Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

OCZ HSDL (High Speed Data Link)

OCZ logo / OCZ Technology logo
OCZ Technology na Computexu předvádí pár zajímavostí z oblasti SSD. Na prvním místě jsou to PCI Express SSD RevoDrive s řadiči SandForce SF-1200 a kapacitami od 128 do 480 GB, dále nové rychlé rozhraní HSDL (High Speed Data Link) schopné datové propustnosti v řádech desítek gigabitů za sekundu a konečně také osm SSD Deneva zapojených do jednoho RAIDu…

Kapitoly článků

2.  OCZ HSDL (High Speed Data Link)

Ne náhodou se OCZ Technology zaměřuje na PCI Express rozhraní, jakékoli další rozhraní (SATA nevyjímaje) totiž může být už brzdou. A tak si asi v OCZ řekli, že bude dobré zkusit vymyslet nějaké vlastní rozhraní, které se připojí přímo na PCI Express. Výsledkem bádání OCZ je HSDL neboli High Speed Data Link, což na první pohled trochu připomíná SATA konektory, ale na druhý pohled to bude očividně něco jiného.

OCZ HSDL PCIe ×4 karta spojená s OCZ SSD OCZ HSDL PCIe ×8 karta

Na Computexu vystavuje OCZ dvě kartičky, jednu PCI Express ×4 a jednu PCI Express ×8, která je schopna protlačit až 40 Gbit/s, což je samozřejmě jen teorie opřená o skutečnost, že slot obsahuje 8 PCI Express linek, každou o rychlosti 5 GT/s, reálná rychlost přenosu dat by mohla být u PCIe ×8 karty blížit k deklarovaným 4 GB/s v každém směru a i tak bude reálná přenosová rychlost v první řadě záviset na samotných flash čipech a jejich řadičích.

OCZ HSDL kabel v SSD (vlevo SATA Power konektor pro napájení)

Na karty se můžete podívat i na videu od LegitReviews.com:

Kapitoly článků
2.  OCZ HSDL (High Speed Data Link)

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Computex 2010: OCZ zrychluje SSD

Žádné komentáře.