rozebrat. Ale hlavně že má Ryzen pájku a jde jen na 4Ghz, přitom Intel se šedivkou nemá problém jít k 5-tiGhz. Můžu s tebou jen souhlasit, že výkon nových procesorů bude na delší dobu dostatečný a k tomu bude rezerva ve více jádrech kdyby náhodou. Černý kůň pak bude i5 s 6-ti jádry za velice příjemnou cenu. Králem je už jasně i7 8700K. Ryzen si užil půl roku slávy, kdy měl opravdu smysl, ale nyní se vrátí AMD opět na zem. A to je ten správný souboj, z kterého bude těžit jen zákazník.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Clanek ke Kafe CPU tady chybi, to je pravda. Jinak, kdyz tvrdis, ze kralem je 8700k, tak by jsi mel taky rict v cem je kralem, protoze ve vsem uricte neni. Jsou lidi, co nehraji jen hry nebo nepouzivaji jen ST aplikace.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

8700K je králem komerčních programů, což dokazují testy z mnoha webů. Je to prostě kšeft na kšeft, AAA hry, Adobe portfolio atd.

Dále píší, že lze snadno přetaktovat na 5,1Ghz, má trošku vyšší spotřebu, teplotu a jedná se o skutečně nejlepší procesory současnosti.

Takže...

8700K je Richard III. Genius, trpící obžérstvím a ještě teplej :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Urcite pro vetsinu SW, to bude opravdu dobre CPU. Tech 6C/12T na turbotlaku udela sve.
Akorak smolik-pacholik, protoze se neda koupit ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni jen singlethread, to je znacna cast aplikaci. Zpracovani obrazku treba potrebujes, aby to problihalo v jednom vlakne, kdyz se to bude delit, bude vysledek horsi. Nebo si vem enkodovani videa, zase tam mas parametry, ktere by idealne mely bezet na ST. V realu nad 8C zasadne klesa efektivita.

i7-8700K je bezesporu spickovy procesor a pro vetsinu desktopovych cinnosti je momentalne opravdu nejlepsi. Nezapominej ale, ze R7 1800X je konkurentem, ktery je pul roku stary a to je v procesorovem svete docela dost. Za par mesicu tu bude RyZen+ a AMD slibuje navyseni IPC, pak by se zase na chvili do vydani Ice Lake mohla situace otocit. Uvidime.
IMHO idealni situace, kdyz bude kazdeho pul roku kralovat druhy vyrobce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim, tak Ryzen+ bude mit "jen" vyssi frekvence. IPC zustane zachovane. Tj. pretakt/boost bude treba 4.5 GHz nebo vyse
IPC se ma zvysit az u nastupce, tj u Ryzen 2 (nebo jak se bude jmenovat)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to mozne, oboji ale bude prinosem, jak vyssi frekvence u RyZen+, tak zvednuti IPC u RyZen2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby nebylo potreba novych zakladnich desek, kdyby die mel Coffe Lake k IHS pajenou a kdyby byl vydan i jako vomsjaderny(a pro HEDT by Intel ponechat jenom 10 az 18 jadra), jednalo by se o vyjimecny produkt, takhle je to jenom predrazene smeti co prispechalo na-rychle po uvedeni Ryzen-u, necht si rika kto co chce, ospevuje neustale Core i7 - 7700/8700K, az prichodem Ryzen-u se Intel probral ze spanku ustlane sipkove ruzenky a jeho ceny se zacali hnout konecne dolu ale s tim osekal i pocet PCI-Express linek u HEDT 6/8 jadernych procesoru, zacal HEDT procesory nepajet a posledne kurvi i umele kompatibilitu firmwarem u jinak vzajemne pinove identickych socketu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A najednou Inteláci jasají, najednou je sestijadro konecne IN kdyz to vydal Intel, to ze ale Intel predtim prodaval sva vosmjadra za prasecich 1200€ a az prichodem Ryzen-u si 8-jaderne procesory mohli konecne lidi koupit za 310€, navic v 65W provedeni, to Coffe Lake jednoduse neprekousne, pro mne je jednoznacne kralem Ryzen 7 1700, Coffe Lake zere a bude zrat jako prase, vzdyt i kuli tomu se pry menila/posilila napajeci kaskada. Uz se nevim dockat na 8-jaderny Ice Lake s 110W(TDP) kompatibilni jenom se Z470 a znova bude vychvalen do nebes.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono je dost nepodstatne, ktery procak je u tebe kralem. Momentalne poptavaji hraci PC her, kteri maji GTX1080Ti to nejvykonejsi, co mohou dostat, aby ze sve grafiky vymackli maximalni vykon. A tim je zjevne i7-8700K.
Takovych ale neni zase tak moc, zbytek lidi bude vykonejsi procak potrebovat nekdy na jare az vyjde Volta grafika, pro kterou bude asi idealni opet Coffee Lake i7-8700K.
Nicmene ano, tou dobou bude jiz venku i RyZen+ a uvidime jak se AMD pochlapi a zvedne frekvence a dozene nebo i snad predezene konkurenci. Momentalne je totiz i R7 1800X na nejvykonejsi NVidia grafiku slaby.

Ze procesor neni pajeny vyjma tebe nikoho nezajima.
6C je na hry az az.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Remarxi..kolik myslis lidi jsou opravdovi "hraci", kteri si kupuji drahe grafiky jako 1080Ti?
Ja vim, ze nevis, tak jsem to schvalne spocital z Mindfactory (nemecko)..jsou to 4% ( a to je nemecko s vekou kupni silou). Kolik myslis, ze to bude u nas 1% max 2%?
Nejvetsi skupina je 1060, ktera zabira 40%.. pro tuhle skupinu je temer jedno co tam mas, pokud to ma 4jadra a je to aspon 1300X a vyse. Pokud tihle budou delat upgrade za 3 roky, jak silnou grafiku myslis dostanou.. podle mne to nebude silnejsi nez dnesni 1080 ve stejne kategorii a aby jsi nakrmil tuhle, tak si vystacis v celku stale v pohode s jakymkoliv R5, i5 dnesni procesorem. Pokud bereme v potaz, ze se vice lidi zacne zajimat i o 1440p, tak je to uz uplne jedno, protoze vsechno je to limitovane grafikou. Viz tady a pak nasledujici testy za tim...
http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i7_8700k_processor_revie...
Tudiz potreba at novych Kafe nebo novych Ryzenu+ na hrani je v praxi minimalni. Ale hold neco se prodavat musi :D

Jinak pokud Te to zajima, tak procentualni rozdeleni grafik u Pascalu je v Nemecku podle Mindfactory asi takove (s mirnym zaokrouhlenim). Vzorek obsahuje cca 154000 karet :)
1080Ti - 4%
1080 - 12.9%
1070 - 29.2%
1060 - 39.5%
1050Ti - 13%
1050 - 1.3%

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, souhlasim. Proto taky celou dobu rikam, ze na Coffee Lake nema smysl prechazet z Kaby Lake ani Skylaku a v podstate ani z Haswellu. Jenze RyZenu se tyka to same, oboji je upgrade pro Sandy a Ivy Bridge, ikdyz i na nich se da stale byt.

Proste cele to procesorove silenstvi se tyka jen omezeneho poctu lidi predevsim s 1080Ti.

Ja sam jsem toho prikladem, z Nehalemu i7 jsem presel na Skylake i7 a na GTX1070 nemam potrebu mit lepsi procesor. Pristi rok ale planuju Volta (protoze Pascal pujde dal v rodine) a pak mozna zjistim, ze potrebuju lepsi procak, uvidime. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty mas co 6700k?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Waffer47 ty jsi opravdu mimo. Žiješ v nějakém předsudku, že máme klečet na kolenou a děkovat AMD za nové procesory. Ano, je to jen ku prospěchu, ale AMD nic nerozsekalo, jen vydalo procesory s více jádry. Paráda pro pracovní nasazení při práci s grafikou, zpracováním videa apod.. Ale pro zbytek zatím k ničemu. Intel zaspal, podělal Skylake-X, ale po půl roce vrací úder a ten bude zase AMD bolet. Herní výkon mají, což je většina trhu a zbytek dorovnali. Tak si tady na týdýtu zase rozjeď tu svoji nekonečnou moudrost.. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Paráda pro pracovní nasazení při práci s grafikou, zpracováním videa apod."

Rendering ano, ale treba enkodovani videa, to zase tak uzasne neni. Cim vyssi vykon na jedno jadro, tim lepsi vysledky, jak ukladani do H264, tak HEVC.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Právě proto to píšu, kdo přesně využije těch zázračných 8/16 vláken ? Tak 2% lidí ? Pak je to přesně jen o tom, že sníme o výkonu, který prakticky zatím neexistuje. Hry si vystačí bez problémů se staršími procesory, pokud nemáme High-end grafiku a Ryzen ve hrách bude do budocna jen ztrácet díky nízkému IPC, jelikož je Intel nyní dorovnal cenou a předčil je herním výkonem. Na druhou stranu je pravda, že Ryzen je na práci možná i o něco vepředu a na grafiky do GTX 1080 taky stačí. Takže nyní je to spíše o preferencích.. Prakticky se ani chyba udělat nedá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sranda je, ze ono to staci v klidu i na 1080Ti.. staci prepnout z 1080p na 1440p. Zvysovani rozliseni stejne bude trend..protoze jinak nebudou mit co noveho prodavat..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V 1080p bude hrát s 1080 TI jedině magor. Ta karta je na 1440p a výše, tam už se vliv procu silně maže.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@Tomason (comment 1081389): Uspěchal, ale tvrdit "podělal Skylake-X" je přinejmenším velmi odvážné. Ve světě software si vede překvapivě dobře, navzdory předpokladům a předpovědím. Docela jsem se divil, když v královské disciplíně Premiere Pro, TR4 1920x nepodává lepší výsledky, než i7-7820X. Nebudu se zabývat důvody, proč právě Render Previews zahrnuli do kritérií hodnocení, když se v praxi využívá násobného výkonu grafické karty, stejně tak Timeline apod. Mluvit o "levnějším - dražším" postrádá smysl, protože na čelním žebříčku priorit nebývá pořizovací cena. To už by muselo jít o tisíce dolarů, nikoliv o stovky a priority se přesouvají k výkonu a návratnosti investice. Takové i9-7940X válí napříč celým produkčním software, najdou se i výjimky jako C4D (rendery), kde s 1950X drží krok pouze 7960X a 7980X. Jak přesně uvnitř funguje Cinema 4D netuším.

P.S.: Neřekl bych mimo, podává obdivuhodně standardní výkony denních porcí nesmyslů. Musíte pochopit v jak složité situace se nachází. K podpoře mu chybí úderné komando místních teoretiků a možná si pomalu začíná uvědomovat, že nikdy nevytáhne 5 příkladů z praxe (nedávná minulost), protože by si rozmlátil akorát hubu. Záhadou zůstává, proč vynechal své oblíbené téma pájení, možná pro ten šok "Ježíšek není".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teoretiky bych nezmiňoval. Ty jsi ten největší. Tvým exotickým představám o produkčním softwaru se vyrovnají jen tvoje bludy z automobilového světa. Měl bys uznat, že jsi mimo většinu (to nemyslím jako urážku) a nikomu nevnucovat svoje „královské disciplíny".

Když to shrnu. Ježíšek je, protože o něco nižší absolutní CPU výkon od AMD je omezující pro 0,05% uživatelů, kteří si tak musí nechutně připlatit u konkurence v podobě peněz a potenciálně problémové šedivky o které se neví co po čase udělá v extrémních podmínkách vyšších spotřeb (musel jsem ti udělat radost). Ano, Intel má osmnáctijádro a vyšší výkon na jádro. Ano, vzhledem ke všem okolnostem se ani fanoušci AMD nemusí vzrušovat. K ideální situaci chybí jen silný ARM, ne něco víc od AMD, které časem i tak přijde, ale už se na to nečeká jako na smilování boží. Hádej proč.

PS: Psychoanalýza je mnohonásobně těžší než zmíněné technické věci a pokud ji někdo začne vytahovat a opírá se jen o informace z diskuze, tak je to velký trapas. Pro něj samotného.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, chtěl jsem napsat něco podobného.
Mimochodem psychoanalýza Stepa by byla vyloženě pošušňáníčko z dostupných projevů a informací o jeho osobě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„AMD nic nerozsekalo, jen vydalo procesory s více jádry".

Jasan, architektura se od FX nijak neliší. OMG.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak prý Intel z donucení vydal lepší procesory než konkurenční Zen . Šestijádrová i5 má nakopávat zadek 8jádrům konkurence .....No nakonec pro AMD to tak špatně nevyznělo a nemusím dávat info o šedé žvýkačce do titulky ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Som rád že Intel úspešne pokračuje s podporou domáceho kutilstva.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někdo není moc kutil a nezajímají ho peníze je tu řešení https://www.caseking.de/der8auer-core-i7-8700k-5-2-ghz-ultra-edition-cpb...
IHS z čistého stříbra spojené s CPU tekutým kovem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa osvedčilo riešenie bez IHS tak ako je to pri GPU, ale chce to úpravu socketu a aj samotného chladiča. Výsledok však stojí za to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak sem psal tohle je pro lidi co nejsou kutilové a raději si zaplatí za práci jiných. Bez IHS je to přeci jen již jiný level úpravy socketu - chladiče. Navíc s rizikem ulomení některého z rohů samotného CPU při osazování chladiče, tak jako se dělo za dob prvních Duronů a Athlonů bez IHS. Další věcí je že pokud použiješ tekutý kov při spojení samotného CPU s chladičem, tak s největší pravděpodobností ten chladič od samotného křemíku již nikdy nesundáš bez poškození. Zatímco to stříbrné IHS ti dává tu vrstvu navíc, která neztratí nic na účinnosti, ale dá ti možnost bezpečně sundat chladič.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč to nepůjde sundat při použití tekutého kovu (cpu + chladič), ono se to nějak lepí ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to čtu správně, tak stabilitu testuje v Prime95 v26.6, poslední verze bez podpory AVX/FMA. Náhoda? Aby se pak někdo nedivil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.