Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Computex 2010: ASUS Xonar Xense se sluchátky Sennheiser

No, myslím, že oproti integrované zvukovce a "reprosoustavičce", to propastný rozdíl nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží jak u koho, jak pro koho a jak s čím. Po přechodu od integrovaného Realtek ALC889A na Asus Xonar Essence STX byl rozdíl znatelný, když jsem k tomu změnil sluchátka z "profi" za pětikilo na Sennheiser HD650, byl rozdíl propastný... Ale jestli někdo poslouchá 128 kbps mp3 nebo zprasené nahrávky (viz jeden z nedávných článků), tak je to spíš downgrade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle výběru sluchátek bych nečekal, že se necháš zblbnout nějakým předraženým Xonarem 7.1 od Asusu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Head-fi k tomu byla diskuze a proto jsem se tak rozhodl, převažuje názor že Essence STX je dost dobrá zvukovka pro HD650... A Essence rozhodně není jen nějaká mírná modifikace předchozích modelů, 7.1 ani 5.1 nepodporuje, proč taky, když je speciálně pro sluchátka?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no pozeram, ze toto urcite napisal nejaky fajnsmeker, milujem taketo prispevky, kde silou mocou musi byt niekto prvy. samozrejme, ze tam priepastny rozdiel je a to uz aj na repro do 5000 korun. ak je niekto vlastnikom repro pod tuto hranicu, navyse pocuva len diskofilnu muziku a je trocha prihluchly tak sa ani necudujem ze to nedokaze rozornat, ak mal vobec tu moznost. ja mam asus xonar d2x, monter cable koax, av pioneer, jbl repro v urcitej cene a ten rozdiel urcite rozoznam inac by som zvukovku za 6tis nekupoval. a to su individua, ktore si kupuju este omnoho drahsie (auzentech, m-audio ai.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl sis koupit M-Audio, ještě by jsi dva tácy ušetřil. Asus jako výrobce čehokoliv opravdu mezi hudebními fajnšmekry "nezní".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

m-audio som mal sice len revo5.1 a na asus sa nechyta navyse na m-audio boli aj ovl. pochybne, asus je jednoznacne lepsi teda aspon medzi tymi, ktore som mal ja. pokukavam uz po niecom co si vie rady s hd audio len problem su financie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jeje, cokoliv co má v názvu 5.1, 7.1, 12.1 je spotřebka pro masy, NE! pro fajnšmekry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Earle jsi fakt mimo. Pro fajnsmekry je to, co dobre hraje, a je uplne jedno, jestli je na tom napsany 5.1 nebo adidas, chapes?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To víš, že jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale uplne mimo, ale asi sa rad hada. dobry zvuk v ramci mojich moznosti je pre mna takmer najvacsia priorita, a vzdy ked sa taka moznost naskytne tak nevaham. nikde som konkretne nepisal, ze je to len na hudbu, ja som tvrdil, ze ma o poznanie lepsi zvuk ako na mb. ja ju ani nemam len na hudbu, a pre high-end privrzencov nie je adekvatne riesenie ziadna zvukovka tam sa jedna o ine pristroje a ine ceny. ja do tejto kategorie bohuzial tiez nepatrim, take stroje vyrabaju firmy, ktorych nazvy vacsine ludom nic nehovoria.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ver tomu ze bude. A neskutocne velky!
Zacinal som na integrovanej zvukovke a Genius 5.1 repro. Kvalita zvuku nebola nic extra. Krasne to suemlo. Potom som prehodil zvukovku za Sound Blaster X-Fi kde to bolo aj na tych istych reproduktoroch pocut rozdiel. Ked som minule kupil Asus D2X tak rozdiel je priepastny!A to sa stale bavime o lacnych Genius reproduktoroch 5.1. Teraz mam k tomu pripojene sialenu kmbinaciu Bose + Sony a aj ked je to taky bastard, tak zvuk je vynikajuci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta posletí věta článku opravdu sedí, alespoň na mě :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

oprava: *poslední

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fuj integrovana :D me to jede pekne pres ASUS Xonar DX2 a reciever a fajnovou reprosoustavicku :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen takova technicka, 6,5mm jacky nejsou, znam jen 6,3mm ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opraveno, tam chyběla trojka ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ja mam take medzistupen.. audigy :) ale Xonar je viac profi ladeny, ako audigy, "jestli se nepletu, hihi" :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm tak to ja mam sice jen Audigy 2, kde se neda vyumenit nic, ale mam tam zapojene Sennheissery PC350 taky :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mi celá nynější vlna s "hi-fi ultra super for audiophiles ... " zvukovkami připadá jako další módní tahák na peníze. Většina lidí má integrovanou a dokud hraje, neřeší (na šustítkách u PC je jim to stejně fuk). Ti kteří chtějí velmi dobrou kvalitu to stejně proženou přes DAC a sluchátkový zesilovač. A rozdíl mezi x-fi nebo M-Audio, Terratec, atd je v domácích podmínkách nerozpoznatelný (netopýří uši nechť mě zatratí :-). A výměnné OZ? Zní to dobře, ale reálný přínos...?!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A pak jsou tací, co se spokojí s integrátem na desce a připojují k tomu ručně dělaný 2×50W zesík s Orion bednama ;)
Řekl bych, že rozdíl ve zvuku mezi ALC8xx + šuměnky vs. ALC8xx + [solidní zesík a solidní bedýnky] bude podstatně větší než ALC8xx + [solidní zesík a solidní bedýnky] vs. high-end zvukovka + high-end aparátus. Zatímco kdybych řešil finanční stránku, srovnání rozdílů se otočí ;).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mne tieto riešenia pripadajú celkovo divné. PC mám na prácu a hry, čiže tam je dobrá Audigy/X-Fi + 5.1 reproduktory a na hudbu mám Hi-Fi zostavu + stereo reproduktory.

Pri hrách tá kvalita nie je až taká neskutočne dôležitá a na hudbu si neviem predstaviť, že by som tie stovky CD teraz prevádzal do MP3 a počúval na PC.

Možno, keby som staval nejaké HTPC, tak tam by to išlo použiť. No ale aj tam by som asi skôr voli HDMI.

Neviem, pre mňa to asi nemá zmysel ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám u komputeru AKG K-240 a k tomu X-Fi, integrovaná zvukovka je nepoužitelná a k těm sluchátkům by se určitě hodila nějaká lepší zvukovka, ale u MP3 je to stejně jedno, smysl to má u zvuku s bezztrátovou kompresí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.