Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Commvault získal nejvyšší ocenění za software pro zálohování a obnovu dat

Commvault (NASDAQ: CVLT), lídr v oblasti ochrany podnikových dat a informačního managementu, dnes oznámil, že se podle nedávno zveřejněných výsledků průzkumu Magic Quadrant zaměřeného na zálohování datových center a softwaru pro obnovu dat, umístil mezi lídry.

Gartner ocenil Commvault nejvýše za exekuci i úplnost vize. Commvault se stal lídrem hodnocení trhu pro zálohování a obnovu dat už po šesté v řadě.

  • Commvault se stal pošesté v řadě lídrem v oblasti zálohování a obnovy dat
  • Commvault se odlišuje od konkurence A scalable, single code base; komplexní podporou pro rozvoj cloudu a nejširší podporou pro platformy hardwarových úložišť

Nová studie mimo jiné uvádí, že "zastaralé přístupy k ochraně dat nemohu nadále stačit v naplnění současných – a ještě méně budoucích – nároků na obnovu dat. Z tohoto důvodu přijímá mnoho společností technologie a produkty nových dodavatelů. Zároveň se zvyšuje potřeba posílit nebo dokonce kompletně vyměnit poskytovatele pro zálohování a obnovení dat. Tak mohou být lépe splněny vzrůstající nároky na servis, celkové náklady a jednoduchost řízení."

„Commvault se vždy zaměřoval výhradně na data a nové vydání Gardner Magic Quadrantu pro rok 2016  potvrzuje naši strategii pomáhat společnostem spravovat a chránit jejich data a flexibilně se přizpůsobovat novým technologiím, zejména cloudu,“ řekl N. Robert Hammer, předseda správní rady, prezident a CEO společnosti Commvault. „Commvault je jasným lídrem v oblasti softwaru pro zálohování a obnovu dat pro datová centra – to říkají naši zákazníci i partneři. Tuto pověst jsme si vybudovali díky značným investicím do inovací, podporou nejširší škály hardwaru, hypervizorů, cloudových a dalších oborových platforem a poskytnutím flexibility v nabídce a ceníku softwaru.“

Nejvýše a nejdále - vize a schopnost exekuce

S rychlou změnou na trhu zálohování a obnovy dat se mění i požadavky klientů. Podle Gartneru:

  • Bude 30% organizací do roku 2020 využívat zálohování nejen pro obnovení provozu (například obnova po havárii, testování/vývoj, DevOps, atd.), z 10 % na začátku roku 2016. 
  • Se počet společností používajících cloud jako cíl pro zálohování do roku 2018 zdvojnásobí, z 11 % na začátku roku 2016.

Více informací a kopii celého průzkumu najdete na: http://www.commvault.com/itleaders

O Gartner’s Magic Quadrant

Podle Gartneru mají lídři Magic Quadrantu „nejvyšší podíl schopnosti realizace a úplnosti jejich vize. Mají nejobsáhlejší a nejlépe škálovatelné portfolio produktů. Mají prokazatelné dosavadní výsledky své přítomnosti na trhu a finanční výsledky. Pro jejich vizi jsou v oboru vnímáni jako myšlenkoví lídři, kteří mají zřetelné plány, jak posílit možnosti obnovení dat jednodušším zaváděním řešení a administrativy a zvýšením jejich škálovatelnosti a šíři produktů. Na poli obnovování dat se objevují podstatné změny. Aby byl úspěch dodavatelů trvalý, musí si naplánovat, jak vyřešit požadavky tradičního zálohování a obnovy dat a přitom najít, jak rozšířit svou integraci a využít snapshot a replikačních technologií. Základním kamenem je pro lídry schopnost vysvětlit, jak budou nové požadavky začleněny do jejich vize správy obnovení dat. Očekává se, že lídři jako celek budou součástí většiny nových nabídek a budou mít vysokou úspěšnost v získávání nového byznysu. To ale neznamená, že velký podíl na trhu je sám o sobě hlavním indikátorem lídra. Lídři jsou strategičtí dodavatelé s dobrou pozicí do budoucna, jejichž úspěch je založen na splnění potřeb středněvelkých a velkých datových center.“

Odmítnutí odpovědnosti

Gartner nepodporuje žádného prodejce, produkt a službu, které uvádí ve svých výzkumných publikacích a nedoporučuje uživatelům technologií vybrat si jen prodejce s nejlepším hodnocením. Výzkumné publikace společnosti Gartner obsahují názory výzkumných organizací Gartner a neměly by vyznít jako tvrzení faktu. Gartner se zříká všech záruk, vyjádřených nebo předpokládaných s ohledem na výzkum, včetně záruky obchodovatelnosti nebo vhodnosti pro konkrétní účel.

O společnosti Commvault

Commvault je lídrem mezi poskytovateli řešení na ochranu dat a informačního managementu. Společnostem na celém světě pomáhá aktivovat jejich data, aby tím získaly větší hodnotu a přehled o svém podniku a přeměnily svá datová prostředí na modernější. Řešení společnosti Commvault představují díky řešeními a službám poskytovaným napřímo a pomocí globální sítě partnerů a poskytovatelů služeb jedno z předních portfolií v oblasti zabezpečení a obnovy dat, cloudu, virtualizace, archivování, synchronizace a sdílení souborů. Pro svou technologickou vizi, inovace a výkon získal Commvault jako nezávislý a důvěryhodný expert uznání zákazníků a influencerů třetích stran. Commvault se nezaměřuje na hardware, ale výhradně na správu dat. Díky tomu ho přijaly společnosti všech velikostí a ve všech odvětvích a zásluhou řešení „on premise“ i napříč mobilními platformami v i mimo cloud a poskytovanými jako služba.

Commvault s centrálou v Tinton Falls, New Jersey, USA globálně zaměstnává více než 2 000 vysoce kvalifikovaných pracovníků, je veřejně obchodován na NASDAQ (CVLT). Více se o společnosti a jak by vám mohla pomoci, aby vaše data pracovala pro vás, dozvíte na commvault.com.