Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Commodore s Atomem D525 a grafikou ION2 v prodeji

Sentiment něco stojí. Za 10k si koupit těžce podprůměrně vybavené PC s archaicky legračním vzhledem, s (pro většinu) nepochopitelným OS, do toho může jít opravdu jen skalní fanda. A těch už na světě tolik není

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mi připadá, že ve skladech ještě našli pár tisíc kusů Amig a řekli si "Co kdybysme je vybrakovali a nacpali tam nepoužitelné PC ? " :) Protože podle provedení to tak vypadá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co má společného Amiga s Commodore 64? Jen tehdejšího majitele, což je symbol naprosto otřesného marketingu. Design a rozložení kláves měla Amiga v podstatě standadní (až na A600 bez numeriky a CD32 konzole). Kdybys napsal pár tisíc C64 tak neceknu, ale takhle jen napíšu" Amigu si neber do huby ty ......".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

btw ty jsi byl Atarista podle tvých ..... keců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím Tě zklamat, měl jsem Amigu 500 s neuvěřitelně velkou prídavnou pamětí 512 KB, dohromady 1 MB :). Nostalgicky vzpomínám na Turrican II a podobné hry.
Přehlídl jsem že je to C64.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věřím, že kdyby někdo někde našel větší množství nepoužitých C64/Amig/Sinclairů ... tak je v pohodě se ziskem prodá tak, jak jsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s tým atomom si moc nepomôžu...viem čo je to pracovať aj na dvojjadrovom( 4 threads)...zadrháva to pri práci s viacerými aplikáciami miestami na niekoľko sekúnd (čistý systém býva o niečo svižnejší, ale po pár týždňoch sa to začína zhoršovať :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pocitam ze si s tym atomom pracoval vo windows 7. ja som videl single atom v xp a ak clovek nebol narocny dalo sa to...a toto je dual core varianta. tam bude linux (ubuntu) ja si myslim ze ten system bude svizny. internet+multimedia+kancelarskarobota+zakladne hry

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no fungoval som na ňom na win XP, teraz sa sním trápi otec...ale ten je celý rád...je to beginner :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Emulator C64 na tom urcite pobezi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sakryš to jsou palby jak za nejnovejší notebook... to se určo bude sqele prodávat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta barebone verzia sa este da:) osobne by som ten cpu radsej za iny..amd fusion - llano alebo corei3 aka tam vleze doska micro atx? ci mini itx, ale ten dual core atom s linuxom nemusi byt zly tiez..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proc to neni s nakym ARMem a vystupem vseho mozneho od JTAGu po LVDS, nestalo by to takovou paletu, bez ventilatoru a byla by stim vetsi legrace, jak za starejch casu ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Úsměvný je Commodore OS 1.0. Co to bude za OS???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem Amigu (budiž ji volty v křemíkovém nebi) ale tohle mi připadá jako exhumace a pokus o oživování mrtvoly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to vidim, zase bych si zahral Last Ninju... http://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Ninja

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co ti brání?

http://www.viceteam.org/#download
http://lastninja.lemon64.com/dl_c64.php

:-)

Fičí to skvěle.. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc pěkné náhodou. Jen z boků kazí dojem mechanika a čtečka karet v černé barvě. Chtělo to něco s víc retro vzhledem, alespoň měly mít stejnou šedivou barvu jako zbytek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z tohoto asi moc pšenka nepokvete, z nettopu ve skříňce Commodora. Pravý fanda takovýchto legendárních strojů by si tohle nepořídil, spíš by si radši sehnal originální kus. Ono se to dá sice emulovat, ale bez toho pravého železa to není úplně ono.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne že to není ono, ono se to nedá srovnat. Jenom scrooling na PC které je nevím kolik setkrát až tisíckrát rychlejší to prostě v emulátoru není HW scrooling Amigy, nevím kde je chyba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, jako pokud nebudou nabizet i s klasickou klavesnici, tak je to dost zbytecna drina ..... najde se par skalnich, co si to nekde vystavi (pocitam desitky, max stovky) a zbytek skalnich to bude chtit skutecne k necemu pouzivat, cimz ty nutne odradi klavesnice, takze za vystavku budou ochotni dat o rad min. Pocitam teda, ze nejvic se proda jen tech barebone sasi, ikdyz ta cena taky neni zrovna lidova, pocitam, ze postupem casu klesne k litru.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem sice orthodoxní fanda Sinclairů a ostatní osmibity/staré počítače mne tolik neoslovují, ale tuhle snahu vidím jako okrajový pokus prodat víc PC. Je to zhruba na stejné úrovni, jako počítačové skříně ostylované podle všelijakých filmů, počítačových her a pod.

Chci-li si zahrát něco z osmibitů, nebo něco vytvořit, pak některý z emulátorů většinou vyhoví. Když ne, tak vytáhnu originál stroj. Nemám-li originál stroj, mohu ukojit svou touhu návštěvou některého z conů, kterých se koná každoročně několik v republice a ještě více v Evropě od setkání desítky lidí po masové akce se stovkami až tisíci účastníků. Případně koupit originál použitý na eBay, Aukru a podobně.

A chci-li modernizovaný osmibit? No nevím, jaké jsou možnosti okolo C64, ale minimálně u Sinclairů existuje několik více či méně kvalitních klonů s rozšířenými možnostmi na moderních hradlových polích atd... např. Speccy 2010, nebo ZX Evo, viz ruská diskuzní fóra (např. zx.pk.ru). Pár lidí CZ/SK už jejich klony má a až na drobnosti si je docela pochvalují. Nicméně fakt je, že tohle hraní si s hardwarem už občas vyžaduje nějaké znalosti elektroniky ... není to běžný konzumní produkt :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, že udělali marketingovou kampaň spolu s Disneyem (přibalujou letáček k BD s novou verzí Trona), tak to vypadá, že se to prodává poměrně dobře. C=USA má ambice oprášit i Amigu, i když zatím není jasné na jakém HW a operační systém asi bude něco přibastleného na Linux (čímž si dokázali na smrt znepřátelit cca polovinu skalních amigistů a způsobit na amigáckých fórech trochu rozvrat), ale aspoň to vypadá, že mají kapitál na něco víc než plané sliby, což je po asi tak 15 letech docela novinka :-)

@Cygnus: C=ONE byl jeden z prvních osmibitů kompletně implementovaných a komerčně dostupných na FPGA, navíc na tom HW existuje i klon Amstrada (čili Z80) a vychází z toho i docela rozšířený klon Amigy (Minimig). Navíc jsou k C=64 spousty krabiček jako Enthernet, řadiče HDD, SD karty atd. a scéna pořád žije, určitě víc, než ta kolem ZX, který se nikdy nerozšířil v US of A.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.