Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Computex 2010: ASRock má první USB 3.0 přední panel do PC

ASRock Front USB 3.0
Už bylo na čase, chce se nám říci. USB 3.0 řadiče jsou tu s námi již nějaký ten pátek, ale vždy jsou USB 3.0 porty vyvedeny v zadní části PC (pomíjíme notebooky). A tak je docela fajn, že ASRock konečně přichází s deskou, která jednak obsahuje patřičné kontakty pro připojení předního USB panelu, ale také je k ní přibalen onen panel, jenž se montuje do PC skříně namísto disketové mechaniky (dnes již obvykle nepřítomné)…
ASRock Front USB 3.0 panel v PC skříni ASRock Front USB 3.0 panel

Deska, o které je řeč, nese jméno P55 Extreme3 (ta trojka na konci je důležitá, ASRock má také P55 Extreme, která USB 3.0 vůbec nemá) a objeví se na trhu hned po Computexu. Pokud bude odezva zákazníků pozitivní (což se dá docela snadno očekávat), dostanou to v budoucnu i další desky. Něco nám říká, že to budou jediné dva USB 3.0 porty na celou desku.

ASRock P55 Extreme3 - popis sestavy předváděné na Computexu

Kolegové z TweakTown připravili rozhovor s maníkem (Chris) z ASRocku, který USB 3.0 Front Panel na Computexu předváděl.

Jen tak pro zajímavost, když už hovoříme o USB 3.0, ASRock má také desku, kde jsou USB 3.0 porty celkem čtyři, avšak klasicky na zadním I/O panelu. Řeč je o AM3 desce 890FX Deluxe3, kde jsou čtyři USB 3.0 porty řešeny dvěma čipy NEC/Renesas µPD720200 (zatím, časem by mohli výrobci pro čtyři USB 3.0 porty sáhnout pro VL800 k VIA Labs, i když dva dvouportové řadiče budou co do propustnosti pravděpodobně efektivnější).

ASRock 890FX Deluxe3 - porty
ASRock 890FX Deluxe3
Tagy: 
Zdroje: 

ASRock (1, 2), TweakTown

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Computex 2010: ASRock má první USB 3.0 přední panel do PC

Čtvrtek, 3 Červen 2010 - 23:29 | gl_st0rm | Nechapu co je na tom USB 3.0 tak vzrusujiciho, ze...

Zobrazit diskusi