Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Comet Lake pro desktop ohlásí Intel 30. dubna

Možná by bylo trefnější to přesunout na 1. dubna...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To museli bohužel odložit :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

frekvence vypadají působivě, jenže když se k tomu přičte spotřeba a nově nalézané chyby které v aktualizovaném systému žerou výkon jak mandelinka bramboru tak to vypadá spíš smutně a ten kometový název je hodně přiléhavý....
P.S: nevím jak u Intelu, ale četl jsem že ten boost je ne pro jedno jádro ale pro jedno vlákno, tudíž reálná frekvence bude níž. U AMD ten boost skutečně má reálný dopad na fps v hrách závislých na frekvenci jednoho jádra, měřitelně, testoval jsem nastavení 3800X natvrdo na 4,2Ghz a pak položku "auto" a automat vymáčkl měřitelně vyšší fps.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> četl jsem že ten boost je ne pro jedno jádro ale pro jedno vlákno

Tak tos cetl desivou blbost. Vsechny SMT vlakna bezici na stejnem jadru, pouzivaji stejnou frekvenci. Tohle je stejny design u vsech co pouzivaji SMT - ono totiz nema moc smysl si pridelavat praci ruznymi frekvencemi logickych jader.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Někdo to fakt očekává?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jasné, Jirka a Radeček :) Redmarx tiež čaká.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Me si neber do huby, ja jenom nahledl do clanku a rikam: Boze, Intel! Ikdyz teda obavam se, ze v pripade Intelu ani ty motlidby uz stacit nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je třeba vyčkat ještě tak 2 roky..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jakoze za dva roky bude Intel zas na koni? Je to mozne, ale u Intelu uz cekame od 2015, takze bych si tema 2 lety do konce cekacky nebyl zase tak jistej. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v 2015 bol intel este vysoko na koni a amd v totalnych srackach so svojimi 28/32 nm bulldozermi a nic ine u amd nemali, ani pre desktop, ani pre notebook, ani pre server ... vsetko totalna sracka

intelu sa akurat nedarilo s 10 nm, co v 2015 netusil absolutne nikto z akehokolvek aj nizsieho managmentu a inzinierov sa na nazor nikto nepytal, a keby aj, mozno si aj samotni inzinieri mysleli ze to za 2-3 roky daju ... a dnes vidime vysledok: 10 nm intelu je absolut total prepadak, uvedeny/neuvedeny, jedina a prva trapna ukazka asi zopar desiatok tisic vyrobenych CPU Core i3 8121U v 2018, zopar modelov mobilnych cipov v H2 2019 a nejaky ten serverovy cip sa ukaze v 2020 mozno, v desktope nebude v 2020 na 10 nm u intelu ani h**no a v 2021 asi tiez a teda vobec .... to ale v 2015 nikto netusil a ked 10 nm desktpotove CPU neprisli v Q4 2015 ani v Q1 2016, tak si kazdy myslel ze pridu napr. v Q4 2016 .. a oni neprisli doteraz! odhliadnuc od toho bol intel v 2015 vysoko na koni a plieskal bičíkom

a potom prisiel Q1 2017 a blesk z cisteho neba s logom amd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si Jirkou myslel mě, tak nikoli. Jsem se svou 8700k spokojený a více výkonu aktuálně nepotřebuji, už i v tom X-Plane jsem narazil na GPU bottleneck, takže spíš bych upgradoval svou RTX2070S než CPU, které nejspíše zdění můj syn za rok/dva/tři.

Při tomhle setupu monitorů už to ta grafika začíná brzdit: http://download.jirikocman.cz/stul/IMG_20200328_100849.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkalibruj si ty panely, prostredni ti tahne do fialovy, krajni do tyrkysovy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou nastavené identicky, rozdíl barev ve skutečnosti, oproti fotce, nevidím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, ja sice poridil RyZena 3800X, ale co se tyka her, tak klidne i ten i7-6700 furt stacil v pohode. Kdyz mam GTX1080, tak mi ani Super edice dvojkove rady neprijde az tak zajimava, tudiz taky se tesim na prichod RTX3000. Snad se to ted kvuli krizi moc nezpozdi. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Snad se to ted kvuli krizi moc nezpozdi"
Neboj, moc ne, teda specialne pro tebe ne. Nerikej, ze cekat 2-3 roky dyl je pro tebe neco neprekonatelneho... ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Neni, ale mam na novou grafiku navazane VRko, ktere bych chtel, ale prvne tu grafiku jsem si predstavoval ze o letosnich vanocich nejpozdeji a nejpozdeji o tech pristich to VRko. Rad bych jednou zkusil ten HL Alyx.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no po aplikacii patchov na diery v microcode - 50% vykonu a + 20% spotreba...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a to sa vyplati!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kupodivu důsledek patchů jako běžný uživatel vůbec nevnímám a to jsem krom kompletních záplat W10, dokonce i bios jsem aktualizoval a aplikoval nejednu opravu. Počítač běží pořád stejně. Nevidím žádný vliv natož 50% které bych jistě pocítil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Urob testy, nie len "mám pocit....".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jsme u toho všichni potřebují nějaké testy a porovnávat nesmyslné číslíčka. Tohle je lidem u zadele, podstatné je že to při používání nepoznají. Já rozdíl nevidím, vše mi běží stejně jako před dvěma lety, necítím že by cokoli mělo horší odezvu v případě například her naopak vnímám zlepšení, i když to je spíše důsledek toho SW.

Když jsem to koupil, měl jsem OC na 5GHz, už cca třičtvrtě roku mám OC jen 4.7. Paradoxně tam kde jsem CPU potřeboval nejvíc mám výkon stejný jako dříve s 5GHz (ok asi o 0.2% nižší). Opět díky vylepšení toho SW. Start systému i jeho odezva je stejná, video mi pořád přehrává stejně rychle jako před tím, ani muzika se mi nepřehrává pomaleji. Stahování z netu mám rychlejší protože jsem navýšil rychlost linky na dvojnásobek, hry sviští stále konstantních 60FPS tak jako vždy ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

promin ale kdyz budu jen jen koukat na net, sjizdet serialy a sem tam zahraju napr. tanky, tak nepoznam rozdil mezi R9 3900X a FX8350 to ale porad neznamena, ze je v tom temer mezi-dimensionalni rozdil....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to sa pleteš, najlepšie je porovnovnanie je kraken. Ja som mal FX, potom 1st Ryzen a teraz 3rd Ryzen a rozdiel tam je. Nie len na bench ale pocitovo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jiste ze napr. nove hry na FX nepojedou nikdy tak dobre ale system a celkova odezva je dost podobna, ne-li stejna... a ano, na FX mam take OS na NVME :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je to co lidi dělají, koukaj na net, nenáročná kancelář, tu a tam upraví fotku... na přehrání multimédií, hráči k tomu přidaji nějakou tu gamesku.

Mám nejlepší herní CPU, které bylo v době koupě na trhu a dnes na špičku ztrácí jen pár procent. Za dobu co to CPU mám nepozoruji žádný dopad na výkon. A to se netýká jen jednoho počítače.

V práci mám skylake i5, žena má Gemini Lake pentium, syn skylake pentium, mám tu starší UV haswell, nikde necítím propad výkonu s tím jak přichází záplaty.

50%, na které jsem reagoval, by byl extrémně citelný. Ale žádný rozdíl necítím.

Tím neříkám že tam není, ale pokud to jako uživatel nepoznám, je to zcela irelevantní.

To je jak spousta lidí třeba lidem budou tlačit NVMe disky, přitom běžný úživatel ani při náročnější činnosti nepozná že místo NVMe mu v počítači běží SATA disk. I když v různých benchmarcích to NVMe bude vykazovat několikanásobně vyšší výkon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To zas bude průser....
Mohli by tam aspoň udělat ve chladiči nějaký rack kde by šel sterilizovat třeba respirátor. Konečně nějaká přidaná hodnota. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vy to vůbec nechápete.
Intel s Comet Lake revolučně inovativně míří do segmentu Internet of Things.
Toto je leaknutá, zatím nepotvrzená, podoba boxovaného chladiče pro Comet Lake: https://www.datart.cz/nadoba-pekarny-eta-0149-00021-od-vyrobni-serie-04-...
Za o 50% vyšší cenu, než u konkurenčního AMD, si tak člověk pořizuje zařízení 2-in-1 s o mnoho vyšší hodnotou, ještě navíc akcentovanou Covidovou pandemií.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kua ta tabulka prasesorů je už kilometr dlouhá :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.