Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Computex 2007: Intel Turbo Memory pro desktopy k vidění

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To víě že vyplatí. Hlavně Intelu který tu flash vyrabí. Zhruba po roce ti totiž odejde a budeš si muset koupit novou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nechápu, není přeci mnohem lepší a výkonnější koupit si více RAMky, než pokoušet takovéto výmysly, které navíc nefungují? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozno to bude na nieco ak to bude stat max 1/2 ceny RAM.
Nerychlilo by viac keby sa dal swap pripadne aj system na SSD ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc na viste??? Strcim to do kompu, pripojim na to swap, a kdyby to umelo udrzovat data tak i dulezity pripojny body jako /boot /bin apod... a jedem....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SWAP vacsinou nieje tak "ovladany" ako Ready boost.
Takze by sla flaska rychlo do kytek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Necroman: To víš. Prachy se musí točit. Čím dál tím víc lidí už se spokojí s tím, co dostane integrované na motherboardu a nemá důvod to po několik let měnit. To si výrobci nemohou nechat líbit a proto je potřeba dělat co nejvíc podobných nesmyslů a tlačit mezi lidi systém, který podobné nesmysly bude vyžadovat, aby smysluplně fungoval nebo se tak alespoň bude tvářit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

phanatic: Takže se dá asi odhadovat, že Vista je uměle bržděná. A až teprve s instalací ITM se bude chovat normálně... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Necroman: Ale tohle prave nenahrazuje RAM. Slouzi to hlavne k eliminaci pristupovy doby disku. Nahrajou se tam nejpouzivanejsi soubory a pak se pri spousteni programu nacitaji do RAMky odsud misto primo z disku, takze se neceka na seek. Jenze problem nastava, kdyz je ta pamet o hodne pomalejsi nez disk, pak se sice soubor zacne driv cist, ale precte se za delsi dobu, nez za jak dlouho by to zvladnul disk. A to je bohuzel prave pripad TurboMemory, aspon podle tech testu, co tu byly pred casem.

MildaIV: Ty data se tam malokdy meni, vetsinou se jednou nahrajou pri vytvareni ty cache na zacatku a pak uz se jenom ctou, flash se neopotrebovava. Neni to jako swap, kde by se porad neco zapisovalo a mazalo.

Ale pravda je ta, ze kdyby nebyla Vista tak priserne neoptimalizovana, tak by to nemusela dohanet zoufalymi pokusy jako je ReadyBoost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

qee: Jenže právě k ukládání často používaných dat slouží i RAM, pokud je jí dost. Přijde mi jako řádově lepší pořídit si 4 GB RAM s přístupovou dobou 1000x rychlejší, než takovouto Flash mezi-paměť, která má 2GB a přístupové časy cca 5x rychlejší, než disk.
A ty ceny RAMek dneska opravdu nejsou velké, 4x 1 GB moduly se dají pořídit za pár tisíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukas Kalista: No tohle ještě taková sranda není - to se teprve těším na tiskovku AMD jak budou uvádět K10, to se nasmějem a paráda je i to, že by to mohlo vyjít na moje narozeniny :D
MildaIV: Pěkná blbost, sice ji Intel vyrábí, ale zajímalo by mě, kdes přišel na to, že po roce odejde...
xixixi: Určitě bude mnohem levnější jak RAM a samozřejmě že použít rovnou SSD by bylo lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neverim, ze tohle mne nekdo donuti koupit. Disky jsou dnes tak rychle a RAM (diskova cache) tak levna, ze je to uz mimo misu. Intel asi predpokladal, ze se budou RAMky prodavat porad za nedavne horentni sumy. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neco ve stylu: software je naprogramovan tak spatne, ze musime zrychlit hardware, dolepit, doplacat berlicky, aby to jakz takz fungovalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pcmaker: Disky že jsou rychlé? Kde to psali? V Blesku? :D A RAM není disková cache - disková cache je něco jiného. A taky mě zajímalo, kde se píše, že RAMky budou stát pořád stejně :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale podle té fotky už to asi mají osazeno delší dobu, je to pěkně zaprášené:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak oni to kuci z Intelu/Mrkvosoftu vyladi, nebojte se... Pak tu jeste budete psat, jaka je to bomba :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.