Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Commodore USA chce oživit Amigu

Ono vdechnou život starým legendárním krabicím se zdá být dobrej nápad do chvíle, než se dostanete k otázce marketingu. Zájem lze totiž očekávat hlavně ze strany zasloužilejch ajťáků a to nebude nijak početně významná skupina, takže projekt buďto pro riziko ztrátovosti pošlou k šípku anebo vyrobí omezenou sérii, kterou rozprodají za patřičně tučný obnos.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem C64 i Amigu 600, a přestože na ně mám krásné vzpomínky, tak by mě ani nenapadlo si tyto oživené legendy kupovat. Doba už je sakra jinde.
Stavět obchodní model na nostalgii a vykopávat věci dávno pohřbené, tomu vážně moc nerozumím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, byly to krásné doby. Bezvadnej HW a promyšlený SW. Ale jak píšete doba je již jinde. Vzkřísit tohle by znamenalo udělat ze středověkého hradu moderní ekologickou stavbu.

Ten obchodní model může být jednoduchý. Zkusit přilákat investory do projektu, a narejžovat si na jejich penězích. Životaschopné to určitě nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na středověký hrad jako ekologickou stavbu bych se nedíval moc z vrchu. většinou musel perfektně zapadat do prostředí, mít vlastní zdroj vody, který by neznečišťovali exkrementy a nepřátelé, vydržet soběstačně dlouhá obléhání, uhlíkovou stopu zanechal jen pokus o vytápění ledových sálů nebo když ho vypálili ... akorát ta dostupnost lokace a komfort bydlení nic moc ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) ano, byl z přírodních recyklovatelných materiálů (což okolní obyvatelstvo vědělo), a k jeho údržbě se nepoužívaly životu škodlivé materiály. Ovšem když do programu hodím jeho parametry, tak energetický štítek by mi stavební úřad neschválil, právě ty exkrementy také né. Ale ta soběstačnost je dobrá :))

Měl jsem na mysli, že ve stavebnictví i v IT je lepší úspěšné věci budovat od podlahy a na zelené louce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už před těma xx lety, kdy ještě firma commodore prosperovala a Amiga byla pojem, se její uživatelé shodli na tom, že to co dělá amigu amigou není jen HW, ale hlavně SW. Jelikož se na ni již nějakou desítku let nic nevyvíjí není šance něco "obnovovat"... Jediné co mě zaujako byla herní minikonzole s běžícím emulátorem amigy http://www.openpandora.org/ jen ta cena (330e a HW zatím docela zastaral) se nakonec docela zvedla a taky se na to čeká jak na limuzínu od RR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel neco podobnyho, akorat to bylo mineny jako nahrada s pripojenim na televizi: http://www.amigahistory.co.uk/c64web.html
(ten napis vlevo nahore je klasicky Commodore logo)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokladam si recnickou otazku, zda-li je skutecne nutne takovymyto nesmysly zasirat zpravy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.