Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Comet Lake může vyjít i koncem června, Intel počítá s 13. dubnem až 26. červnem

Pokud se to potvrdí tak tý PCIe 4.0 je škoda..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne je jiz skoda umela pritomnost socketu LGA 1200, spotrebu Comet Lake meli rozhodne v Intel-u poresit, je totiz neakceptovatelne aby i 4, 6 a 8 preznacena Skylake jadra vyzadovali umele novy socket, hromady desek se Z370/Z390 tak pujdou zbytecne do smetí(jejich cena poklesne), navic novy socket/rada jak ste jiz poznamenal nic novyho neprinese, zadne PCI-Express 4 generace, zadne hw/arch. vyresene opravy slabin jiz tuny znamych chyb, dale stejnou nebo jeste mensi spotrebu energie, naopak 10 jadro zbytecne vyhonene nad 5GHz bude zrat i vic jak 300W coz je jednoduse neakceptovatelne, Ryzen 9 3900X jiz cely Comet Lake jeste pred svym vydanim strcil do ryti, Intel jednoduse nema cim 3900X prekonat, cena detto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to pojmenovani ma kvuli tomu ze TDP bude pekne zhave nebo ze jeho prodeje dopadnou pekne tvrde na zem ? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Komety na Zem běžně nepadají. Spíš jen prosviští okolo, zazáří a na pár dekád zmizí do hlubin temnoty zapomění. Ale jsou s nima hezký fotky. :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

vsak vis jak to bylo mysleno :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moc dobře! :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak uvidime jestli kometa dostoji sveho jmena, zatim o tom nepochybuju ani v nejmensim :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minimálně z poloviny určitě ano.

Pěkné fotky [x]
Upadnout do zapomnění [ ]*

* TBD

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč má Intel problém s implementací PCIe 4.0 a AMD ne? Tipoval bych to naopak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejspis to ma neco spolecnyho se skilake architekturou

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, koho to zajímá :o) Podstatná bude akorát cena, kterou by měl Intel stanovit tak, aby mainstreamu portfolia AMD vůbec konkuroval. Jestli komety vydají v červnu, tak můžou chvíli počkat a spojit to rovnou s uvedením Zen 3 od AMD:o))))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

6-jadro na 300W. No co viac chciet.
Vykon ako server, teda aspon ten teplotny

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Intel je bezne osocovan, jak zabrzdil vyvoj procesoru, jak mohl leta neco delat, mohl uz davno byt nekde jinde a misto toho delal prd.
Kdyz sleduju soucasny vyvoj, kdy Intel uz vari z uplne brecky, napada me, jestli to nemuze byt uplne jinak.
Co kdyz byl na pocatku jeden genialni napad na architekturu Sandy Bridge, pak se trochu polepsovalo s tim, ze prijde brzy neco noveho, ale proste tam nic nebylo, se proste zacalo optimalizovat a optimalizovalo se stale dokola doufaje, ze uz to prijde, ale proste nic, ani vyrobni proces neprisel, proste tam bylo prazdno. Dneska uz se ze zoufalstvi jen zvysuje TDP a vyvyji se odolnejsi pouzdra, ktere to dokazi vstrebat. A stale tam neni nic.

Ono, i AMD v podstate dlouho nic a ted se jen vylepsuje Zen a jeste se chvili vylepsovat bude, ale opravdova sila firmy se ukaze prave az prijdou s necim, co bude po Zenu. Taky to porad mohl byt ojedinely vystrel jako tomu bylo u Intelu, ale to teprve uvidime.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, ale co je podle tebe to veliký převratný, co ani Intel ani AMD ještě nepředstavili, dokonči myšlenku. Protomolekula? ;) Nebo co se ti zase nelíbí?*

* jenom u té úvahy nevynech, že veliký převratný nebude stát 2000 korun ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Treba Zen je prevratnej. Ted je to v pohode, protoze na stejny architekture se toho da postavit vic nez se to vycerpa a taky se to deje: Zen+, Zen 2, Zen 3. Otazka je co bude potom, prijde neco zase prevratneho?

Ta paralela u Intelu je zrejma: Sandy prevratny a potom to vylepsovali Ivy, Haswell, Broadwell, Skylake, Skylake+, Skylake++, Skylake+++, Skylake++++, ale uz to trva dlouho, nic dalsiho prevratnyho nemaji, bohuzel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Otazka je co bude potom, prijde neco zase prevratneho?"
Ano, u AMD určitě, u Intelu prodej továren ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně si myslím, že Intel má v šuplíku určitě nějaké nadupané projekty, ale pro jiné výrobní procesy než co má teď k dispozici. Už min. 5 let bojuje s 10nm procesem, takže má určitě pro něj něco vymyšleno. Bohužel furt bojoval s vlastním procesem, protože do této doby neměl nikdy problém s vývojem vlastní výroby, takže nemusel s nikým jednat ohledně objemu a cen výroby a taky se v návrzích nemusel omezovat výrobními možnostmi (náklady) výrobního partnera. Teď mu ujíždí vlak, takže hasí, co se dá, zadáváním výroby u TSMC/Samsungu apod. Zase ale naráží na nutnost upravit návrhy podle výrobních možností linek partnerů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.