Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Computex 2010: Innostor má USB 3.0 řadiče pro flashky

InnoStor logo / InnoStor Technology logo
USB 3.0 rozhraní se nám v PC vyskytuje už nějaký pátek a nabírá na popularitě. AMD nedávno oznámila, že spolu s Renesas budou tlačit na trh hostitelský USB 3.0 řadič NEC/Renesas, ASRock dokonce před několika chvílemi na Computexu představil řešení předního panelu pro PC s USB 3.0 porty a tak není divu, že o USB 3.0 hardware zavadíte na Computexu vícekrát. Jedním z výrobců, kteří do USB 3.0 podpory jdou, je taiwanský Innostor Technology…

Innostor na Computexu předvádí IS902 UFD řadič (UFD je poměrně pěkná zkratka pro USB Flash Drive, což je prostě u nás „USB fleška“, dříve také nazývaná „USB klíčenka“, jenže tenhle termín se až tak moc neujal). IS902 je zkrátka čip, který má na jedné straně USB 3.0 rozhraní, aby mohl být píchnut do USB 3.0 portu, na druhé straně se k němu připojují samotné flash čipy. IS902 tedy najdete (pokud je rozlousknete) právě v USB 3.0 „fleškách“ (ty budou pochopitelně kompatibilní i se starším USB rozhraním).

InnoStor IS902 UFD controller a USB 3.0 flash drive

Vedle IS902 předvádí Innostor také IS888, což je převodník mezi USB 3.0 a 3Gbitovým SATA. O podpoře UASP se zatím nic nehovoří, zato se Innostor chlubí tím, že IS888 obsahuje i napěťový regulátor, což zjednodušuje návrh desky určené pro připojování externích disků.

InnoStor IS888 USB 3.0 - SATA Bridge na desce

Pokud by vás zajímalo, odkud vítr vane, když se řekne Innostor Technology, pak vězte, že jde o dceřinku Faraday Technology, která poskytla fyzickou vrstvu rozhraní (PHY) pro hostitelský USB 3.0 řadič Fresco Logic FL1000. Faraday Technology poskytla PHY rovněž pro Innostor, která je zakomponovala do zmíněných čipů IS888 a IS902.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Computex 2010: Innostor má USB 3.0 řadiče pro flashky

Čtvrtek, 3 Červen 2010 - 14:24 | Riman | To je hezký... A kdy už výrobci začnou konečně...

Zobrazit diskusi